Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Meer (zichtbare) poep door strenger hondenbeleid in Almelo! (ingezonden)

19-05-2011_01Stelling: Meer (zichtbare) poep door strenger hondenbeleid in Almelo!
 
Als hondenbezitter en trainer valt het me op dat sinds het strengere hondenbeleid in Almelo is ingevoerd, het aantal zichtbare uitwerpselen zich vermeerderd heeft. Ook ligt het nu op plekken waar voorheen niets lag zoals de fietspaden.
 
Er zijn diverse redenen aan te geven waar dat door ontstaat.
 
De honden die voorheen losliepen hebben over het algemeen een goede training gehad voor zowel hond als baas. Hierdoor is de hond goed onder controle te houden door de baas. Op speelvelden en bij speeltoestellen (ik kan het weten want ik heb ook een kind) vond ik nooit poep doordat hondenbezitters in veel gevallen de honden hebben aangeleerd daar niet hun behoefte te doen. In noodgevallen werd het toch al door de eigenaar opgeruimd.
 
Door de aanlijnplicht wordt nu i.p.v. de gehele bermbreedte langs een fietspad slechts de eerste meter intensief gebruikt en het zit in de natuur van de hond om een schoon plekje te vinden. Gevolg is dat als de eerste meter “bezet” is het fietspad of de stoep het enige alternatief is en er nu langs de rand veel meer ligt dan voorheen. Ik moet nu oppassen niet in de poep te gaan staan wat voorheen niet voorkwam.
 
Ik krijg nu dus ook het idee dat er veel meer ligt als voor die tijd omdat het nu ineens zichtbaar is. Door het aanlijnen krijgen de honden minder beweging en is de kans op overgewicht groter. Vooral bij de jachthonden zoals mijn Golden Retriever, Labradors enz. Het steekt me vooral dat er hondenbelasting wordt geïnd zonder dat de hondenbezitter er iets voor terug krijgt sterker nog…
men wordt steeds meer beperkt in de vrijheid.
 
Er komen nu al geregeld mensen (hondenhaters) dreigend op hondenbezitters af die zich gesterkt voelen door het hondenbeleid om de hondenbezitter “een lesje te leren”. Meerdere bezitters heb ik hier al over gehoord en zelf afgelopen dinsdag nog meegemaakt terwijl ik met mijn hond aangelijnd (behoeftes waren al gedaan) naar mijn dochter aan het kijken was op een speelveld. Ik stond zelf op de rijbaan en de hond zat te kijken op de rand van het veld. Boze bewoner compleet met gemeentefolder en al op mij afgestormd.
 
Aangezien de hond een hobby van ons is en wij uren per dag lopen met het beest, zelfs gebarentaal hebben aangeleerd en dus volledige
controle hebben, voelen wij ons door de gemeente ernstig beperkt in het plezier.
 
Met vriendelijke groet,
Ronald Overbosch

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Meer (zichtbare) poep door strenger hondenbeleid in Almelo! (ingezonden)”

 1. R. Meijlof schreef:

  Ook ik bemerk steeds meer onverdraagzaamheid door de strenge regels. Honden en eigenaren worden erg beperkt door het aanlijnbeleid.Er wordt fors aan hondebelasting geind, maar er zijn voornamelijk veel verboden en geboden en weinig of geen zaken gerealiseerd waar de honden zich heerlijk kunnen uitleven. De meeste losloopgebieden zijn nog in de buurt van (drukke) fietspaden of wegen, langs stilstaand water. (denk aan blauwalg in de zomer)
  Uitlaatgebieden worden tijdelijk afgesloten om bouwspullen op te slaan, er worden schapen losgelaten waardoor het gebied ontoegankelijk wordt. en zo kan ik nog wel even doorgaan.
  Plus de honden zoeken steeds langer naar een plekje om te poepen, daar waar het mag ligt het overvol.
  Ik sta er helemaal achter dat er geen hondenpoep mag blijven liggen op speelterreinen, wandelpaden ed., maar op het gras of in de bosjes… maar verder keur ik dit hondenbeleid af.
  En we praten notabene over een natuurproduct wat door de natuur zelf weer opgeruimd wordt. Ik denk dat we beter over zwerfafval zulke strenge afspraken kunnen maken, dan lopen onze honden ook niet meer door kapotgemaaide blikjes waar zij zich ernstig aan kunnen verwonden.
  Ik hoop dat er nog eens op een andere manier naar honden wordt gekeken. dit beleid begint erg te lijken op burgertrutterij, vooral maar regeltjes op loslaten, of het nu zinvol is of niet.

Leave a Reply