Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Meerderheid Almeloërs tegen gokhal

 

gokhal-480x319

 

Het idee voor een gokhal in Almelo is niet nieuw. Een half jaar geleden stond er al een peiling op www.tctubantia.nl met de vraag of Almeloërs een gokhal willen. Het antwoord was daarop duidelijk: 74 procent van de 566 respondenten zei “nee”. Iets meer dan de helft van de nee-stemmers (43 procent) vondt dat gokken niet moet worden bevorderd. 31 procent wil geen gokhal omdat die slecht zou zijn voor het imago van de stad. Slechts 26 procent is voorstander van een gokhal, waarvan 11 procent vindt dat zo’n hal er veel eerder had moeten komen. 15 procent wil wel gokken in Almelo, maar liever in een echt casino.

Bron: TCTubantia

 

Reactie PVA

De discussie over gokken laait weer op: moet gokken niet gewoon onderdeel worden van de interne markt en dus worden vrijgegeven? Geen wonder, want het gaat om een miljardenindustrie. En geen wonder dat  concurrenten zoals het Theaterhotel, Heracles en Voskamp geen middel onbeproefd laten om te lobbyen voor vrijgave: hier is grof geld mee te verdienen, althans voor de gokbedrijven, want als gokker weet je dat je per saldo altijd verliest. In ieder geval staat de telefoon van de verantwoordelijke wethouder Gerrit van Woudenbergh roodgloeiend van deze lobbyisten om hem te paaien voor zijn steun om zo’n Speelhal in Almelo te realiseren. De Partij Vrij Almelo heeft zo zijn bedenkingen en sluit zich aan bij de meerderheid van de Almeloërs die al tegen hebben gestemd. Niet alleen om gokverslaving te voorkomen en te bestrijden, maar ook om de georganiseerde misdaad buiten de deur te houden, is het dan ook hard nodig dat de overheid de teugels niet laat vieren. Jammer dus voor deze  lobbyisten.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Meerderheid Almeloërs tegen gokhal”

  1. Irene schreef:

    Ikzelf ben tegen elke vorm van gokken. Ook loterijen en dat soort zaken daar doe ik gewoon niet aan mee. Als ik geld nodig heb verzin ik wel iets. Consuminderen en soberheid bijvoorbeeld. Dat levert m.i. ook aardig wat op. Dus niet meer 3x per jaar op vakantie, Niet elke 3 jaar een andere auto. Een beetje shoppen bij AH, Aldi, Lidl, Hoogvliet, Dirk en Jumbo en je houdt bakken met geld over. Nu blijft 90% aan de strijkstok hangen van de Staat en de verslaafde gaat bankroet. En de samenleving, dus de belastingbetaler, kan opdraaien voor de restschuld uit de schuldsanering !

Leave a Reply