Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ugur Çete wil gedenksteen voor Turkse slachtoffers
                                                                                                       
6a0133eedc7528970b0134820cac65970c-800wi
                                
                                               
Almelo – Het raadslid Ugur Çete kondigt aan dat in Almelo een gedenksteen wordt geplaatst om Turkse slachtoffers te herdenken uit de periode rond 1915.

Daarmee wil Çete aandacht afdwingen voor de Turkse opvatting over de Armeense genocide. De aankondiging van Çete is een reactie op de afwezigheid van het college van burgemeester en wethouders op een conferentie die vrijdagavond in het Theaterhotel werd gehouden. Daar werd door de Almelose Atatürkvereniging een bijeenkomst gehouden om het Turkse standpunt over de ‘Armeense kwestie’ toe te lichten.

B en W van Almelo wilden daar niet komen, volgens Çete omdat het college meende dat haar aanwezigheid uitgelegd zou kunnen worden als innemen van een standpunt. Çete is daar boos over, omdat het gemeentebestuur wel jaarlijks bij de Armeense herdenking van de genocide is. „Neemt het college dan ook een standpunt in?”, zo vraagt hij zich af. Waarbij hij er op wijst dat de Nederlandse regering de genocide nooit officieel erkend heeft.

Het raadslid wil nu B en W tot een keus dwingen door een eigen herdenking te organiseren bij een herdenkingssteen.

 

Bron: www.tubantia.nl

 

REACTIE: 

Ik vind het bizar dat de Turken de feiten steeds maar blijven ontkennen.
Wat is de psychologische barrière ?
De waarheid is dat er in 1915 verschrikkelijke dingen zijn gebeurd, daar ben ik toch van overtuigd geraakt na het lezen van tientallen schokkende getuigenissen.
Dingen die zo verschrikkelijk zijn dat er geen enkele legitimiteit voor mogelijk is.

Harry de Olde

http://walterslosse.wordpress.com/2011/04/24/k-van-komitas/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Ugur Çete wil gedenksteen voor Turkse slachtoffers”

  1. Irene schreef:

    Tijdens de verkiezingstijd zou hij zich sterk maken voor integratie van de Turken in Almelo. Met dit soort on-Nederlandse akties, zoals een monument voor Turken en de Armeense kwestie, bereikt hij m.i. juist het tegengestelde, namelijk segregratie. De overgrote meerderheid van Almelo, 92% is niet-Turks en moet helemaal niets hebben van Turkse politiek en goedpraten van genocides. Gewoon een domme streek van Ugur Schete !

Leave a Reply