Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een bestemming aan een bestemmingsplan toegevoegd in Almelo

maak_van_vertrouwen_geen_wantrouwen  

ALMELO – Erik Korte zag maandag zijn plan voor een uitvaartcentrum aan de Twentelaan weer stranden voor de rechter. Voor de vierde keer werd door een fout van de gemeente een bezwaar tegen het plan gegrond verklaard.

Dit keer was het naburige bedrijf Kassa Office Printer Supplies de bezwaarmaker. Het bedrijf vreest extra drukte en verkeersonveilige situaties bij de vestiging van een uitvaartcentrum.
Maar het was niet het bezwaar dat de plannen onderuit haalde. Dat was een fout van de gemeente. De gemeente heeft in een projectbesluit de vestiging van een uitvaartcentrum mogelijk gemaakt. Via dat besluit wordt feitelijk een bestemming aan het bestemmingsplan toegevoegd. En dat mag niet. Volgens bestuursrechter R. Jue is dit een verkapte vorm van een bestemmingsplanwijziging, maar is daarvoor niet de procedure gevolgd.
Er zijn nu twee oplossingen mogelijk. De eerste is dat de hele procedure opnieuw moet. Dat raadt de rechter aan. „Als ik de gemeente was, zou ik geen enkel risico nemen en alles opnieuw bekijken.” Een andere mogelijkheid is de zogenaamde bestuurlijke lus. Daarbij past de gemeente het besluit aan en neemt de gemeenteraad gelijk een besluit of ze daarmee akkoord is. Daarmee wordt tijdwinst geboekt. Maar het is nog niet duidelijk of dat kan. De rechtbank zoekt dat uit en doet binnen een week uitspraak over de nieuwe procedure.
Erik Korte reageerde verslagen. „Dit had niemand aan zien komen. Na ruim twee jaar willen we eindelijk eens aan de slag en door een fout van de gemeente gaat het nu weer zeker een half jaar duren voor er een nieuw besluit komt.”

 

korte1058-64 

 

 

Erik Korte reageerde verslagen.

 

 

 

 

 

 

 

foto: www.geleraaf.com

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Een bestemming aan een bestemmingsplan toegevoegd in Almelo”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Zo doen “we” dat in Almelo.
  De Almelo Aanpak.
  Het Verschil Maken.

  De normale weg is hier zoek. Lijkt een geval van teveel kapiteins op 1 stuurloos zinkend schip.
  Tja…die door de gemeente zelf erkende gemeentelijke bijziendheid laat wel meer op de klippen lopen…is eerder ook al gebleken. Tot nu toe weinig verschil met het nabije verleden dus.

Leave a Reply