Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zienswijzen college B&W plan “Waterrijk, Ie fase”

Waterrijk

Oorspronkelijk plan Waterrijk gemeente Almelo

 

Waterrijk is één van de prioritaire woningbouwprojecten van de gemeente Almelo. Vanwege de economische crisis en de tegenvallende demografische ontwikkelingen is er door het college voor gekozen niet het gehele gebied in ontwikkeling te brengen, maar over te gaan tot een gefaseerde uitvoering.

Om de eerste fase van Waterrijk gestalte te kunnen geven dient de  raad vaststellingsbesluiten te nemen over: het stedenbouwkundig plan, het milieueffectrapport, het exploitatieplan en het beeldkwaliteitsplan. De verschillende ontwerpdocumenten hebben gedurende zas weken ter inzage gelegen. Tegen het bestemmingsplan is een veertiental zienswijzen ingediend. Eén zienswijze geeft aanleiding om het bestemmingsplan te wijzigen. tegen het ontwerpexploitatieplan is een viertal zienswijzen ingediend. Deze zienswijzen hebben geen aanleiding gevormd om het exploitatieplan te wijzigen. Tegen het milieueffectrapport zijn geen zienswijzen ingekomen. Zowel tegen het ontwerp stedenbouwkundig plan als het ontwerp beeldkwaliteitsplan zijn geen inspraakreacties ingediend. De raad wordt voorgesteld om het bestemmingsplan gewijzigd vast te stellen en het exploitatieplan, het milieueffectrapport, het stedenbouwkundigplan en het beeldkwaliteitsplan vast te stellen.

 

Inbreng PVA raadsvergadering op 17 januari 2012  “Waterrijk”

 

Voorzitter,

Ten aanzien van de ontwikkeling van Waterrijk het volgende. 
 
Op pagina 1 spreekt men over de ontwikkeling van 1100 woningen in 10 jaar.
 
Op pagina 2 spreekt men over een aanbod met een goede prijs/kwaliteitverhouding die een positief effect zou hebben op de afzetbaarheid. Er wordt echter NIET gesproken over een concrete prijs van de bewuste woningen.
 
Op pagina 3 wordt er niet meer over de bewuste 1100 woningen gesproken maar over maximaal 806. Even later blijkt ook dit getal kennelijk een verschrijving te zijn en moet dit 680 worden, dus kennelijk 420 minder dan op pagina 1 genoemd werd.
 
Eveneens op pagina 3 verwijst men naar het feit dat de totale ontwikkeling van Waterwijk al in 2009 aanvaard zou zijn. Deze aanvaarding is niet alleen gedaan door een totaal andere gemeenteraad, dus feitelijk onrechtmatig, maar ook niet marktconform omdat sinds 2009 de woningmarkt, zoals U allen weet en ook uitputtend is gepubliceerd in de landelijke media, aanzienlijk is verslechterd en deze zogenaamde ‘aanvaarding’ thans met de huidige marktkennis niet meer relevant is ! Laat staan dat men nog kan en mag spreken over een dynamische besluitvorming of ontwikkeling !
 
Op pagina 4  wordt wederom gesproken over een goede kwaliteit/prijsverhouding. Wie deze verhouding dan wèl garandeert of onderschrijft wordt echter niet vermeld.
 
Voorzitter, ik zou zeggen, alles overwegende, beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald, dus gewoon stoppen met Waterwijk en al haar faseringen !

Dank voor uw aandacht.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Zienswijzen college B&W plan “Waterrijk, Ie fase””

  1. Irene schreef:

    Heel aardig stuk! Helaas vind dit rampscenario in Almelo plaats, dat is minder leuk !

Leave a Reply