Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Van hondendrol naar biogas

 

 groot_3526

 

In tien gemeenten gooien steeds meer hondenbezitters de drollen van hun viervoeters via de speciale container rechtstreeks in het riool. Voordeel voor de gemeente: de bakken hoeven niet dagelijks meer te worden geleegd, waardoor de kosten dalen. Maar ook het milieu profiteert: De poep bevat veel energie, die normaal gesproken in de afvaloven verloren gaat. En bij het Wetterskip Fryslan komt er nu tijdens de waterzuivering biogas uit. Honden kunnen nog niet zelf in de bak poepen. Een soort zelfbediening, ‘dat zou mooi zijn. Misschien in een nieuw model.’

De gemeente Almelo zou daarbij kunnen helpen.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Van hondendrol naar biogas”

  1. Jenny schreef:

    Dit is pas een heeel goed initiatief!!

    Almelo: doe je best!!

  2. harm schreef:

    Met al die geprikte vlaggetjes zijn ze gauw gevonden Jenny, maar het is inderdaad een prachtig initiatief.

Leave a Reply