Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
De huurovereenkomst tussen de gemeente Almelo en het Sportbedrijf

 

cid_6BE343AA-4BF9-49E9-83D1-950B69865289

 

De huurovereenkomst tussen de gemeente Almelo en het Sportbedrijf komt op onze fractie veel te eenzijdig over. In de uitgangssituatie in het jaar 2012 is de hoogte van de huurprijs en de budgetsubsidie voor het Sportbedrijf nog op elkaar afgestemd.
In de jaren hierna, te weten 2013- 2014 en 2015 kan de huurprijs echter afwijken van de hoogte van de budgetsubsidie voor het sportbedrijf. Hoeveel deze afwijking van de huurprijs dan wel concreet is wordt echter niet vermeld in deze kaderstelling van het sportbedrijf.
De gemeente blijft zich onverkort en eenzijdig het recht voorbehouden dat de indexatie van de huurprijs afwijkt van de indexatie voor de budgetsubsidie. Een eventuele afwijking, zo geeft de gemeente Almelo zelf toe, kan wellicht directe (financiële) consequenties hebben voor de bedrijfsvoering van het Sportbedrijf. Dit kan tevens gevolgen hebben voor de tarieven voor sporters, of zelfs voor de kwaliteit van het dienstenniveau van de verhuurder in dit geval de gemeente Almelo.
Voorts verplicht de gemeente zichzelf niet aan de huurder op een planmatige wijze rekening te houden met investeringen voor levensverlengend onderhoud of vervangende nieuwbouw bij het einde van de fisieke levensduur van 45 jaar van de sportaccomodaties die aan het sportbedrijf zijn overgedragen hetgeen ons inziens een onrechtmatige onttrekking aan elementaire verplichting is.

Onze fractie is daarom van mening dat deze onevenwichtige opstelling van rechten en plichten tussen verhuurder, de gemeente Almelo enerzijds en het sportbedrijf of huurder anderzijds een onjuiste is en gemakkelijk kan leiden tot nare conflicten tussen partijen, hetgeen natuurlijk niet de bedoeling kan en mag zijn in Almelo.
Onze fractie zou daarom op prijs stellen indien het college gaat nadenken over een betere en meer evenwichtige rechten en plichten verhouding dan nu het geval is !

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “De huurovereenkomst tussen de gemeente Almelo en het Sportbedrijf”

  1. Irene schreef:

    Mooi verhaal Harry. Hier kunnen ze (College) het weer mee doen !

Leave a Reply