Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toch verdwijnende doorgifte van het analoge signaal voor enkele tv-zenders in Almelo

animalplanet

Ondanks de eerdere meldingen over verdwijnende analoge tv-zenders in de regio, waarbij men dat in Almelo NIET zou doen, blijkt sinds een paar dagen dat de Cogas in Almelo nu ineens TOCH WEL een aantal analoge tv-zenders laat verdwijnen…nu de minister een uitspraak heeft gedaan over verdwijnende analoge tv-zenders.
De zenders die gaan verdwijnen zijn: WDR3, Animal Planet, Kindernet/TMF, en MTV.
De keuze bij digitale tv is inmiddels al veel groter is dan analoog, dus nu dwingt men een grote groep mensen via machtmisbruik door monopoliepositie om iets aan te schaffen wat ze niet willen.

Het blijft een schande dat men nu ineens een soort discriminatie pleegt en de mensen die toch geen digitaal wilden nu DWINGT om toch digitaal te gaan…als die mensen 1 of meerdere verdwijnende anologe zenders toch willen blijven zien.

Tevens is het zonde dat bijvoorbeeld WDR3 eruit gooit terwijl die zender meerdere deccennia wordt bekeken, al sinds de tijd van de antennes op het dak toendertijd. Ook is het niet te rijmen dat er een educatieve zender zoals Animal Planet gaat verdwijnen, die speciaal over dieren en de natuur gaat.
Een groot gemis zal dat zijn voor vele mensen. Je vraagt je af wat voor soort mensen er bij de Cogas zijn die dit soort domme dingen beslist.
Men heeft er ongevraagd een zooitje zenders bij gekregen waar het kinderachtige gehalte eraf druipt, zoals TMF/Kindernet, MTV en anderen, en men geeft zomaar een paar muziekzenders erbij waar maar veel minder mensen naar kijken…zoals TV-Oranje en Mezzo, maar die men WEL analoog blijft doorgeven.
Als men zenders zou willen stoppen dan moet men een keuze maken uit zenders die er het laatst zijn bijgekomen…dat zou pas eerlijk zijn.
Niet zomaar zenders gaan weghalen die allang bestaan.

Sjoerd Visser

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply