Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo waterstad “De visie van de Partij Vrij Almelo”

  

5641581

 

Provincie en gemeente hebben samengewerkt om de plannen voor de waterboulevard uit te werken. Het gaat dan om de doortrekking van het kanaal De Haandrik tot in het stadscentrum, dit is onderdeel van de plannen voor de herstructurering van de binnenstad. Het terugbrengen van het water in de binnenstad draagt bij aan het herstel van de identiteit van Almelo als ‘Waterstad’. Het water wordt bevaarbaar voor lichte boten en zorgt daarmee voor levendigheid in de stad.
Een belangrijke voorwaarde is dat de schop uiterlijk eind 2011 de grond in kan. Afgelopen dinsdagavond werd het plan gepresenteerd aan de hand van sfeerbeelden in de gemeenteraad.   
 
Het college vindt inspraak van alle betrokken partijen noodzakelijk.  Er wordt dan ook veel waarde gehecht dat partijen voldoende ruimte krijgen voor een eigen inbreng in het project waterboulevard en binnenstad.
Volgens de sfeerpresentatie die wij mochten bijwonen zou er aan de kant van de wierdensestraat pal aan het water een grote parkeerplaats komen.
 
Onze visie is een andere.
Eten en drinken hoort bij een gezellig sociaal leven. In een stadshart hoort horeca. Dit geeft Almelo ook meteen meer allure en meer gezelligheid.
De haven is een prachtige plek en uitermate geschikt voor een avond uit of een gezellig terrasje. Het uitzicht op de haven zoals wij ons dit voorstellen geeft het geheel een romantische sfeer aan een bezoek.
De zitplaatsen liggen pal aan het wateroppervlakte via een verlaagde kade van ongeveer 4 meter breed. Door het plaatsen van oude lantaarnpalen en water kunstwerken zoals fonteinen met verlichting krijgt de sfeer iets heel sprookjesachtigs. Over het water in het verlengde van de Klara Zetkinstraat  komt de oude ophaalbrug met silhouet verlichting weer terug.
Voorts komt er een doorgaand fietspad en ruimte om te wandelen en te flaneren. De bevoorrading van de aanliggende panden blijft gegarandeerd. De geplande parkeerplaatsen aan het water zien we graag ondergronds onder de geplande nieuwbouw. Deze nieuwbouw zou de uitstraling moeten hebben van de oude cultuur zoals die nog is terug te vinden aan de grotestraat.  De haven is te bereiken met een kano, waterfiets en kleine boot. Om aan te leggen komt er een lage kade.
Zoals al in bovenstaande wordt vermeld is er alleen plaats voor lichte boten zoals kano’s. Groot gemotoriseerd scheepsverkeer is voor ons uit den boze, daar hebben wij de huidige jachthaven voor.
Kanoën, roeien, waterfietsen midden in de stad……en in de winter kan schaatsen  een mooi alternatief zijn …
Almelo krijgt de komende jaren haar monument terug in het centrum van de stad, waarmee een foutieve ingreep uit het verleden wordt teruggedraaid. Door de demping  hoopte het toenmalige gemeentebestuur het centrum beter bereikbaar te maken. De gevolgen hiervan waren later duidelijk waarneembaar in onze stad.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                           
Volgende week presenteerd de Partij Vrij Almelo het plan via een fotocollage aan het Almelose college.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Almelo waterstad “De visie van de Partij Vrij Almelo””

  1. […] wordt dat nu teruggebracht naar 5 miljoen euro.     Bron: RTVOost   http://www.vrijalmelo.nl/2011/05/almelo-waterstad-de-visie-van-de-partij-vrij-almelo/ Stem of voeg toe aan […]

Leave a Reply