Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Doek valt voor Dolle Pret na lange strijd tegen gemeente Almelo (ingezonden)

  avest1_1595098q

 

Beste dames en heren raadsleden, In de lange strijd die Dolle Pret B.V. en voor deze mevrouw Hennie ter Avest heeft gevoerd lijkt nu definitief het doek te gaan vallen voor Dolle Pret aan het Noordbroek. Na een actie van de bank is aan het college van burgemeester en wethouders per brief van 26 augustus 2011 aangegeven dat voorgesteld wordt om de dwangsom in termijnen te gaan betalen, in deze € 5000,00 per kwartaal. Bij de inbeslagname is ruim € 5000,00 door de deurwaarder meegenomen zodat de eerste termijn is voldaan. Echter is er van de zijde van de stadsadvocaat een brief binnengekomen die ik hierbij heb gevoegd als bijlage. In deze brief wordt mevrouw ter Avest zelfs gedwongen met haar privé vermogen garant te staan voor het innen van de dwangsom. Deze nieuwe actie van de zijde van het college is onbegrijpelijk en dient geen enkel ander doel dan het einde van Dolle Pret en dit terwijl er juist weer positief tegen de situatie werd aangekeken in overleg met de eigenaren van het pand.Er is al betaald en er wordt betaald echter dit is niet genoeg. Ondertussen is van de zijde van de bank aangegeven dat geen enkele bank in Nederland hiervoor een bankgarantie zal geven. De in dat kader gestelde eis kan dus onmogelijk worden gerealiseerd.

 

 Hoogachtend,Namens Dolle Pret in Almelo B.V. de v.o.f. JEEJAR   dhr. J.E. Eshuis

 

Beste dames en heren raadsleden, Ter aanvulling van mijn vorige mail nog het volgende.Thans heeft de deurwaarder aangekondigd, ondanks dat de betaling van de eerste termijn heeft plaatsgevonden, dat er openbare verkoop zal plaatsvinden op aanstaande donderdag. Dit heeft alles te maken met de brief van de stadsadvocaat waarop bij brief van 5 oktober 2010 is geantwoord dat de bank niet binnen een dergelijke korte termijn kan beslissen. Die beslissing heeft plaatsgevonden op het hoofdkantoor. Het antwoord van de bank is ondertussen duidelijk, zoals ik reeds heb geschreven. De huidige stap van het college zal het einde beteken van Dolle Pret en zullen vele werknemers geen inkomsten meer hebben. 

                                                                                       

Hoogachtend,Namens Dolle Pret in Almelo B.V.de v.o.f. JEEJAR   dhr. J.E. Eshuis

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

7 Comments to “Doek valt voor Dolle Pret na lange strijd tegen gemeente Almelo (ingezonden)”

 1. Henny ter Avest eigenaresse van Dollepret in Almelo schreef:

  Toen de deurwaarder kwam en al het geld, ook klein wisselgeld mee heeft genomen, met bij zijn van de politie, hebben ze 5494 euro meengeomen, dus meer dan 1 kwartaal termijn! De volgende 5000 moet in november betaald worden, maar aangezien ze 494 euro teveel hebben gehad is dat dus 4506.
  Maar steeds zo negatief in het nieuws te moeten komen, kan je niet eens meer als onderneming overleven, mensen denken dat je al dicht bent en blijven massaal weg.
  Het is steeds vechten met de bierkraan open, en het drama duurt inmiddels al meer dan 5 jaar!
  Met 1 stem kan al een motie in worden gediend en met 8 stemmen een extra raadsvergadering!
  Op 22 maart 2011 zit ik nu wel legaal, maar niemand mocht over het woord dwangsom en of boete praten, en als je iets niet bespreekbaar maakt! dan is dit alles de aktie van Burgemeester en Wethouders, helaas vergeet Burgemeester en Wethouders, dat niet hun het voor het zeggen heeft, maar de gemeenteraadsleden!
  Dit is mijn laatste hoop, en de dagen zijn getelt voor mijn bedrijf!

