Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De Partij Vrij Almelo op straat

  PVA op de Koornmarkt 23-04-2011 l

 

De belangrijkste doelstelling van de Partij Vrij Almelo is de belangen van de gemeente Almelo en haar inwoners behartigen zonder gebonden te zijn aan principes die gelden voor landelijke politieke partijen. Het gaat ons om het wel en wee van de eigen inwoners in brede zin. Die kunnen altijd een beroep op de Partij Vrij Almelo doen. Samen met hen zullen we proberen problemen op te lossen. En soms helpt het al als mensen de juiste weg weten te vinden met onze hulp. Dus gewoon wegwijs maken in de brei van regeltjes.

Om onze doelstelling  meer kracht bij te zetten hebben wij besloten om nog meer aanwezig te zijn op straat. Dus een mooie gelegenheid voor ons om op die mooie zaterdag zo vlak voor de Paasdagen met een marktkraam in PVA kleuren op de Koornmarkt te gaan staan.

Wij weten dat er onder de Almelose bevolking veel belangstelling is voor ons plan om minimaal twee Boa’s op te leiden die zich bezig gaan houden met het opsporen van dierenleed. “Het is verkeerd om dieren te mishandelen en we zijn blij dat er partijen zijn die daar wat aan willen doen”, was dan ook een van de eerste reacties die wij hoorden. Heel veel belangstelling was er voor ons (gratis) boekje “De dierenbeul van Twente”. We waren blij dat we veel gevraagde informatie dan ook konden geven.

Ook merkten we dat eenzaamheid onder veelal oudere mensen in Almelo een groot probleem is. Vooral mensen die kampen met een slechte gezondheid en alleenwonende ouderen die weinig sociale relaties hebben, voelen zich eenzaam.

Na gesprekken met belangstellenden aan onze kraam blijkt maar eens te meer dat vooral eenzame bejaarden een moeilijk te bereiken groep zijn. Vaak komen deze mensen er niet voor uit dat ze eenzaam zijn. En het is ook moeilijk te definiëren. Want wat of wie bepaalt dat je eenzaam bent? Ook mensen in een groep kunnen zich eenzaam voelen. Vaak zijn deze mensen blij dat ze er even uit zijn zoals een paar uurtjes naar de markt. Meestal is de drempel dan te hoog om naar een buurthuis te gaan. Veel ouderen vinden het eng om alleen ergens naar binnen te gaan. Bedenk zelf maar eens hoe het voelt om ergens alleen naar binnen te moeten gaan waar een groep onbekende mensen zit, die elkaar wel allemaal kennen.

Voor ons was het dan ook geen wonder dat veel bejaarde mensen graag even een praatje met ons wilden maken. Deze mensen willen graag even hun verhaal kwijt of hun probleem bespreekbaar maken. Al met al versterkte het onze drang om daar als Partij Vrij Almelo nog meer aandacht aan te besteden……….

Na een zeer geslaagde dag en een hele ervaring rijker togen wij nadat de allerlaatste paaseitjes en ballonnen uitgedeeld waren voldaan naar huis.

Harry de Olde

 

PVA op de Koornmarkt 23-04-2011 h

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “De Partij Vrij Almelo op straat”

  1. Sharolyn schreef:

    Heel goed gedaan, voor herhaling vatbaar !!

Leave a Reply