Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA motie “Almelo Doet Mee”

  hand

 

Maatschappelijke partecipatie minima. Almelo Doet Mee

Voorstel College:

Ter uitvoering van de door de raad voorgestelde kaders voor de minimaregeling voor maatschappelijke partecipatie stellen wij voor de natura-regeling Almelo Doet Mee in te voeren. We stimuleren de minima daarmee gericht tot actieve deelname aan sport, cultuur en educatie via een waardecoupon en stoppen met het verstrekken van geld. We beogen daarmee de middelen voor maatschappelijke partecipatie gerichter op dit doel in te zetten en overschrijding op de begroting terug te dringen. We stellen voor de huidige verordening maatschappelijke partecipatie in te trekken en de nieuwe verordening “Almelo Doet Mee” vast te stellen.

De Partij Vrij Almelo diende hiervoor een motie in.

 

Motie PVA:

De raad van de gemeente Almelo in vergadering bijeen d.d. 6 december 2011

Gehoord de beraadslaging,

 Constateert

– dat in de participatieverordering Almelo Doet Mee de internetvergoeding is gehalveerd tot 75 euro per volwassen gezinslid per jaar.

 Overweegt

 – Dat internet onmisbaar is voor schoolgaande kinderen

– Dat voor minima-gezinnen en minima-alleenstaanden een internetabonnement een kostbare aangelegenheid is

 Besluit

– het college op te roepen de participatieverordening Almelo Doet Mee zodanig aan te passen dat bij gezinnen met kinderen en alleenstaanden de internetvergoeding wordt gemaximeerd op 150 euro per gezin c.q. alleenstaande per jaar.

en gaat over tot de orde van de dag.

 

Deze motie is verworpen met 6 stemmen voor en 26 stemmen tegen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “PVA motie “Almelo Doet Mee””

 1. Irene schreef:

  De PVA wordt in ieder geval nog serieus genomen met 5 medestanders. Wellicht zijn al deze pogingen niet voor niets geweest en zal het kwartje bij de andere 29 ooit gaan vallen….

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Er is in de bieb gewoonweg niet genoeg internetapparatuur voor al die alleenstaanden en gezinnen zonder schoolgaande kinderen die daar straks naartoe moeten. Terwijl de wereld om je heen steeds meer eist dat je alles via internet moet regelen. Oók deze gemeente wil dat…per 2012. Ik zie hier weer een tegenstrijdig beleid, 1 van de vele. Per 2012 verdwijnt bijvoorbeeld loket 14 van de Sociale Dienst. Moet je om de haverklap je huis uit om naar de bieb te gaan voor je broodnodige info en/of het regelen van allerlei zaken. “Neem maar krant, ga maar naar de bieb”: lekker eenzijdig, onpraktisch wegens het heen en weer moeten reizen voor elke internethandeling, te beperkt vanwege de openingsuren, en te weinig informatief als je het vergelijkt met constant internet thuis. Ik dacht dat volwassenen, ook die zonder (schoolgaande) kinderen, nooit te oud zijn om te leren (behalve blijkbaar in de Almelose raadszaal!), maar nu wordt op deze manier toch hen makkelijk info en handelen via internet gedeeltelijk/geheel ontnomen. MINIMA kunnen die 75 euro in mindering niet eventjes ophoesten, zelfs de alleenstaanden en gezinnen zonder kinderen lukt dat niet. Maar zo te merken volgens de mensen in het college en in de coalitiepartijen van de raadzaal in Almelo, die wel een redelijk inkomen hebben, kan dat wel. Ondanks de waarschuwende geluiden!
  Men heeft duidelijk alleen gekeken naar de financiële winst, maar totaal niet naar de tegenstrijdigheid en de ongelijkheid die men hierbij hanteert!
  Nee, genoeg! Hier wordt weer gemeten met verschillende maten, men maakt zelfs onderscheid wat betreft MINIMA, net als dat onderscheid in de film: Animal Farm van George Orwell…met de spreuk: “All animals are equal, but some animals are more equal than others.”
  Vrij vertaald: alle gelijkwaardigen zijn gelijk, maar sommige gelijkwaardigen zijn meer gelijk dan andere.
  Animal Farm: alwaar een (boerderij) samenleving werd gedicteerd door onbarmhartige nietsontziende zwijnen! Die indrukwekkende (oude teken)film zou eigenlijk standaard ter lering bij een opvoeding horen.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Alleen in het Engels.
  Animal Farm – http://stagevu.com/video/bksakizngzhg

Leave a Reply