Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
MENSEN MET EEN SOCIALE ACHTERGROND MOET JE HELPEN !!!

Untitled art 2

MENSEN MET EEN SOCIALE ACHTERGROND MOET JE HELPEN !!!

Dat is wat je laatst in de raadszaal kon horen tijdens het beantwoorden van kritische vragen wat betreft het interventieteam.

Hoe anders wordt de wereld namelijk als je (tegen beter weten in uiteindelijk tóch) voor hulp aanklopt bij de Sociale Dienst?

Dan treedt dat ontmoedigingssysteem in werking, vooral als het wat (geld) kost; ga maarnaar de stadsbank voor een persoonlijke lening met je bijstandsuitkerinkje! En als dat niet lukt dan pas eventueel…blah, blah, blah.

Het geld dat men nu spendeert aan deze interventieteams (en al die andere onnodige  onderzoeken) had men juist voor die enkele gevallen kunnen gebruiken!

Nee…eerst moet je bijna kruipend door het stof de bijna onbegaanbare tijdrovende omweg vol doornstruiken en valkuilen doorlopen, wil men je uiteindelijk “hulp” geven met de inmiddels HOOG OPGELOPEN nood. Blijkt dat die hulp nog geen goede hulp is…als je niet oplet!

Met die interventieteams kun je het ontmoedigende sociale wanbeleid van hiervoor niet oplossen.

Eenbeleidsverandering wel, maar daar schort het in al die jaren juist aan. Er schijnt er maar 1 de echte sociale wethouderswijsheid in pacht te hebben: nog verder bezuinigen op de uitgaven voor zelfredzaamheid van de noodlijdende burgers die het geld nodig hebben…om te overleven! En ze daarnaast ook nog TE DWINGEN tot VRIJWILLIG(ers) werk. Eerst de gekwalificeerde mensen wegbezuinigen en dan onervarenen daarvoor in de plaats zetten? Het is het landelijk hetzelfde onuitroeibare (PvdAfpak?)virus dat er heerst, vol vooroordelen. Als je wilt dat jonge mensen werkervaring opdoen, dan moeten er wel leerplekken zijn waar men die ervaring kan opdoen! Tot nu toe is de werkloosheid in en om Almelo groot, en men heeft niet genoeg banen voor een heleboel mensen..laat staan werkervaringsplekken. Ook niet NA de werkervaringsperiode, dan is er géén vervolg. Het is allemaal makkelijker gezegd dan gedaan…dat men maar werk moet zoeken. Maar het wordt wel als dwangmiddel gebruikt om je te korten op je zelfredzaamheid. Da’s makkelijk om het eigen falen te maskeren en de mensen verder te intimideren met allerlei spreuken en omgebogen en/of uitgeholde wetten…maar men verder door blijft gaan met het falende beleid.

Hoe tegenstrijdig kun je beleidsvoering maken? Nog zo’n voorbeeld van tegenstrijdigheid en overheidsgeldverspilling: je kunt en moet bezuinigen op sociale uitgaven. Dan zegt (en doet) men in Almelo: vooral de particuliere hulp aan de hulpbehoevenden niet steunen (en zo dus ontmoedigen). Want alle inefficiënte en ineffectieve hulpmiddelen die het rijk (en de nauw met het rijk samenwerkende dure instanties) u met veel duurdere betaalde krachten aanbiedt “moeten voldoende zijn”, ook al blijkt het dat die uitspraak al jaren niet met de werkelijkheid overeenkomt !!! (Voedselbank moet niet nodig zijn, maar blijkt wel nodig te zijn wegens foutief gevoerde onaantastbare “sociale” beleidsgedachten). Vooral geen geld spenderen aan particuliere initiatieven, vaak gerund door vrijwilligers !!! (Dat bespaart waarschijnlijk teveel en maakt het leven van noodlijdenden te “aangenaam”?)

