Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Overtollige gelden Provincie Overijssel

 

kruiwagen-met-geld

 

Uit onderzoek van de Partij Vrij Almelo naar de begroting 2011 van de provincie Overijssel waaronder Almelo ressorteert is gebleken dat er per 31 december 2010 een Algemene Reserve beschikbaar is van 1.166.838.000 euro

– Constaterende dat voor dit bedrag nog altijd geen enkele bestemming bekend is.

– Constaterende dat deze heffingen in de loop der jaren opgebracht zijn door alle inwoners van Overijssel waaronder Almelo, doch wellicht onnodig zijn geheven en opgepot.

– Constaterende dat bankieren géén taak is voor het provinciebestuur van Overijssel.

– Constaterende dat de huidige rentevergoeding ook extreem laag is, dus geen argument kan zijn.

– Constaterende dat steeds meer inwoners van Overijssel waaronder Almelo, door de resessie en doorgaans buiten hun schuld, in steeds grotere financiële nood geraken en waarvoor wellicht van gemeentewege door de rijkskortingen ook geen sociale opvang meer is.

De fractie van de Partij Vrij Almelo verzoekt het Almelose college het Overijsselse provinciebestuur hierover aan te schrijven en met hen in overleg te treden hoe en wanneer deze overtollige gelden terug kunnen naar de burgers van Overijssel waaronder Almelo.

Partij Vrij Almelo,

Harry de Olde, 
Fractievoorzitter

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Overtollige gelden Provincie Overijssel”

  1. Wim Vreeswijk schreef:

    Heel mooi stuk Harry. Dit scoort ! Zo trek je bestuurlijke beerputten open ! Eindelijk wordt het eens gezegd !

Leave a Reply