Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Het is nu wel te laat….!!!!!!!!!!

 

Koop een weiland, maak er bouwgrond van en verkoop de bouwkavels. Zie hier de manier waarop Nederlandse gemeenten voor de crisis, over de rug van starters, werden gefinancierd. Vanaf het begin van de crisis geldt echter een ander adagium: Je bent een rund als je met weilanden stunt.

Wat nu? Hoeveel gemeenten lopen dergelijke risico’s? Dreigen er Griekse toestanden? Wat zijn dan de gevolgen?

Almelo

Nu heeft een stad het voordeel dat het niet 1.2.3 failliet kan gaan. Daar hebben ze in de politiek een andere oplossing voor bedacht. Artikel 12-status, een soort surseance van betaling maar dan anders. Wat houdt dat nu in: een gemeente met een artikel 12-status is een Nederlandse gemeente die onder financiële curatele is gesteld door het Rijk vanwege een structureel slechte financiële situatie. Deze gemeenten krijgen van de rijksoverheid extra geld in ruil voor een streng financieel toezicht. Zo moeten de gemeenten met de artikel 12-status voor grotere uitgaven toestemming aan het rijk vragen. (Daar gaan je bouwplannen!)

Almelo rent naar die status toe. Je hoeft geen rekenwonder te zijn om dat te zien, met al die mislukte bouwprojecten en weinig financiële reserves zit dat er aan te komen……………

Tsja…. in eerdere berichten hebben we al eens aangegeven dat politici makkelijk wegkomen, in tegenstelling tot het bedrijfsleven is er geen persoonlijke aansprakelijkheid voor wanbeleid van politici. Beslissingen over grote investeringen die niet leiden tot bezuinigingen (een duur gemeentehuis), terwijl er al dramatische tekorten zijn, noemen we wanbeleid en respectloos tegenover de inwoners die straks de rekening moeten betalen. Of de dienstverlening nu wordt uitgehold, of dat de belastingen worden verhoogd (waarschijlijk beide), de inwoners staan met de rug tegen de muur. Gelukkig beginnen oppositiepartijen zich steeds meer te roeren maar het is nu wel te laat….!!!!!!!!!!

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply