Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toeristenbelasting rechtstreeks naar gemeentekas

Steeds vaker gaat de opbrengst van de toeristenbelasting linea recta naar de gemeentekas. Dat blijkt uit het vierjaarlijkse onderzoek van de Kamer van Koophandel (KvK) Nederland naar het toeristisch beleid van gemeenten, dat dinsdag is gepubliceerd.

Verhoogd
Volgens de KvK is de belasting op toerisme in die jaren ook verhoogd, maar komt dat dus lang niet altijd ten goede aan de toeristische activiteiten. ,,De groep gemeenten die de toeristenbelasting laat toevloeien aan de algemene middelen, is tussen 2008 en 2011 gegroeid van 31 naar 44 procent.”

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Toeristenbelasting rechtstreeks naar gemeentekas”

 1. Simon Steunkous schreef:

  Het is gewoon niet slim om degenen die geïnteresseerd zijn in cultuur, historie en samenleving van Almelo en louter en alleen bijdragen aan de lokale economie met toeristenbelasting te ontmoedigen.

 2. Simon Steunkous schreef:

  Kortom, dit soort belasting is een zielige vorm van overbodige belasting. Er moet gewoon wat meer begrotingsdiscipline komen dan heb je dit soort flauwekulbelastingen niet nodig.

 3. MK schreef:

  Ach dit is niets nieuws. De 300.000 euro’s die per jaar worden binnengehaald aan hondenbelasting verdwijnen ook in bodemloze putten, zoals b.v. om het schorem in de Schelfhorst te “bestrijden”. Oppakken dat tuig en de cel in. Hoeft helemaal NIETS te kosten!!

  De hondenbezitters wachten nog steeds op een paar omheinde speelplaatsen voor hun honden !! Wat een WAARDELOOS gemeentebestuur!

  Maar ja, zo lang de meeste (gelukkig niet allemaal!) Almeloërs – zonder ook maar een seconde na te denken – op de gevestigde partijen blijven stemmen, zal er niets veranderen.

Leave a Reply