Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Vragen Partij Vrij Almelo t.b.v. het vragenhalfuurtje op 22-11-2011

 ANP-5961530_2066000q
  
Voorzitter,
 
Met leed heeft de Partij Vrij Almelo kennis genomen van de schimmeluitbraak in het Dierenasiel t’Noordbroek. Als dieren in een dierenasiel terecht komen, is dit vaak een stressvolle omgeving. Eigenlijk vinden wij dat dieren niet in een asiel thuis horen want een asiel is nu ook weer niet het meest prettige verblijf voor een dier. Wanneer er te veel dieren in een te kleine ruimte zitten, kunnen zij zich niet terugtrekken in conflictsituaties en zo ontstaat stress.
Het asiel in Almelo is dringend aan vervanging, cq uitbreiding toe, want een moderne opvang is hard nodig. Ons doel is dan ook om in de toekomst te voorkomen dat dieren in problemen komen, en het bewustzijn van mensen en dus ook bij dit college over dieren te vergroten. Want de gemeente Almelo heeft de plicht het algemeen belang van al haar inwoners te dienen en om haar of hem te verzekeren van een fatsoenlijke leefomgeving. 
 

 

De Partij Vrij Almelo heeft de volgende vragen:
 
1..Wat zijn de wettelijke verplichtingen van de gemeente ten aanzien van dieren in het Dierenasiel?

2..Vindt u net als ons dat het nu eindelijk eens tijd wordt dat aan deze stresssituatie wat gedaan word?

3..Bent u ook met ons van mening dat het asiel dringend toe is aan uitbreiding, cq vervanging?

4..Wat zou het college hieraan kunnen doen?

                  

Dank voor uw aandacht,

Partij Vrij Almelo

http://www.tctubantia.nl/regio/almelo-stad/6883834/Asiel-en-dierenbescherming-willen-een-centrum.ece

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

11 Comments to “Vragen Partij Vrij Almelo t.b.v. het vragenhalfuurtje op 22-11-2011”

 1. Furr schreef:

  Leuke voor het college. Laat ze de 2 ton (zoiets toch?) aan hondenbelasting maar gebruiken voor het asiel!

 2. harry schreef:

  De gemeente Almelo deed al eerder aan rampenbestrijding, 72.657 euro aan Pakistan en 60.000 euro aan Haïti.

 3. Furr schreef:

  Ja inderdaad. Weggegooid geld. *wacht op commentaar Chris E*

 4. Jenny schreef:

  Gemeente Almelo doe er eens wat aan!!!

 5. Irene schreef:

  Het is allemaal k.m.p. !

 6. Chris E. schreef:

  @Furr: Euh? dieren? Kom op, er zijn ook nog steeds mensen in Almelo die onder de armoede grens leven. Zullen we eerst daar voor zorgen? Dan voor dieren? En ja! Ik geef liever 2 ton van ons belastinggeld aan rampenbestrijding dan aan dieren. Sorry, zo zie ik het nu eenmaal.

 7. Furr schreef:

  Ikke niet. Er wordt al zat over de balk gepleurd, laat er maar een nieuw asiel komen van het belastinggeld van de hondenbel.

 8. Irene schreef:

  Als je de mensen leert kennen ga je vanzelf van de dieren houden. Ik ben dus voorstander van een 5sterrenhotel voor katten, honden, wurgslangen enzovoorts.

 9. Bronesse van Hepjeniks totPlukmekaal ZuBedelstaf schreef:

  Ik ben het eens met Cris en Irene, het is noodzaak dat het er komt, en ja ik vind ook dat de bevolking en niet alleen van almelo in de steek word gelaten,er is helaas in nederland weer in toenemende maten armoede, en de voedselbank van almelo is echt geen pretje om daar aan te kloppen, tenzij je trek heb in beschimmeld, rotte en over de datum producten, SHAME SHAME SHAME!
  Mijn voorstel kort alle ambtenaren in Nederland met 200 euro op hun salaris, merken ze toch niet en gebruik dit geld voor armoe en het dierenleed.
  enkele jaren geleden hebben de bobo tot 3xtoe 30% loonsverhoging genomen terwijl de gewone arbeider moest inleveren.

 10. Furr schreef:

  Die bestaat al. De drie Diva’s waren er laatst 😛

  En toch valt het hier allemaal reuze mee in vergelijking met Roemenie e.d. waar net een nieuw stukje van opstaat.

 11. Sjoerd Visser schreef:

  Je kunt makkelijk herkennen hoe de normen en waarden van mens en dier op de tocht staan als falenden in de politiek de schuld van dat falen naar lagere overheden overhevelen, en die daardoor vervolgens geen geld meer hebben voor de hulpbehoevenden in deze harder en asocialer wordende samenleving.

Leave a Reply