Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Kaalplukken (ingezonden)

 grijphand

Beste Lezer

U zult nu waarschijnlijk wel willen weten WAAROM de burger aan de pomp wordt kaal geplukt. Naast de veel hogere belastinginkomsten voor de minister van financiën gaat het er ook om de grootaandeelhouders tevreden te stemmen. Ja toch? Wat hebben we gezien met de ABNAMRO? En met Postkantoren BV? En met….. Vult u maar in. Als de grootaandeelhouders niet jaarlijks een flink rendement op hun gigantische aandelenpakketten ontvangen dreigen ze gewoon met opsplitsing en verkoop in delen van de concerns aan de hoogste bieder.

Deze grootaandeelhouders en hun zetbazen, de CEO’s, hebben hun schaapjes in een of ander exotisch belastingparadijs al lang op het droge. Maar het is nog niet genoeg. Ze willen meer en meer, meer, meer, altijd maar meer, meer……..hebbe, hebbe, hebbe………..

De geschiedenis leert dat grote multinationals zich (o.a.in de derde wereld) van geen god en geen gebod iets aantrekken. Hun enige god is ‘winst’, hoeveel armoede en ellende dat ook mag veroorzaken.

Het is niet alleen asociaal maar het getuigd ook van een bekende geestelijke afwijking: extreme hebzucht. Een ziekte waar helaas veel mensen aan lijden. Een ziekte die gepaard gaat met uitsluiting van respect, mededogen en sociaal gevoel. Als deze mensen het woord “geld” horen, valt alle gevoel ineens weg en is er alleen maar die heftige drang naar rijkdom. Koste wat het kost. Bij sommigen uit zich dat in de vorm van brute gewelddadige overvallen. Bij sommige hoog opgeleiden in de vorm van bedrog, fraude, leugens en afpersing zoals die bij veel grootaandeelhouders, CEO’s en andere bestuurders voorkomt.

Hoe zou de wereld eruit zien als men beleid zou voeren op basis van logica, integriteit, redelijkheid en respect voor het individu? Met zekerheid een tegenovergesteld aan het huidige.

Zo gaat het dus ook bij de olie. Geen CEO van een grote maatschappij, geen Sjeik en geen overheid die serieus een lagere prijs voor olie wil. Ze profiteren er immers allemaal veel te veel van.

Het is jammer dat onze Tweede Kamer politici dit allemaal toelaten. Maar u weet net zo goed als ik dat politici, als ze na de volgende verkiezingen politicus af zijn, ook zo’n goed betaalde baan met al die bonussen en prachtige regelingen, goedgekeurd door commissarissen als oud-minister KOK, willen hebben. Ze zijn in eerste instantie politicus om hun eigen toekomst veilig te stellen en om zo vaak mogelijk in de “picture” te komen. Lekker voor de eigenwaarde. Maar aan politieke lef ontbreekt het volledig.

Met vriendelijke groet, 

Een burger van Nederland

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “Kaalplukken (ingezonden)”

 1. harry schreef:

  Dit misdadige wanbeleid werd mede mogelijk gemaakt door Wim, Wout, Nout, …

 2. Henk Pas schreef:

  Ben het hier volledig mee eens. Laten we maar eenvoudig doen. Dan doen we al gek genoeg!

 3. Wim Vreeswijk schreef:

  IK denk dat Drees sr. (ex-PVDA) zich had omgedraaid in zijn graf als hij dit allemaal had moeten meemaken. Zijn motto als lichtend voorbeeld was: Met soberheid realiseer je rijkdom voor iedereen ! De laatste 60 jaar hebben de Dames en Heren Bestuurders er m.i. een zooitje van gemaakt. Wij, Nederlanders zijn eigenlijk ook medeplichtig want elk volk kiest immers zijn eigen bestuurders !

 4. Furr schreef:

  Alleen jammer dat wij zoveel dom stemvee hebben….
  Maak het stemmen IQ bewust. Dat wil niet zeggen alleen super slimme mensen, maar bv Vanaf MBO niveau. Alles eronder mag niet stemmen (maar dan wel op IQ dus he).

  Ik ken mensen, nou nou nou die snappen er dus geen ene flikker van en stemmen maar wat. Geen erg erin dat dat heeeeel schadelijk kan zijn….

 5. Wim Vreeswijk schreef:

  Ter voorkoming van ‘stemvee’ zou je eigenlijk alleen werkende belastingbetalers stemrecht moeten geven, want wie betaalt bepaalt lijkt mij !
  Vroeger gebeurde dat al !

 6. Furr schreef:

  Jaaa maaaar Nederland kennende kun je dan een ontheffing vragen dat je ook mag stemmen *zucht*

Leave a Reply