Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Herdenking moord Pim Fortuyn
pimfortuyn

 

Om de moord op Pim Fortuyn te herdenken wordt op vrijdag 6 mei voor de negende keer een stille tocht georganiseerd. Vanaf 17.00 vertrekt de tocht vanaf het G.W. Burgerplein.

ROTTERDAM – Voordat de stille tocht plaatsvindt kunnen geintresseerden ‘s ochtends al mee met de traditionele busreis. Om 09.00 uur vertrekt de bus vanaf G.W. Burgerplein naar Begraafplaats Westerveld in Driehuis waar een krans gelegd wordt.

Stille tocht

Vanaf 17.00 uur wordt er een stille tocht in Rotterdam gelopen. Vanaf G.W. Burgerplein wordt er naar de Beukelsdijk via het Weena naar de Coolsingel, over de Westblaak en Korte Hoogstraat gelopen. Tijdens de Stille Tocht wordt 1 minuut stilte in acht genomen voor het Stadhuis.

 

Door Harry de Olde

bezittingen-van-pim-fortuyn-gaan-onder-de-hamer_5_460x0

 

Het is maandagavond 6 mei 2002. Een mooie avond om eens aan het werk te gaan in de tuin…. Ja, die avond die ik nimmer zal vergeten werd ineens wreed verstoord toen mijn vrouw ontdaan naar buiten kwam rennen met de mededeling dat Pim Fortuyn was neergeschoten door de linkse activist Volkert van der Graaf. Abrupt maakte hij een einde aan het leven van de meest welbespraakte en omstreden politicus van de afgelopen decennia. De beelden van het in elkaar gestuikte lichaam van fortuyn gaan de wereld rond en branden zich voor altijd op het netvlies. Een jaar later al werd de dader veroordeeld tot 18 jaar cel. Maar vele vragen blijven onbeantwoord. Ook op de vraag wat er vandaag nog rest van de ideeën van Fortuyn lopen de antwoorden sterk uiteen.

Dat Fortuyn een fikse steen in de politieke kikkerpoel heeft geworpen, staat buiten kijf. Op het eerste zicht lijkt het er sterk op dat de stevige rimpels intussen van het politieke water verdwenen zijn. Voor de ene was fortuyn een arrogante relnicht, iemand die inspeelde op de onderbuikgevoelens van de samenleving. Voor anderen is hij een martelaar van het vrije woord. Iemand die opkwam voor de vergeten autochtone Nederlander in de verpauperde wijken van de grote steden, en daarbij geen enkel taboe spaarde. Hij nam het op voor de democratische waarden van onze westerse samenleving en voor de emancipatie van de moslimvrouwen. Fortuyn walste als een olifant door de multiculturele porseleinwinkel en daar moesten brokken van komen. Fortuyn is niet meer, maar zijn ideeën zijn niet dood.

Zijn stelling dat de immigratie ingeperkt moet worden om de integratie mogelijk te maken, is zowat algemeen aanvaard. Weg met dat politiek correcte geknuffel. Fortuyn nam moslims veel serieuzer dan links ooit gedaan had. Het is onmiskenbaar de verdienste van professor Pim dat het debat eindelijk werd opengebroken. Maar Nederland worstelt nog immer met de vraag hoe multicultureel en tolerant je kan zijn, zonder dat onze hard bevochten democratische waarden op de helling worden gezet. Vrije meningsuiting, de gelijkheid van man en vrouw, de scheiding tussen kerk en staat….voor het behoud van die waarden heeft Fortuyn zijn leven gegeven. Als het besef groeit dat die waarden het ook waard zijn om voor te vechten, is Fortuyn niet voor niets gestorven.

 
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Herdenking moord Pim Fortuyn”

 1. Onno schreef:

  Ik heb een Nederlandse vlag, halfstok bevestigd … die blijft het gehele jaar binnen, tot 6 mei … dan gaat-ie ieder jaar uit, al vanaf 2003 …

 2. Jack Terrible schreef:

  At your service!

  Pim Fortuyn was het boegbeeld van Nederland.
  Pim was volop op tv en stond steeds in de krant.
  Pim nam de Nederlandse samenleving op de schop.
  Linkse Nederlanders sloegen zichzelf tegen de kop.
  Pim haalde scherp uit naar een achterlijk geloof.
  Moslims en Linkse Nederlanders bleken niet doof.
  Vriend Pim werd daarom doorzeefd met kogels.
  En Linkse politici fluiten daarom nu als vogels.
  De slimste van de politici is al jaren dood.
  Maar zijn gedachtegoed ligt niét in de goot!

Leave a Reply