Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Almelose (college) aanpak “stokjes in hondenpoep duwen”
ZmlfwxhIytC
 
Gemeente Almelo start campagne om overlast hondenpoep te verminderen
ALMELO – Wethouder Theo Schouten geeft maandag 23 mei samen met 200 leerlingen van basisschool De Compaan aan de Kolibrie het startsein voor de campagneweek om overlast van hondenpoep te verminderen. Twee leerlingen uit elke klas gaan vervolgens met de wethouder vlaggetjes in hondendrollen prikken. Zo willen ze iedereen duidelijk laten zien dat er hondenpoep ligt op plekken waar een opruimplicht of een verbod voor honden geldt. De kinderen hadden van te voren al geklaagd dat ze regelmatig in een drol te trappen als ze aan het spelen zijn op het sportveld achter de school. 
 
Eén van de grootste ergernissen
Niet alleen de kinderen balen van de hondenpoep. Uit onderzoek blijkt dit bij een groot deel van de inwoners van Almelo één van de grootste ergernissen te zijn. Sinds vorig jaar april is het in Almelo verplicht de hondenpoep op te ruimen, een opruimmiddel mee te nemen en honden aangelijnd te hebben. Alleen op hondenuitlaatgebieden en -stroken mag poep blijven liggen en alleen op uitlaatgebieden mogen honden loslopen. Op kinderspeelplaatsen, zandbakken en speelweiden is het verboden voor honden. De gemeente heeft borden geplaatst waarop de regels staan aangegeven.
 
Intensief controleren
De Almelose aanpak is een combinatie van voldoende voorzieningen voor hondenbezitters, duidelijke communicatie van de geldende regels én handhaving. Zo gaan de medewerkers van Stadstoezicht deze week, en uiteraard ook daarna, intensief controleren op tijden dat honden worden uitgelaten. Bij overtreding van de opruim- en/of opruimplicht ontvangt de hondenbezitter direct een boete.  De campagne tegen hondenpoep duurt de hele week. Op woensdag gaat de burgemeester met de controleurs van Stadstoezicht mee op surveillance.  
 
 

Reactie  PVA
 

Hondenpoep? Daar trappen ze in Nijmegen niet meer in!

Veel gemeenten maken het in Nederland  de hondenbezitter al een stuk makkelijker. Verspreid over de stad zijn er verschillende hondenuitlaatplaatsen. Binnen deze omheinde plekken mag een hond vrijelijk zijn behoefte doen; de gemeente zorgt voor het opruimen. Verder zijn er speciale afvalbakken waarin hondenbezitters hun hondenpoepzakjes kunnen deponeren.

Loslopen
Ook de gemeente Nijmegen investeert al in zulke omheinde hondenlosloopgebieden. Hier hoeft de hond niet aan de lijn. Dit succes (en dat is het) en gezien het aantal (25) van deze losloopgebieden zorgen er samen met een goede voorlichting voor, dat buurtbewoners minder overlast hebben van hondenpoep.

De Partij Vrij Almelo heeft het Almelose college er tot vervelens toe nadrukkelijk op gewezen van het nut van zulke hondenspeelplaatsen.

Misschien gaat men nu toch wat meer nadenken over onze inbreng ????????

Scheelt dit college  een hoop stokjes met vlaggetjes.

Harry de Olde

http://www.vrijalmelo.nl/2010/12/5075/

http://www.vrijalmelo.nl/2010/10/hondenspeeltuinen-in-almelo/

 http://www.vrijalmelo.nl/2010/08/hondenspeeltuin-2/

http://www.vrijalmelo.nl/2010/07/eerste-hondenspeeltuin-in-ossenkoppelerhoek/

http://www.vrijalmelo.nl/2010/07/plaatsen-om-honden-uit-te-laten/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “De Almelose (college) aanpak “stokjes in hondenpoep duwen””

 1. MK schreef:

  Het hondenbeleid van dit college is 1 grote schande!

  WAT doet de gemeente voor de hondenbezitters die jaarlijks 300.000 EURO IN DE BODEMLOZE PUT VAN DE GEMEENTE-FINANCIËN STORTEN? Laat ik het e.e.a. opnoemen.

  Er zijn paaltjes geplaatst in de kleuren rood, geel en groen. Kosten: 30.000 euro.

  In de hele wijk Ossenkoppelerhoek staat precies EEN bak waar het zakje met hondenpoep kan worden gedeponeerd. EEN !!! En wel op het Acaciaplein. Toen ik daar gistermorgen met mijn hond liep, lagen er zo’n 20 zakjes ONDER de bak want die was vol!!! Het gaat hierbij precies als met de zogenaamde “hondentoiletten” die NOOIT werden schoongemaakt!

  Verder heb ik eigenlijk niets toe te voegen aan wat Harry de Olde terecht opmerkt.

  Het is in Almelo NIET mogelijk om ZONDER AUTO een gebied te bereiken waar de hond – VEILIG – kan rennen en spelen. NERGENS!! Om maar even bij de Ossenkoppelerhoek te blijven: honden mogen los op de Maardijk en de Koedijk.

  Ik raad wethouder Schouten aan om DAAR eens een wandelingetje te maken en de treurige situatie te bekijken. Dan zal hij zien dat daar GEEN honden los kunnen lopen vanwege de auto’s (zelfs in het weekend) en fietsers, al zet je er 100 groene bordjes neer!!. Dan doet deze wethouder tenminste iets nuttigs i.p.v. vlaggetjes in hondendrollen steken. Je moet toch wel enorm van de pot zijn gerukt om zoiets te bedenken!
  Maar ja, misschien is deze wethouder al weer een poosje niet in het nieuws geweest……..

  De gemeente heeft gewoon lukraak bordjes neergeplempt. Natte vingerwerk, meer is het niet.

  En wat die zandbakken betreft, daar scheiten talloze katten in. Maar dat is zeker geen probleem?

  BAH!!!

Leave a Reply