Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
‘Het ziet er zeer slecht uit voor Almelo’

 

_DSC5778

                                                                                Provinciehuis Zwolle

 

Volgens Harry de Olde van de Partij Vrij Almelo (PVA) neemt de Provincie Overijssel Almelo momenteel streng onder de loep. Naar verluidt ziet het er volgens de provincie ‘zeer slecht uit voor Almelo’. Dit kan niets anders betekenen dat de stad zich daadwerkelijk aan de vooravond van de Artikel 12-status bevindt. Er is niets wat dat nog kan tegenhouden. De Olde heeft hierover contact gehad met het provinciebestuur en de gesprekken waren voor De Olde voldoende aanleiding om niet akkoord te gaan met de begroting zoals die nu voorligt. In een brief aan het college schrijft De Olde het volgende: 

De Partij Vrij Almelo zal tegen de begroting zoals die er nu ligt stemmen omdat wij niet mede verantwoordelijk willen zijn voor een a.s. artikel 12 status. Almelo heeft een begroting van 284 miljoen hetgeen neerkomt bij 72.673 inwoners op 3907 euro per inwoner, per jaar. Dit is fors vergeleken met andere gemeenten zoals Urk, Nieuwegein en Bunschoten die slechts 1970 euro, 2600 euro en respectievelijk 2300 euro per jaar per inwoner uitgeven in 2012.

Het college wil het Bestuurlijk Partnerschap via een strategische samenwerking met de Provincie Overijssel aanhalen. Volgens de Partij Vrij Almelo zijn dit loze woorden. Dit klemt des te meer vanwege de enorme hoeveelheid ongebruikte liggende gemeenschapsgelden (1,2 miljard) bij de Provincie waar de Partij Vrij Almelo steeds op doelde en daar diverse keren vragen over heeft gesteld en die steeds weer afgedaan werden als niet belangrijk. Ondanks die enorme uitgaven van de gemeente Almelo blijft men in Almelo desaltemin ontevreden met een gemiddeld (onvoldoende) rapportcijfer van 5,5 tot 5,7 over de kwaliteit van het gemeentebestuur. Uit onderzoek blijkt dat Almelo zeer slecht scoort: op plaats 335 van de 418 gemeenten in Overijssel.

De Partij Vrij Almelo heeft door deze slechte berichtgeving contact gezocht met de Provincie Overijssel, als toezichthouder van de gemeente Almelo. Wij  zouden het college graag willen verzoeken om financieel mee te werken en goedkeuring te willen geven aan een zogeheten ‘second opinion’ van Ernst & Young, een landelijk streng opererend register-accountant met veel financiële ervaring op het gebied van lokale overheden. ondanks de enorme hoeveelheid uitgaven per jaar per persoon blijven de inwoners van Almelo dikke onvoldoendes geven hetgeen er op duidt dat er continu verkeerde keuzes worden gemaakt en het College kennelijk nog steeds geen ‘feeling’ heeft met de wensen van de mensen !

Bron: AlmeloAnders

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “‘Het ziet er zeer slecht uit voor Almelo’”

  1. Irene schreef:

    Het is nu zaak dat je de rug recht houdt. Dit college is immers geen knip voor de neus waard. Heeft zichzelf benoemd tot burgemeester en wethouders. Het om zeep helpen van enkele buurgemeenten in 2006 heeft dan wel een hoop ‘Haags’ geld opgeleverd waarmee allerlei megalomane woningbouwplannen moesten worden gerealiseerd maar voor de Almeloërs zèlf is het allemaal zeer matig gebleven met een enquetewaardering van 5,5 en 5,7. Speculeren in grond en woningbouw is alleen maar interessant (voor projektsontwikkelaars) bij een opgaande huizenmarkt. Zodra dat niet het geval is ga je voor enorme schades en verliezen bij grondexploitaties opdraaien als gemeente met als verwacht eindresultaat een faillissement eind 2012! Dit klemt des te meer omdat overheden geen commerciële functie hebben maar een zorgplicht hebben jegens hun inwoners en belastingbetalers en zich feitelijk helemaal niet op het commerciële pad mogen begeven. Deze problemen zijn alleen maar op te lossen als het College van B & W nou eens een keer uit haar ivoren toren klimt en gezamenlijk gaat overleggen met de oppositie en elkaar eindelijk serieus gaat nemen voordat het echt te laat is en Almelo wederom landelijk geblameerd wordt met een artikel 12 status of faillissement ! Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald. Ons land zit immers in een diepe recessie en ‘Den Haag’ zit nu echt niet te wachten op bedelaars uit Overijssel !

  2. de barones schreef:

    eens kijken als we masaal zouden verhuizen als protest, dan zitten ze echt met de handen in het haar, natuurlijk niet realistisch maar wel een statement.

Leave a Reply