Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Slag om Nederland (EN ALMELO)

Knettergek 

 Onlustgevoelens van de bevolking door schuldencrisis

Teun van de Keuken, Roland Duong en Andrea van Pol onderzoeken of de Nederlandse burger nog iets te zeggen heeft over zijn land. Wie ordent de ruimte? Wie is er verantwoordelijk voor de ontelbare, lege kantoorkolossen en versloffende bedrijventerreinen en waarom zijn alle winkelstraten hetzelfde? Hebben de projectontwikkelaars vrij spel, zijn de planologen losgeslagen of hebben de burgers nog wat in te brengen? We geven Nederland terug aan de Nederlanders en rekenen af met geldverslindende woningcorporaties, gewiekste projectontwikkelaars en overijverige wethouders. Afl.: Gemeentepaleizen. De leegstand in Nederland is voor een groot deel te wijten aan onze politieke bestuurders. In 2010 werd bijna de helft van de nieuwbouw in Nederland gebouwd in opdracht van de overheid. Vooral gemeentes bouwen er lustig op los. Met de creditcard van de bevolking zetten zij nieuwe gemeentepaleizen neer. Onder het mom van gemeentelijke herindeling, duurzaamheid, centralisering van ambtenaren en het nieuwe werken, worden de meest prachtige stadhuizen neergezet. De gevolgen nemen zij voor lief: lege kantoren en een gammele begroting. Wij bezoeken drie gemeenten waar de bouw van nieuwe gemeentehuizen voor financiële problemen zorgt. In Deventer wil de gemeente een risicovolle lening aangaan voor een duurzaam stadskantoor van 67 miljoen, terwijl ze al 200 miljoen aan schulden heeft uitstaan. In Utrechtse Heuvelrug zetten de bestuurders alles op alles voor een nieuw gemeentepaleis van 25 miljoen, bijna 100.000 euro per ambtenaar. De gemeente staat sinds enkele weken onder preventief toezicht van de provincie en vraagt burgers nu mee te denken over ruim drie miljoen aan bezuinigingen. Met de gemeentelijke nieuwbouw heeft de lokale financiële crisis volgens de bestuurders niets te maken. Tenslotte spreken we in Overbetuwe een wethouder die is opgestapt omdat hij zich niet kon vinden in de financiële risico’s die zijn gemeente wil nemen voor de bouw van een nieuw gemeentekantoor.

Presentatie: Teun van de Keuken, Roland Duong, Andrea van Pol.
GenreInformatief

Omroep VPRO             Nederland 2    06-02-2012     20:20 – 20:55
PresentatorAndrea van Pol, Roland Duong, Teun van de Keuken

 

Reactie:

Gaat dus over de verspilling van veel belastinggeld aan allerlei nieuwe gemeentepaleizen, genaamd Stadhuizen !!!
Ook in Almelo is men bezig met die verspilling !!!

Groeten, Sjoerd

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Slag om Nederland (EN ALMELO)”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Met zulke mensen bij de overheid is het geen wonder dat u elk jaar meer moet betalen voor minder, en dat uw sociale rechten verminderen. Het schijnt dat regeringen vrijbrieven hebben om elke keer u nog meer bezuinigingen op te leggen terwijl u (meestal) wél met uw geld kan omgaan. Dat wordt door die overheidsdiefstal wel steeds moeilijker gemaakt. Tevens blijft de overheid voor zichzelf wel veel geld rondstrooien terwijl men het aan de andere kant van u afpakt met de drogreden: bezuinigen.
  Rutte noemt dat: “snoeien om te groeien”. Oftewel: bij de mensen door blijven snoeien zodat de overheid (verder) kan groeien. Zo gaat dat alweer ruim 35 jaar “tijdelijk” bezuinigen.
  Regelrechte massa-oplichting (beschermd door diplomatieke onschendbaarheid) noem ik dat.
  Sier maken met andermans afgetroggelde geld: SCHANDE !!!

 2. Irene schreef:

  In Almelo kunnen ze er ook wat van! 58 miljoen voor 500 gemeentehuisambtenaren dus meer dan 100.000 euri per ambtenaar. Ook in dit opzicht is Almelo ‘provinciaal kampioen’. Dat soort types veroorzaken de crisis en recessie en niet Jan Knuppel en Kloot uit Almelo.

 3. Nanja schreef:

  Ja leuk zo’n gemeente! Grof vuil gratis storten omlaag, proef kliko’s stupiede en gezellig de woz omhoog omdat je stulpje minder waard is! Wel een nieuw gemeentehuis, maar geen knap winkelcentrum in de wmb! Nee, we zien het verkeerd!
  Nou ik zie het heel goed en het klopt van geen kant! En dan is er nog zo veel waar wij geen weet van hebben, maar als we nu eens massaal NEE zeggen en niet betalen, dan gaan hun ogen misschien open. Ik vind het zo jammer dat de gene die het echt snappen en er iets aan willen doen de mond gesnoerd wordt. Vrij almelo, vrij nederland en een vrije wereld daar ben ik voor! We lossen het samen wel op, weg met de hoge macht!

Leave a Reply