Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Kinderboerderij is in Almelo het kind van de rekening

  100_1889_preview

 

’De kinderboerderij moet blijven’, vindt de Partij Vrij Almelo. Het gaat daarbij om een instelling die belangrijk is voor de ontwikkeling van het kind. Dit is heel belangrijk, kinderen zijn de volwassenen van de toekomst. En natuurlijk bestaan de vaste bezoekers niet geheel uit kinderen, maar lopen ze uiteen van baby’s tot bejaarden, van wandelwagens tot rollators en alles daar tussen in. Daarnaast is er binnen deze instelling ook aandacht voor de natuur en omgeving, iets wat in deze tijd van ‘duurzaamheid’ niet onbelangrijk is.
Waarom er bezuinigd moet worden op juist deze zaken vragen wij en velen met ons zich terecht af. Er worden miljoenen gepompt in de ontwikkeling van een nieuwe binnenstad waaronder een gemeentehuis van 60 miljoen (80 miljoen). Maar die 55.000 euro van de kinderboerderij is dan teveel.
Wij hopen oprecht dat de gemeenteraad het college dwingt om op andere taken te bezuinigen en gaten gaan schieten in die enorme begroting van 284 miljoen wat 3900 euro is per inwoner.

Partij Vrij Almelo
 
 
 
Uit het verkiezingsprogramma van de Partij Vrij Almelo                                                                                      

Meer kinderboerderijen
Naast de genoemde voorlichtingscampagnes is het ook nodig dat er een vorm van aanschouwelijk onderwijs komt, om mensen van kindsbeen af  weer vertrouwd te maken met de natuur.  Hoe kan dat in verstedelijkte gebieden beter dan in de vorm van kinderboerderijen.  De vervreemding tussen mens en natuur zal door goed functionerende kinderboerderijen een halt worden toegeroepen.  Reëel gezien dient elke woonwijk zijn eigen kinderboerderij te hebben.  Het biologie- en milieuonderwijs op basisscholen en scholen voor het voortgezet onderwijs kan in nauwe samenwerking met het personeel van de kinderboerderij gegeven worden.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Kinderboerderij is in Almelo het kind van de rekening”

 1. Irene schreef:

  Dit soort bezuinigingen lijken op machtsmisbruik en burgertje treiteren om maar te laten merken wie hier het BEVOEGD GEZAG is. Het wordt tijd dat men eens nadenkt over de èchte behoeftes van de Almeloërs want als je 3900 euro per jaar per bewoner uitgeeft en je blijft desondanks continu onvoldoendes scoren maak je als college duidelijk verkeerde keuzes, lijkt mij !

 2. Arno Niem schreef:

  Waarom moet er op dit soort zaken bezuinigd worden terwijl ons geld zonder het ons te vragen naar het buitenland gaat?

  Ik ben het zo verschrikkelijk zat

 3. Danilo schreef:

  Alleen slecht nieuws uit Almelo ? Moe wordt je er van.

Leave a Reply