Laat de (inmiddels vele) werkloze mensen maar verder in de problemen komen, moeten ze maar gaan werken (in een omgeving waar men juist heel veel werkt tekort komt voor toch veel mensen die weinig tot geen (beroeps)opleiding hebben). Dat is de standaardkreet die velen dan prediken als oplossing en dwangmiddel. Verder kijken dan de neus lang is zit er tegenwoordig niet meer in, is waarschijnlijk te vermoeiend (met die GEMEENTELIJKE BIJZIENDHEID, weet u nog wel?) Of misschien zit die “sociale” Pinokkio-neus voortdurend in de weg, en belemmerd die het juiste (in)zicht

Dat voortdurend meer afnemen van het zelfredzaamheidsgeld is juist de oorzaak van vele problemen bij die mensen, die anders minder tot geen hulp nodig hadden. Ze konden zich voor de “tijdelijke” bezuinigingen beter redden. Nu steeds minder. Dat merken we al heel wat jaren aan de oplopende armoedegevallen, en sinds kort ook via officiële armoedecijfers (plus  de oplopende diefstal en andere misdrijfcijfers in Almelo).

Of moet ik toch weer zeggen: ARMelo?

Want het BENODIGDE verschil (in beleid) wordt weer niet gemaakt!

Weet u nog wat de kreet was die ik (en vele anderen) in de raadszaal mocht horen, en die ook in het begin van deze reactie stond?

Zo niet…hier is die nog een keer, ik zou het maar onthouden voor als u hulp nodig heeft…en het (weer) niet krijgt:

– MENSEN MET EEN SOCIALE ACHTERGROND MOET JE HELPEN, volgens wethouder Kuik.-

’t Is maar dat U het weet, want ik (en velen met mij) heb het idee dat vele mensen in en buiten de raadszaal het (nog steeds) NIET (willen) weten.

Al schijnt het College van B & W en de raadsleden het allemaal WEL te horen…het schijnt klaarblijkelijk bij velen TOCH NOG STEEDS NIET DOOR TE DRINGEN…HOE BEDROEVEND EN GESPANNEN DE SITUATIE FEITENLIJK IS bij VELE mensen in de armoede !!!

Velen in de raadszaal kennen waarschijnlijk de armoede niet echt (langdurig) aan den lijve, maar schijnen er wel makkelijk (en snel) over te kunnen oordelen !!!

Dus nog maar een keertje, iets vetter en groter…ook voor hen hierboven bedoeld:

MENSEN MET EEN SOCIALE ACHTERGROND MOET JE HELPEN, volgens wethouder Kuik.-

(Ik hoop maar dat men weet wat MOET betekent, alsmede HELPEN.)

Sjoerd Visser.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “MENSEN MET EEN SOCIALE ACHTERGROND MOET JE HELPEN !!!”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Wie let er op onze allerzwaksten?

  Verpleeghuizen, ziekenhuizen, crèches en sociale werkplaatsen: de meest kwetsbare mensen uit onze samenleving zitten er. Maar, juist die plekken worden steeds meer overgelaten aan de vrije markt en daarmee wordt ook het toezicht op deze groep op afstand gezet. Vaak zijn het de gemeenten die maar een oogje in het zeil moeten houden.
  KIJK:
  Vanavond in EenVandaag: wie let er op onze allerzwaksten?
  Nederland 1 van 18:13 – 18:45 uur.

 2. Annie schreef:

  Als ik tot de allerzwaksten van de samenleving zou behoren zou ik aardbeien gaan plukken met behoud van uitkering en me niet laten verdrijven door al die Oost-Europeanen. Er zitten er nu al 400.000 van in Nederland !Kom op wie meldt zich aan? Niet allemaal tegelijk graag !

 3. Christina Carabini schreef:

  Ook dat is sociale media..We zullen waarschijnlijk of de Arabische revoluties hadden plaatsgevonden als ontevreden burgers niet de beschikking hadden gehad over sociale media om met elkaar in contact te komen en zich te organiseren. Ook is niet gekeken naar activiteiten die door ambtenaren of onder een andere naam zijn ontplooid..Voor het hoofdstuk over politiek 2.0 is gekeken naar het gebruik van Twitter Hyves en YouTube door de lijsttrekkers op nationaal niveau voor Europa en in Rotterdam.

Leave a Reply