Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Toeristenbelasting in Almelo

 camping_jpg_1193899q

 

Raadsvergadering 06-12-2011

Voorzitter:

De Partij Vrij Almelo vindt het heel dom om toeristenbelasting te gaan heffen.

Ten eerste is toeristenbelasting evenals hondenbelasting de grootste onzin die er bestaat en dus een zeer slecht visitekaartje.

Ten tweede zijn het meestal consumenten die doorgaans behoorlijk consumeren, dus bijdragen aan de Almelose lokale economie.

Ten derde heeft de lokale Middenstand in Almelo, die al reeds zieltogend is en toenemende leegstand heeft, hier omzetderving van.

En ten vierde verdwijnt een groot deel van deze belasting in de Algemene Middelen, terwijl Almelo relatief reeds een veel te hoge begroting 2012 heeft van 284 miljoen euro!!

Kortom……Toeristenbelasting is typisch een vondst van incaserende ambtenaren en een middel om bodemloze putten te vullen en niet van Almeloërs die zich zorgen maken om recessie en economie.

 

De Partij Vrij Almelo heeft TEGEN de heffing en invordering van Toeristenbelasting gestemd.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Toeristenbelasting in Almelo”

  1. Irene schreef:

    Ze moeten financieel wanbeleid niet continu afwentelen op de Almelose burger met nieuwe belastingen respectievelijk verhogingen maar zèlf eens te rade gaan hoe ze die veel te hoge schuld op de begroting van 88% drastisch en acuut kunnen verminderen. Wat nu gebeurt is continu kiezen voor de makkelijkste en meest a-sociale oplossing !

  2. Furr schreef:

    Als ALLE EURO’S van toeristenbelasting naar de sector gaat, dan ben ik voor. Een euro mis je niet als je op vakantie gaat.

    Gaat het -net als de hondenbelasting- gewoon bij op de begroting om mensen uit te kleden, dan uiteraard tegen!

    Maar goed tegenwoordig is het een hype om overal belasting voor te heffen: km tax, plastic tax, eet tax, benzine tax, en ga zo maar door… pff. Maar ik blijf erbij: een euro per nacht mis je niet. En daar blijven ook echt geen toeristen voor weg.

Leave a Reply