Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Belachelijke vorm van dierenmishandeling in Almelo

0671e_20101015165805_447e9843_8dad_4825_a038_e098a3df1c6f_15_10_2010_kittens                                     

                                                                                        

Vier Kittens gedumpt in Nijreesbos

 

Ze zitten nog een beetje angstig achterin het quarantainehok van dierenopvang ’t Noordbroek. Eentje heeft wat meer lef en kijkt door de spijlen om zich heen. De vier kittens zijn gisteren in het Nijreesbos gedumpt en via de dierenambulance bij ’t Noordbroek terechtgekomen.

Een particulier vond ze gistermorgen in het nijreesbos, verteld de manager van de dierenopvang, Karin Wagemakers. Ze zaten in een verhuisdoos die was dichtgebonden met een hondenriem. Ze kregen alleen frisse lucht via de handvatten in de doos. De doos was nog droog, dus ze hebben er maximaal een paar uur in gezeten. Ongelooflijk dat iemand zoiets doet. Blijkbaar iemand die niet van de kittens afkwam naarmate ze groter werden. En dan zit er ook nog een zielige bij. Die heeft maar een oogje.

Wagemakers schat de kittens op ongeveer vier maanden oud. Ze zitten onder de vlooien. We hebben ze meteen ontwormd en ontvlooid. Nu blijven ze twee weken in quarantaine. Daarna kunnen ze een nieuw huis krijgen. Bij ’t Noordbroek zit het op dit moment vol met katten. We hebben er nu 154, waarvan meer dan de helft kittens. Helaas worden kittens vaker gedumpt. Er staat hier regelmatig een doos voor de deur of mensen vinden ze ergens in een bos of op een afgelegen plek. Zolang mensen hun dieren niet laten steriliseren, houden we dit probleem.

                       

Bron: TCTubantia

 

 

  

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Belachelijke vorm van dierenmishandeling in Almelo”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Het leven schijnt steeds minder waard te zijn.

Leave a Reply