Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Komst deurwaarder ondergang van Dolle Pret?

Ingezonden door een zeer verontruste Oma aan de Partij Vrij Almelo

Goeden middag. Tot mijn verbazing wil de gemeente toch door zetten dat de dwangsom wordt betaald. Een kinderparadijs wat in de wijde omtrek van Almelo bekend is als een fijn speelparadijs voor kinderen. Ook onze kleinkinderen gaan er erg graag naar toe. Hoe kan het dat dit ook weer kapot wordt gemaakt. Het is altijd een horeca gelegenheid geweest ook toen de cartingbaan er was. Zijn ze bij de gemeente vergeten dat ze er zelf avonden hebben gehad???????? Of zijn er andere belangen bij enkele personen? Ik hoop dat u de raad overstag kunt krijgen om DOLLE PRET door te laten gaan en wachten wat de uitkomst is van het onderzoek .

 Hartelijke groeten van een zeer verontruste OMA.

 1184488029_5_SEaF1

ALMELO – Na een strijd van jaren lijkt het einde van kinderspeelparadijs Dolle Pret op het industrieterrein ‘t Noordbroek nabij. Het bedrijf dat zich in 2001 vestigde in het voormalige met open armen onthaalde kartcentrum, kwam in conflict met de gemeente Almelo vanwege een gewijzigd bestemmingsplan. In april 2006 beschikte men over alle benodigde vergunningen maar later dat jaar werd het bestemmingsplan ‘t Noordbroek gewijzigd en daar werd geen bezwaar tegenaan getekend. Zowel Dolle Pret als pandeigenaar Lejama BV waren van die wijziging niet op de hoogte. Beiden procedeerden lang tegen de gemeente maar de rechter sprak formeel uit dat de bestemmingsplanwijziging rechtens was. Hij zei er overigens nadrukkelijk bij dat niets de gemeente hoefde te weerhouden om een ontheffing te verlenen gelet op de voorgeschiedenis. Het Almelose college van B&W negeerde die uitspraak volkomen en streed vooral tegen de activiteiten in de bovenzaal. Dolle Pret organiseerde er Hollandse Avonden en dat hoorde volgens de gemeente in de binnenstad thuis. Vijf keer werd een dwangsom opgelegd van 10.000 euro elk en ook het huidige college van B&W wil die dwangsommen innen ondanks dat de gemeenteraad eerder dit jaar zich uitsprak om Dolle Pret te gaan legaliseren. Wethouder Johan Andela (VVD) stelde al eerder in deze dat de gemeente juridisch in haar gelijk stond ten tijde van het opleggen van de dwangsom en er daarom toch betaald moet worden. De opgelegde dwangsommen werden echter angstvallig uit het raadsdebat over legalisatie geweerd, hoewel raadslid Bert Hümmels dat toch cryptisch probeerde. Andere raadsleden van vooral kleinere oppositiepartijen werd de mond gesnoerd. Exploitante ter Avest werd de mogelijkheid geboden om in tien kwartaaltermijnen van 5000 euro elk te betalen maar ging daar niet op in. Begin dit jaar liep haar huurtermijn van 10 jaar af en lopende de discussie in de raad huurde zij maandelijks bij. Nadat de raad besloot tot legalisering, kwam pandeigenaar Lejama BV met de mededeling dat men niet langer wilde verhuren maar alleen het pand wilde verkopen. Volgens juridisch adviseur J. Eshuis ligt daarmee een ander probleem op tafel omdat banken al moeizaam leningen verstrekken en de dreigende dwangsom en mogelijke beslaglegging de mogelijke medewerking van een bank extra bemoeilijkt. Ook is het personeel al geadviseerd om naar ander werk uit te kijken. Mocht daadwerkelijk beslag worden gelegd rest Dolle Pret in Almelo BV niets anders dan faillissement en ontslag. Eshuis verwijt ook dat met twee maten wordt gemeten en wijst in deze op de gedoogsituatie van Riwald in hetzelfde bestemmingsplan. Daar wordt illegale bouw en het in gebruik nemen van een grote metaalshredder gedoogd vanwege het grote economische belang terwijl dit motief bij Dolle Pret van tafel wordt geveegd.

Bron: Almelo’s Weekblad

Reactie:

In plaats van met oplossingen te komen zijn kinderen nu de dupe van dit Almelose college. Slachtoffers van een falend overheidsbeleid, slachtoffers van de falende politiek en slachtoffers van een bestuur die het nalaat redelijk met hardwerkende ondernemers om te gaan.

Harry de Olde   Partij Vrij Almelo

 

http://www.vrijalmelo.nl/2010/09/toespraak-henny-ter-avest-eigenaresse-van-dolle-pret/

http://www.vrijalmelo.nl/2010/12/wiewatwaar/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/01/een-spannende-week-voor-henny-ter-avest/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/01/gedicht-van-henny-ter-avest-dolle-pretaylin/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/01/geloofwaardig-stedelijke-politiek-staat-dinsdag-op-het-spel/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/02/dolle-pret-in-partycentrum-aylin/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/01/vragen-pva-raadsvergadering-op-25-01-2011-dolle-pretaylin/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/03/motie-van-treurnis/

http://www.vrijalmelo.nl/2011/03/brief-college-b-w-aan-dolle-pretaylin/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

7 Comments to “Komst deurwaarder ondergang van Dolle Pret?”

 1. MK schreef:

  Dit gemeentebestuur zou de “eer” (hoewel ze dat woord niet eens kennen!!) aan zichzelf moeten houden en OPSTAPPEN!!

  Het is een grote schande hoe een bloeiend bedrijf dat ook nog eens in een behoefte voorziet, waar – gezien de locatie – NIEMAND last van heeft, kapot wordt gemaakt!

  Gezien deze hetze tegen ” Dolle Pret” spelen m.i. ANDERE belangen een rol!! De houding van B&W stinkt een uur in de wind!

  Ik hoop van harte dat de PVA boven water krijgt WAT er STINKT!!

 2. Furr schreef:

  Ik weet niet; ik heb een dubbel gevoel over deze zaak. Wat de gemeente doet is niet netjes, wat mevr. Ter Avest doet is ook niet goed. Beiden fout. En ik heb wel meer verhalen over mevr. Ter Avest gehoord over niet uitbetalen van haar personeel enzo… aan andere kant; gemeente doet ook altijd zomaar wat hier in Almelo.

  Dubbel dus.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  @ Furr: wij hebben nog geen klachten ontvangen van personeel dat niet (of niet tijdig) uitbetaald zijn. Dit in tegenstelling tot klachten van TSN-personeel..waar nu zelfs nog steeds mensen zijn die niet tijdig (of soms helemaal niets) uitbetaald krijgen maar waar ze wel recht op hebben en waarvoor ze al hebben gewerkt. Zelfs is men bij TSN niet te beroerd om reiskosten niet te vergoeden terwijl die wel waren toegezegd.
  Een tip: alle mondelinge beloftes eerst laten opschrijven en laten ondertekenen door die belovende persoon.
  Dat je een dubbel gevoel bij deze dwangsommenzaak hebt…dat kan.
  Zelf heb ik het idee dat het ene het andere heeft uitgelokt, vanwege de toen gebrekkige manier van kennisgeven wat betreft die bestemmingsplanwijziging…en wat 2 jaar later na een gang naar de rechter toch behoorlijk is aangepast! Nu zou de gemeente er niet meer mee wegkomen, toen wel. Dat men bij deze gemeente als college B&W desondanks toch vol blijft houden aan het eigen gemaakte “gelijk” (dus met die dwangsommen daarbij) laat duidelijk zien dat die door de gemeente zelf benoemde gemeentelijk bijziendheid en eigenwijsheid/betweterigheid er nog steeds is, en men bij de gemeente dus nog steeds GEEN verschil maakt, ondanks de voordrachten Het Verschil Maken 1 en 2. Het waren weer vele loze positieve woorden, die weer niet gevolgd worden door positieve daden, net zoals in de landelijke politiek.
  Je ziet hierbij ook duidelijk dat men op de 1 of andere wijze toch het bedrijf heeft kapotgemaakt met die onzinnige wijziging en de dwangsommen. Nu ziet de gemeenteraad in dat het bedrijf kan blijven, maar blijft het college van B & W halsstarrig bij hun besluit…eigenlijk een dubbelzinnige oplossing die links- of rechtsom het bedrijf toch kapot weet te maken daardoor.
  Iets wat precies de bedoeling was van de vorige raad en/of hun college B & W…waarvan er nog steeds velen zitten en er qua politieke structuur en qua denken in het college van B&W amper tot NIETS veranderd is.
  GEEN VERSCHIL MAKEN had men de voordrachten beter kunnen noemen.

 4. Furr schreef:

  @Sjoerd, een vriendin van mij vertelde laatst dat zij en haar vader enkele jaren terug bij Ter Avest op de stoep hebben gestaan om nog loon te krijgen. Zij was zelf ook niet zon lieverdje hoor.

  En nu krijgt ze het deksel op de neus en gaat ze huilie huilie doen. Daarom dubbel gevoel, tis niet leuk wat de gemeente doet (en ik heb heel veel negatieve ervaringen met de gemeente, denk aan KDV De Blokkendoos vs Gemeente Almelo), waar de gemeente alleen deed wat haar het beste uitkwam, maar het is ook dom van deze ondernemer. Jaaa: misschien had ik hetzelfde wel gedaan, wie weet. Daarom blijft mijn dubbelgevoel hier over.

 5. Furr schreef:

  Zij was zelf ook niet zon lieverdje hoor. (bedoel ik Ter Avest mee!)

 6. Sjoerd Visser schreef:

  @ Furr: bedankt voor je reacties.
  Hetgene wat ik schreef was niet bedoeld om te proberen jou op andere gedachten te brengen hoor. Als mensen dat tegen jou zeggen dan neem ik aan dat ze dat in alle eerlijkheid doen, dus wie ben ik om daaraan te twijfelen. Mij was niets van zoiets bekend, dat wilde ik alleen even zeggen.
  Zo zijn we beiden nu op de hoogte van elkaars mening.
  Mooi toch?
  😉

Leave a Reply