Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Fortezza c.q. nieuw gemeentehuis

  fotos_009_1629216q

 

Het feitenrelaas van de Rekenkamercommissie Almelo over het dossier Residentie Fortezza hebben we gelezen als een aaneenschakeling van fouten, missers en verkeerde inschattingen. Al vanaf 2003 is de gemeente – het college van burgemeester en wethouders – de regie over het project kwijt. Dat is wanneer het college van B en W besluit de door Van der Looy aangekochte Praxislocatie te kopen. Iets waar de gemeenteraad nauwelijks weet van heeft. Vanaf dat moment zit Van der Looy aan de knoppen, omdat de ontwikkelaar zeer gunstige voorwaarden bij de verkoop weet te bedingen. En dat blijkt keer op keer – tot in 2011 aan toe – het geval.

Wij vragen ons steeds meer af of de Almelose burger nog iets te zeggen heeft over zijn of haar stad.. Wie ordent de ruimte? Wie is er verantwoordelijk voor de lege kantoorkolossen in versloffende bedrijventerreinen en waarom zijn onze winkelstraten ongezellig? Hebben de projectontwikkelaars vrij spel, zijn de planologen losgeslagen of hebben de burgers nog wat in te brengen? We geven Almelo terug aan de Almeloërs en rekenen af met geldverslindende gewiekste projectontwikkelaars. De leegstand in Almelo is voor een groot deel te wijten aan onze politieke bestuurders. Toch wil de gemeente er lustig op los blijven bouwen. Met de creditcard van de Almelose bevolking in de hand wil zij grote prestige projecten neerzetten. Onder het mom van grootheidswaanzin. De gevolgen nemen zij voor lief.

In onze stad willen we nu een nieuw  gemeentehuis van 58 miljoen wat gegarandeerd weer voor nieuwe financiële problemen zorgt. Met de gemeentelijke nieuwbouw heeft de lokale financiële crisis volgens de bestuurders niets te maken. Als je geen verstand van zaken hebt , moet je er bij voorbaat niet aan beginnen wordt dan ook vaak gezegd.
We hoorden dat in Overbetuwe een wethouder is die was opgestapt omdat hij zich niet kon vinden in de financiële risico’s die zijn gemeente wil nemen voor de bouw van een nieuw gemeentehuis.

Het is gewoon heel simpel en gewoon je boerenverstand gebruiken: gewoon kappen met de nieuwbouwplannen van een 2e gemeentehuis. Dit scheelt 58 miljoen op de begroting 2012 ! Daar hoef je geen Burgemeester of wethouder Financiën voor te zijn.

Harry de Olde

 

stadhuis

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

6 Comments to “Fortezza c.q. nieuw gemeentehuis”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  In 2015 komt het belastingkantoor leeg te staan las ik daarnet in de krant.
  Zonde hè…al die lege overheidsgebouwen?

 2. Irene schreef:

  Ze moeten gewoon in het bestaande belastingkantoor gaan vergaderen. Dan hou je ook 58 miljoen gemeenschapsgeld in je zak ! En dan heb ik het nog niet over het feit dat er ook nog steeds gespeculeerd wordt over Twentestad waardoor 5 gemeentehuizen overbodig worden……

 3. Arno Niem schreef:

  Wat een prachtige plek voor een mooi park

 4. Irene schreef:

  Uit onderzoek is gebleken dat maar liefst 85% van de Nederlandse gemeenten matig tot slecht bestuurd worden. Het wordt m.i. tijd, ter voorkoming van Griekse toestanden op lokaal niveau, dat er schoon schip gemaakt wordt bij veel van deze lokale dictatuurtjes en een groot aantal van deze wanpresterende wethouders naar huis gestuurd worden !

 5. Baronesse van Hepjeniks totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Deze complicatie van de toekomst is een regelrechte gruwel voor de stad, laat ze inderdaad maar plaats nemen in het straks lege belasting gebouw.

 6. Sjoerd Visser schreef:

  @ Arno Niem: het Floptezzapark?

Leave a Reply