Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Gemeenten moeten helft ruimtelijke projecten staken

 

geschikt_ongeschikt

 

De plancapaciteit is bij veel gemeenten vaak twee keer zo hoog als de opnamecapaciteit, blijkt uit een analyse bij tientallen gemeenten.

Er is ook sprake van een te groot aanbod in het dure segment, stelt onderzoeksbureau Fakton op basis van de analyse. En juist in het dure segment slaat de vraaguitval toe. Gemeenten hanteren de kaasschaaf. Echte keuzen blijven uit. Op die manier dreigt een miljoenenverlies, is de conclusie.

Miljardenverlies

Dat tegelijk een miljardenverlies dreigt op de grondexploitatie maakt actievol ingrijpen nog dwingender. Gemeenten dreigen onder verscherpt financieel toezicht te komen als zijn niet gaan strepen in de plannen, zegt partner Peter van Bosse tegen Vastgoedmarkt. De eerste opgave is prioriteren welke projecten haalbaar zijn.  

“Vanuit de regierol wordt er naar projecten gekeken als een beleggingsobject”, stelt Van Bosse. “Dan moet je dus met goede analyses komen en op basis van marktonderzoek bepalen of een project op termijn rendeert. Als dat het geval is, is het ook eenvoudiger om geld op te halen bij partijen waar nog wel kapitaal is. Bijvoorbeeld institutionele beleggers, collectief particulier opdrachtgeverschap en energiebedrijven.”

 

REACTIE:

Maandagavond 19-03-2012…dus héél recent…werd op TV in “De Slag om Nederland” een nog sterkere waarschuwing gegeven: de gemeentes moeten stoppen met ALLE grote (en) ambitieuze (bouw)projecten. Dus in arm Almelo zou men dat ook moeten doen. Maar helaas gaat men door: vanavond een gemeenteraadsvergadering over een nieuw ONNODIG stadhuis…en een Binnenstadsplan gefaseerd over 40 jaar !!! Tel uit het overheidsverlies wat de bevolking natuurlijk weer mag ophoesten…koste wat het kost!
Dus: nu NIET weer HALF werk doen, maar nu in 1 x GOED: helmaal stoppen daarmee !!!

AFREKENEN EN OPNIEUW BEGINNEN…maar dit keer met het ÓPBOUWEN van de MENSEN, DIEREN, EN NATUUR….zoals dat vroeger nodig was om de samenleving en de economie HIER op te krikken.

 

Sjoerd Visser

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Gemeenten moeten helft ruimtelijke projecten staken”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Helaas slaat men in Almelo alle waarschuwingen in de wind, steekt de kop in het zand en toont dan met de broek naar beneden figuurlijk hun achterkant. Hier gaat men toch door waar anderen allang afgehaakt zouden zijn. Men heeft nou eenmaal al geld voor die plannen gespendeerd en noemt als reden van doorgaan: het zou zonde zijn om te stoppen nu daar geld in gepompt is. Het is waarschijnlijk volgens gemeentelijk inzicht (voor wat dat waard moet zijn) beter om er nog meer geld in te pompen terwijl de verliezen door blijven gaan.
    Zó doet men dat nog steeds in Almelo, dus GEEN VERSCHIL MAKEN in de Almelo Aanpak.

Leave a Reply