Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Burenruzies in Almelo (3)

 

vuist-466x350 

Burenruzies in Almelo verharden. De ruzies worden gemener en gewelddadiger. Dat blijkt uit onderzoek van de Partij Vrij Almelo. In veel wijken  zijn er langlopende conflicten tussen buren of buurtgenoten die op escaleren staan. 

De gemeente Almelo zegt haar best te doen om in de ruzies te bemiddelen, maar dat gaat zelden goed. Ze kunnen dan ook weinig doen om conflicten voorgoed te sussen. Ook de politie staat vaak machteloos want die krijgt steeds meer een signalerende en adviserende rol als het gaat om veiligheid. Die kan pas ingrijpen als de zaak echt uit de hand loopt. Het enige middel om daar verandering in te brengen is weer terug te keren naar de oude Algemene Plaatselijke Verordening (APV). De huidige APV geeft aan dat de burger het zelf maar moet oplossen met alle gevolgen van dien. (de terugtredende overheid)

De Partij Vrij Almelo is het daar niet mee eens omdat wij vinden dat deze gemeente haar verantwoordelijkheid moet nemen zodat ze zich niet aan haar zorgplicht kan onttrekken. Elke inwoner van Almelo heeft behoefte aan woonruimte, woongenot, voorzieningen in een leefbare en veilige omgeving. De gemeente moet ernaar streven dat dit voor iedere inwoner van Almelo bereikbaar is. Daar betalen zij tenslotte belasting voor.

Onlangs heeft de Partij Vrij Almelo hier vragen over gesteld die wegens een (technische) storing schriftelijk door het hoofd van de Almelose politie, dus in dit geval de burgemeester op korte termijn  worden beantwoord.

 De Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Burenruzies in Almelo (3)”

  1. Arno Niem schreef:

    Ik ben bang dat de maatschappij de komende maanden met nog meer verharding te maken gaat krijgen. We hebben een natte zomer achter de rug het is al weer vroeg donker. Er komen veel faillisementen aan, de armoede gaat groter worden, we zijn alleen nog maar bezig met de slechte economie en Griekenland…, daardoor worden mensen chagerijnig. Dus maak je borst maar nat.

  2. Irene schreef:

    Ik vrees dat je gelijk gaat krijgen Arno. Ik ben buitengewoon somber over de bestuurlijke kwaliteit van de Euro-politici. Alleen al het feit dat ze zwammen over een noodfonds van 2000 miljard euro terwijl alle Euro-landen dik in de rode cijfers zitten. Dit betekent gewoon niet anders dan dat er bijgedrukt gaat worden. De euro in waarde gaat zakken. Er een enorme inflatie aan komt zetten, De lonen niet gecompenseerd gaan worden en er een knoertharde armoede aan komt zetten. Het is niet anders, vond ook Geert Schaay beleggingsgoeroe bij RTL 7

  3. Jan Bik schreef:

    Goed zo PVA, schud ze maar wakker.

  4. […]                                 http://www.vrijalmelo.nl/2011/10/burenruzies-in-almelo-3/ Stem of voeg toe aan […]

Leave a Reply