Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Huidige college draait Dolle Pret de nek om

 

inspraak_teravest_1593992q                     Henny ter Avest spreekt de raad toe tijdens het raadsdebat over Dolle Pret 

 

Het college van burgemeester en wethouders wil de aan Dolle Pret Almelo B.V. opgelegde dwangsommen innen.
De grootste fracties in de gemeenteraad lijken zich daarin te kunnen vinden.
Of er in het verleden door de gemeente en zelfs de gemeenteraad niet goed is opgelet inzake de bestemming van het pand Noordbroek 2 waar Dolle Pret is gevestigd wordt eenvoudig ter zijde geschoven. Het pand is namelijk gebouwd als kartcentrum met grootschalige horeca op de bovenverdieping. Met één streep van de pen en zonder de eigenaar en zonder de huidige gebruiker Dolle Pret in kennis te stellen is de bestemming horeca van de bovenverdieping gehaald.

Echter in het huidige bestemmingsplan wordt wel de mogelijkheid gegeven om ontheffing te verlenen voor horeca op de bovenverdieping.
De huidige gemeenteraad is tenslotte tot het besluit gekomen dat horeca aldaar ook op de bovenverdieping mogelijk moet zijn en daarmee is een weeffout hersteld.
Echter in de tussenliggende fase heeft het college Dolle Pret onder druk gezet en niet willen wachten op de discussie maar gewoon  dwangsommen opgelegd.
Het college heeft tenslotte een voorstel op tafel gelegd op deze dwangsommen af te betalen, per kwartaal € 5000,00.
Op 26 augustus 2011, na de in beslagname van de inboedel en het meenemen van ruim € 5000,00 aan contant geld en beslag op de bankrekening, is aan het college schriftelijk medegedeeld dat er per kwartaal € 5000,00 zal worden voldaan.
Het eerste kwartaal heeft het college al binnen gelet op het in beslag genomen contante geld.
Echter opeens heeft de gemeente de stadsadvocaat ingeschakeld en na een maand komt deze met eisen. Zo moet er een bankgarantie worden gesteld en moet Hennie ter Avest als privé persoon ook garant staan voor het betalen van de dwangsom.

En alles moet in een overeenkomst worden vastgelegd. Een onbegrijpelijke actie van het college aangezien er al betaald is en is aangegeven dat er ook betaald zal worden.
De huidige verkoop zal de nekslag betekenen voor Dolle Pret en tevens vele medewerkers zonder inkomsten achter laten.
Direct na ontvangst van de brief van de stadsadvocaat is met de gemeente gebeld om een gesprek te krijgen met wethouder Andela. Maar het mag zich laten raden. Geen gesprek. Er is zelfs niet terug gebeld

Bron: http://www.jeejar.nl/index.php/gemeenten/almelo

 

http://www.vrijalmelo.nl/2011/08/almelo-de-stad-waar-alles-fout-kan-gaan/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

7 Comments to “Huidige college draait Dolle Pret de nek om”

 1. Arno Niem schreef:

  En er zijn alleen maar verliezers.
  Mevr. ter Avest is de grootste verliezer,
  Daarna de kinderen en hun ouders die al zoveel jaren met plezier naar dolle pret gaan.
  En uiteindelijk ook de gemeente. We hebben er straks weer een leegstaand pand en een aantal werkelozen bij.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  De schriftgeleerden en farizeeërs hebben het voor het zeggen…blijkbaar.

 3. harry schreef:

  Het Old Boys Network ??

 4. Henny ter Avest eigenaresse van Dollepret in Almelo schreef:

  http://www.tubantia.nl

  Verkoop Dolle Pret uitgesteld dinsdag 11 oktober 2011 | 17:22 | Laatst bijgewerkt op: dinsdag 11 oktober 2011 | 17:25 http://www.tubantia.nl DE AASGIEREN VAN ALMELO. ALMELO – De openbare verkoop van Dolle Pret gaat komende donderdag niet door. De gemeente stuurde vrijdag een aankondiging van de executieverkoop naar het speelparadijs vanwege problemen met een bankgarantie. Dolle Pret ligt met de gemeente overhoop over vijftig mille aan dwangsommen. Hoewel eigenaresse Henny ter Avest heeft toegezegd het bedrag in termijnen van vijfduizend euro per kwartaal te voldoen, behoort het volgens de gemeente tot de standaardprocedure dat Ter Avest een bankgarantie overlegt. Omdat zij niet op dat verzoek reageerde, ging volgens de gemeente de procedure verder met als gevolg de dreigende verkoop. Wethouder Johan Andela zei dinsdag dat die verkoop is uitgesteld tot 5 november. Dolle Pret krijgt tot dan om de gemeente via haar bank zekerheid te verschaffen over het te betalen bedrag en de betalingsregeling overeen te komen. Morgen in de Almelose editie meer over de kwestie en de actie van raadslid Gerwin Kamphuis.

  Jammer dat Tubantia niets zegt over dat Burgemeester en Wethouders mij ook prive aan sprakelijk willen stellen over de dwangsom, die in mijn ogen totaal onterecht zijn opgelegd!
  Je krijgt op 22 maart 2006 een vergunning, 1 week later veranderen ze de bestemming, en nemen ze party centrum Aylin niet mee! en ze schrijven mij als onderneming niet aan! Dit was volgens de WRO wet van 2006 niet verplicht!.
  Of ze hadden in mijn ogen mij niet de vergunning moeten verstrekken, of moeten zeggen van dat ze de bestemming gaan veranderen!
  dus eerst Legaal, dan Illegaal en nu weer Legaal, maar niet de dwangsom van tafel halen die in 2009 is opgelegd!
  Een NORMAAL MENS vindt dit op zijn minst een Gekke en Vervelende gang van zaken!.
  Eigelijk niet ACCEPTABEL.
  Dit is volgens mij op de grens van ONBEHOORLIJK BESTUUR of zelfs over die grens heen!.
  Het zou voor Burgmeester en Wethouders wel een PRESTIGE KWESTIE ZIJN!.
  Toen de deurwaarder langs kwam, is al het wisselgeld meegenomen in totaal voor 5494 euro, dus meer dan 1 termijn, en de volgende termijn zou pas in november zijn!.
  Het ondernemen wordt je zo haast onmogelijk gemaakt, en niet al even maar meer dan 5 jaar!
  Zo onmenselijk, met gevolg dat mijn man nu hartritmestoornis heeft!. van alle stress.
  Je wordt gewoon financieel, lichamelijk en geestelijk kapot gemaakt door Burgemeester en Wethouders van Almelo.
  En 22 maart 2011 tijdens de raadsvergadering, mocht niemand over het woord DWANGSOM en of BOETE praten, dus je wordt ook nog eens monddood gemaakt.
  Moet wel zeggen dat Bert Hummels Theo Schouten het heel moeilijk maakte, en zei wat moet ik hier nog op zeggen!
  Nu komt er namens Gerwin Kamphuis een extra RAADSVERGADERING wanneer dat is weet ik nog niet! en hopelijk gaan alle raadsleden dan stemmen of ze het terecht en of onterecht vinden of ik die dwangsom moet betalen!
  Want als je iets niet bespreekbaar maakt kom je er samen nooit uit!.
  Wanneer gaat B en W nu echt het verschil maken?

 5. Sjoerd Visser schreef:

  Al met al is Dolle Pret tijdens de herfstvakantie elke dag geopend t/m zondag 30 oktober…zo vernamen wij.
  Da’s fijn voor de mensen die daar naar toe willen gaan.
  Want ze wil de mensen NIET het plezier ontnemen…waar anderen dat wél doen.

 6. Sjoerd Visser schreef:

  Aanstaande vrijdagavond 21 okt 2011 op Nederland 2 is er een uitzending te zien van VARA’s Ombudsman.
  Die opnames zijn vanmiddag gemaakt in Almelo.

  Die locale democratie is er niet als je in de raadszaal over dwangsommen meermaals je mond dicht moet houden.

 7. Sjoerd Visser schreef:

  Ik heb het afgelopen weekend ruim 30 (grotendeels onbekende mensen) gesproken over deze zaak, alsmede voor het weekend een aantal ambtenaren in het stadhuis. Helaas willen de ambtenaren anoniem blijven, u begrijpt wel waarom. Men spreekt allemaal grote schande van deze gemeentelijke gang van zaken. Als je de gezichten afleest tijdens het gesprek, dan is het net alsof men iets heel smerigs gegeten heeft en er bijna van moet kokhalsen…zo zien die gezichten er dan uit. Daarnaast geeft men heel duidelijk aan dat het vertrouwen in een eerlijke Almelose politieke gang van zaken in de huidige gemeenteraad allang weg is door dit voortgaande handelen van B&W. De inwoners zien namelijk géén verschil met het vorige gemeentebestuur in handelen, alleen in uiterlijk vertoon. Toch erg beschamend (in en voor Almelo) als je dit steeds moet horen van mensen, en moet meemaken in de raadszaal. De achting die men had slaat steeds meer om in minachting.
  (En de politiek blijft zich maar afvragen hoe het toch komt dat het vertrouwen zienderogen daalt.)
  Ik vraag me af hoe men zich hieruit probeert te l….. ehhh…praten.

Leave a Reply