Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeente Almelo is eigenwijs (ingezonden)

  Almelo_brochure

 

Een aantal jaren geleden kregen wij in De Vogelweide in Almelo een middengelijder in de weg. Wij als buurt zeiden meteen al: dat wordt gevaarlijker dan voorheen. Maar De Gemeente Almelo was zo eigenwijs dat ze het hebben doorgezet (kosten €10 000). Met deze middengelijder werd een deel van de parkeerplaats weggehaald omdat “het te smal zou worden”. Tjah dat hadden wij direct al gemeld. Eigenwijs….
Oke parkeerplaats weg. En het is al zo druk met al die ziekenhuisbezoekers bij ons in de wijk.
 
Een jaar later: middengelijder gaat weer weg. Goh… waarom? “Ja het is toch te smal en te gevaarlijk”. Over de balk, weg geld, dag belastinggeld. Maar parkeerplaats terugleggen? Hoo maar! Dat is niet aan de orde en te gevaarlijk. Hoezo gevaarlijk? Die lag er altijd al. Gemeente weer he, altijd smoesjes….
 
Ik dacht in juli 2011, toch maar eens een verzoek doen schriftelijk (formeel) om de parkeerplaats terug te krijgen. Na 15 (!!) weken ipv de wettelijke 8 weken, eindelijk antwoord:
 
(MAIL ANTWOORD BEVERDAM)
 

Geachte Heer

Naar aanleiding van uw vraag over de parkeerplaats aan de Vogelweide kan ik u mee delen dat bij het verwijderen aan de middengeleider eveneens de parkeerplaats weer in de oude staat terug gebracht had moeten worden.

Waarom dit bij het verwijderen aan de middengeleider niet is gebeurd kan ik niet meer achterhalen .

U hebt dan ook terecht een klacht ingediend=over deze parkeerplaats en gaan deze komende maand weer herstellen in de oude staat.

Over de aanleg van extra parkeerplaatsen kan ik geen uitspraak doen maar ik stuur dit verzoek door naar de afdeling verkeer en vervoer.

U kunt er op rekenen dat binnen 4 weken de werkzaamheden gereed zijn.

 

Met vriendelijke groet,

Hans Beverdam

Stadsbeheer team  onderdeel Beleid en Beheer 

 
Eindelijk! De parkeerplaats zou terugkomen. Het verzoek voor extra 1 of 2 parkeerplaatsen zou doorgestuurd worden naar de afdeling Verkeer en Vervoer. Dan daar maar weer op wachten. En daar komt het antwoord. Te komisch voor woorden:
 

(ANTWOORD LINDEBOOM)
 

Geachte heer,

Met betrekking tot uw verzoek om de “oude situatie te herstellen vanwege de parkeerdruk ter plaatse deel ik u het volgende mee.

Uit het oogpunt van de verkeersveiligheid kunnen wij uw verzoek niet honoreren.

De huidige situatie is heel bewust aangelegd om het zicht tussen de fietsers op het vrijliggende fietspad en het rijdende verkeer

op de Vogelweide te verbeteren.

Wel zijn wij aan het bekijken of de parkeerstrook ter hoogte van de huisnummers 12 en 14 uitgebreid kan worden.

Ook voor de parkeerstrook tussen de Alk en Ara wordt bezien of er een uitbreiding mogelijk is.

Die ruimte lijkt er wel te zijn voor beide parkeerstroken, maar er zijn nog geen financiële middelen beschikbaar om de situatie aan te passen.

Dit betekent dat wij op korte termijn geen maatregelen kunnen/zullen treffen, maar dat we wel (actief) op zoek zijn naar een financieringsbron.

Ik vertrouw erop u hiermee voldoende te hebben geïnformeerd.

 

m.v.g

Arjan Lindeboom

 

Het is te triest voor woorden, dat de Gemeente Almelo zó omgaat met haar burgers. De één zegt ja. De ander zegt nee. Ik heb de beste heer aan zijn woord gehouden en verwacht binnen 4 weken de parkeerplaats terug. Dit staat immers zwart op wit. Het ergste vind ik dan nog het smoesje wat er aan vast zit…. de fietsers zouden een betere kijk hebben op het fietspad, of iets in die “bullshit” richting. SMOESJES!
 
Ga zo door Gemeente Almelo! Bravo!

 

(Naam en adres bekend bij PVA)

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

11 Comments to “Gemeente Almelo is eigenwijs (ingezonden)”

 1. Chris E. schreef:

  Mag ik die antwoord mailtjes zien? Anders is dit niet geheel eerlijke journalistiek toch?

 2. Furr schreef:

  Neem nou maar van mij aan, dat deze mailtjes kloppen 😉

 3. Chris E. schreef:

  lol! Daar woon je dan leuk Furr…

 4. Jose Yeatts schreef:

  Heel goed geschreven en het plaatje erboven maakt het verhaal compleet.

 5. Irene schreef:

  Als je het deksel van de Almelo-beerput optilt zit je gelijk maandenlang in de stank. Dat het in Almelo zo is, bleek al uit de zeer troebele discussie over de begroting 2012 waarbij het College van B & W zeer tegen de wens van de bewoners in, maar liefst 2 gemeentehuizen wil hebben, maar liefst 189 miljoen voor weidegrond heeft betaalt, nog altijd gelooft, (geloven doe je m.i. alleen in de kerk), in een snel oplevende huizenmarkt terwijl in heel Europa de O.G. zaak in elkaar dondert. Er waren niets voor niets 52 op- en aanmerkingen gemaakt over de Begroting doch het niet-gekozen, zichzelf benoemde college heeft met haar collegepartijen alles, willens en wetens, doorgedrukt en zit de bevolking en haar volgende generaties (!) opgescheept met 281 miljoen schuld. En als je dan in je oprechte emotie zegt dat deze gang van zaken een corrupte bende mag dat ook al niet van meneer de Pastoor !

 6. Irene schreef:

  Als brieven door het College en z’n vrienden niet correct en binnen de termijn worden behandeld moet je daar gewoon een klacht over indienen bij de provincie Overijssel. Ik heb onlangs gemerkt dat nota bene raadsbrieven over Roma-zigeuners in Nieuwegein genegeerd werden door de Burgemeester aldaar. Na een klacht hierover bij de Commissaris van de Koningin moet de niet gekozen, maar benoemde Burgemeester nu zijn schriftelijke excuus aan ALLE leden van de gemeenteraad aanbieden. Bij gebreke hiervan wordt zijn herbenoeming als Burgemeester in 2014 wellicht ontraden !

 7. Irene schreef:

  Als brieven door het College en z’n vrienden niet correct en binnen de termijn worden behandeld moet je daar gewoon een klacht over indienen bij de provincie Overijssel. Ik heb onlangs gemerkt dat nota bene raadsbrieven over Roma-zigeuners in Nieuwegein genegeerd werden door de Burgemeester aldaar. Na een klacht hierover bij de Commissaris van de Koningin moet de niet gekozen, maar benoemde Burgemeester nu zijn schriftelijke excuus aan ALLE leden van de gemeenteraad aanbieden. Bij gebreke hiervan wordt zijn herbenoeming als Burgemeester in 2014 wellicht ontraden. Het is nu dan ook peultjes zweten voor de betreffende Burgemeester !

 8. Chris E. schreef:

  @Irene, ik snap het stukje van de pastoor niet? Uitleg???

 9. Ronald schreef:

  Ach zo hebben wij door de vernieuwingsdrift van de gemeente almelo, in tijden dat daar eigenlijk geen geld voor is, 5 maanden € 6000 p/mnd minder omzet gedraaid.
  Wij hebben brieven van leveranciers, maar zelfs van de gemeente reiniging, waarin men ons laat weten dat we niet bereikbaar zijn… Let wel, zelfs van de gemeente reiniging.
  Volgens de gemeente almelo waren we wel bereikbaar en was er zelfs een omleidigs bord.
  Ja dat klopt, maar die was na 4 weken weg en de omleiding betekende dat mensen door het bowterein moesten, door de modder tussen het bouwverkeer door, wat zelfs de gemeente reiniging niet wilde.
  Maar een vergoeding? Echt niet wij zijn van mening dat u gewoon bereikbaar was
  En wat zijn we opgeschoten met het bouwrijp maken van de grond om ons heen?
  Niets, weggegooid geld want er is geen geld om te bouwen!

 10. Irene schreef:

  Hallo Chris, je hoeft de details van mij ook niet te snappen als je de grote lijnen maar begrijpt zoals ik constateerde uit de in Elseviers Weekblad op 2-7-2011 gepubliceerde gemeentevergelijker. Sjonge, sjonge wat heeft het College er een enorme puinhoop van gemaakt……Verschrikkelijk!!Lees en huiver ! Wellicht is Elseviers bereid jou een bewijsexemplaar na te zenden.Ik zou me diep en diep schamen als ik wethouder zou moeten zijn in Almelo !

 11. Robert schreef:

  De heer Lindeboom is anno 2015 nog niets veranderd. Gewoon te bang ook maar iets te moeten regelen. Wat verdient die man makkelijk zijn salaris!

Leave a Reply