 2. Sjoerd Visser schreef:

  ’t Is jammer dat er geen verschil is gemaakt in deze zaak, terwijl men wel een verschil maakt in uitvoering van vele projecten…nadat men door gewijzigd inzicht andere beleidsvoering hanteert op b.v nieuw Stadhuis, Binnenstadsplan, Waterrijk, Horeca op bedrijventerreinen dus partycentrum Aylin/Dolle Pret…maar niet wat betreft die dwangsommen! Dat blijft een vreemde zaak.
  Temeer omdat het geluid uitviel tijdens een raadsvergadering, waarin door wethouder Schouten werd gezegd: gezien de huidige gedachte van de gemeenteraad zou de gemeente het innen van de dwangsommen uitstellen totdat de raad een nieuw besluit over horeca op bedrijventerreinen zou nemen. Die uitspraak werd gevolgd door gejuich en applaus van het ruim aanwezige publiek. Die hebben het ook gehoord. Dat besluit is niet binnen 6 weken na die uitspraak gedaan, maar er lag wel precies na 6 weken het dwangbevel in de brievenbus.
  Opvallend is ook dat die meerderheid, die nu wel een positief besluit over horeca op bedrijventerreinen heeft genomen, toch NIET GENOEG hebben laten blijken dat wethouder Schouten die woorden inderdaad uitgsproken heeft…op enkelen na. Daardoor is het gedoe met die dwangsommen allemaal erg mistig, evenals het gedoe over dat uitvallend geluid precies tijdens een belangrijke uitspraak. In mijn ogen een onbetrouwbare wethouder die zelfs zijn eigen uitgesproken woorden ontkent terwijl velen het wél gehoord hebben. Een schande voor de democratie, evenals steeds weer het zwijgen opleggen om over dwangsommen te spreken.
  Al met al genoeg reden om te twijfelen aan een eerlijke gang van zaken. Het zou de gemeente sieren om de dwangsommen NIET te innen, zoals onze partij al veel vaker heeft laten blijken…in en buiten de raadszaal.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  P.S: de hele gang van zaken door het vorige college van B&W evenals de gemeenteraad was al mistig: men heeft willens en wetens dit bedrijf willen stoppen met alle mogelijke middelen, maar het bedrijf ging door omdat het bedrijf (nog steeds) aan alle voorwaarden voldeed. De gemeente heeft toen zelfs een beleid gewijzigd wat betreft Horea op bedrijventerreinen om die firma te laten stoppen. Het is niet vreemd dat na al 4 jaar de gemeenteraad nu ineens besloot vóór te zijn, want de sleutelfiguren van het vorige college met de invloed van hen zijn uit het college vertrokken en de gemeenteraadverkiezingsuitslag sprak ook boekdelen. Die hele gang van zaken inclusief het kennisgeven van een bestemmingsplanwijziging was niet normaal, de rechter heeft zelfs de gemeente erop gewezen dat het aanschrijven veel beter moest en de gemeente niets in de weg stond om hun besluiten weer te wijzigen, ook dus dat dwangsommenbesluit !!! Helaas had de rechter niet gerekend op de stijfkoppigheid, de gemeentelijke bijziendheid en de betweterigheid van deze gemeente Almelo.
  Een schaamteloze gang van zaken waardoor vele mensen gedupeerd worden doordat hun kinderen en zijzelf daar niet meer terecht kunnen…als de gemeente geen ander besluit neemt!!!

 4. Ronald lubach schreef:

  Wat is de achterliggende gedachte van de gemeente om dit prachtige bedrijf met die verschrikkelijk hard werkende vrouw kapot te willen maken. Welke onmensen bedenken zo iets onvoorstelbaar belachelijks?
  Waarom zijn er in almelo nog mensen die op zulke … mensen stemmen?
  Ik kan er niet bij. Kunnen we nu geen enkele aktie ondernemen waardoor die verschrikkelijke …. Sukkels van de gemeente nu eens zo in het nieuws komen dat ze in 2014 geen zetels meer kunnen behalen.

  Ik vind het zo onvoorstelbaar jammer en sneu. Niet verdiend Henny.

 5. Ronald lubach schreef:

  WAAROM? Wat is het nut, wat bereikt de gemeente Almelo hiermee? Ik snap het niet. Wat is de positieve kant van dit verhaal? Wie heeft er baat bij? Heeft de gemeente plannen voor ietd wat nog beter is voor de gemeenschap?

 6. harry schreef:

  Verantwoord en goed ondernemerschap moet bloeden voor mismanagement van dit lokale bestuur

 7. Henny ter Avest eigenaresse van Dollepret in Almelo schreef:

  Huidige college draait Dolle Pret de nek om
  maandag, 10 oktober 2011 10:32 http://www.jeejar.nl

  Het college van burgemeester en wethouders wil de aan Dolle Pret Almelo B.V. opgelegde dwangsommen innen.
  De grootste fracties in de gemeenteraad lijken zich daarin te kunnen vinden.
  Of er in het verleden door de gemeente en zelfs de gemeenteraad niet goed is opgelet inzake de bestemming van het
  pand Noordbroek 2 waar Dolle Pret is gevestigd wordt eenvoudig ter zijde geschoven. Het pand is namelijk gebouwd als
  kartcentrum met grootschalige horeca op de bovenverdieping. Met één streep van de pen en zonder de eigenaar en zonder
  de huidige gebruiker Dolle Pret in kennis te stellen is de bestemming horeca van de bovenverdieping gehaald.
  Echter in het huidige bestemmingsplan wordt wel de mogelijkheid gegeven om ontheffing te verlenen voor horeca op de bovenverdieping.
  De huidige gemeenteraad is tenslotte tot het besluit gekomen dat horeca aldaar ook op de bovenverdieping mogelijk moet zijn en daarmee is een weeffout hersteld.
  Echter in de tussenliggende fase heeft het college Dolle Pret onder druk gezet en niet willen wachten op de discussie maar gewoon dwangsommen opgelegd.
  Het college heeft tenslotte een voorstel op tafel gelegd op deze dwangsommen af te betalen, per kwartaal € 5000,00.
  Op 26 augustus 2011, na de in beslagname van de inboedel en het meenemen van ruim € 5000,00 aan contant geld en beslag op de bankrekening, is aan het college schriftelijk medegedeeld dat er per kwartaal € 5000,00 zal worden voldaan.
  Het eerste kwartaal heeft het college al binnen gelet op het in beslag genomen contante geld.
  Echter opeens heeft de gemeente de stadsadvocaat ingeschakeld en na een maand komt deze met eisen. Zo moet er een bankgarantie worden gesteld en moet Hennie ter Avest als privé persoon ook garant staan voor het betalen van de dwangsom.
  En alles moet in een overeenkomst worden vastgelegd. Een onbegrijpelijke actie van het college aangezien er al betaald is en is aangegeven dat er ook betaald zal worden.
  De huidige verkoop zal de nekslag betekenen voor Dolle Pret en tevens vele medewerkers zonder inkomsten achter laten.
  Direct na ontvangst van de brief van de stadsadvocaat is met de gemeente gebeld om een gesprek te krijgen met wethouder Andela. Maar het mag zich laten raden. Geen gesprek. Er is zelfs niet terug gebeld

Leave a Reply