Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
PVA motie hondenbelasting op 20-12-2011

 

Hond-huisdier-puppy-dier_-groot-522x391

Voorzitter

Hondenbelasting is niet meer van deze tijd.
Het zou veel eerlijker zijn gewoon de hele hondenbelasting te schrappen! We betalen al veelste veel belasting. Die ook steeds verhoogt wordt. nu weer met 2,5 %
Inkomsten gaan achteruit en uitgaven omhoog. Zie de begroting van 284 miljoen. Mensen hebben een huisdier, die tegenwoordig een lid van het gezin genoemd kan worden.
Belasting heffen op levende wezens die afhankelijk zijn van mensen voor hun welzijn en liefde en warmte geven moet gewoon niet kunnen!
Door deze, in in onze gemeente belachelijk hoge, hondenbelasting, wordt het voor de eigenaar steeds moeilijker te voldoen aan het welzijn van het dier!
Gaat men bezuinigen op dierenartskosten? Op voeding? Op training? Dat komt zeker niet ten goede aan een dier dat al eeuwen op welke wijze dan ook de mensheid dient!

Om ontduiking van deze belasting te achterhalen, zet men BOA’s in.
Bijzondere Opsporing Beambte. Echter, als versterking worden er mensen ingehuurd welke opeens gelijke privileges krijgen, en zich als controleur lokale heffingen’ mogen identificeren.

Jaarlijks worden er huis-aan-huis controles uitgevoerd.  De kosten voor een dergelijk onderzoek zijn natuurlijk absurd. En de baten?: In Almelo wordt jaarlijks 400.000 euro opgehaald aan hondenbelasting. Wat zoveel wil zeggen als dat elke gecontroleerd adres amper een paar tientjes oplevert. Daarvan moeten nog wel even alle kosten van de controleurs, de handhavers, de beleidsmakers en verdere ambtenaren die zich daarmee bezig houden worden afgetrokken….enz.enz, enz.

Er worden dus complete ambtenaren bolwerken omhoog gehouden om deze heffing te bepalen, aan te kondigen, te innen, te controleren, te handhaven, enz.

Dat riekt toch wel heel erg naar werkverschaffing.De Partij Vrij Almelo vindt het belangrijk dat er gekeken wordt naar een andere inkomstenbron dan de hondenbelasting. Gaten in de begroting dichten?

Okay, geen probleem, maar dan wel via een belasting die alle Almeloérs evenredig belast. Dat is eerlijker.

 

Reactie:

De ingediende  motie is in overleg met andere oppositiepartijen doorgeschoven naar de Voorjaarsnota.

Gezamelijk zullen wij er alles aan doen om deze belasting die niet meer van deze tijd is en nog stamt uit de middeleeuwen zo snel mogelijk te schrappen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply