Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
“Heel Almelo wil naar de finale”

 

jan_smit_heracles_977781q

Heracles voorzitter Jan Smit

 

Heel Almelo leeft met Heracles toe naar de bekerfinale tegen PSV. De club van voorzitter Jan Smit startte vrijdag de voorverkoop voor het absolute hoogtepunt op 8 april in Rotterdam. Tot zondagmiddag meldden zich al 11.000 supporters voor een kaartje.
Net als PSV kan Heracles beschikken over 17.500 plaatsen in de Kuip. Pas vandaag begon de vrije verkoop in Almelo. ,,De hele stad wil naar de finale. De reacties zijn overweldigend. We laten in elk geval driehonderd bussen reserveren’’, juicht Jan Smit, nog altijd niet bekomen van de sensationele winst tegen AZ in Alkmaar.
In de lange historie van Heracles in bijna 109 jaar bereikte de club uit het oosten nog nimmer de bekerfinale. ,,Als we ons plaatsen voor Europees voetbal, is dat voor mij de ultieme droom’’, bekent de voorzitter, die het ook druk heeft met de verwerving van de vijftien miljoenen euro als eigen bijdrage voor een nieuw te bouwen stadion in Almelo.

 

Alle kaarten zijn verkocht

Heracles heeft in nog geen vijf dagen alle 17.500 kaarten verkocht voor de bekerfinale, op 8 april in Rotterdam. De club uit Almelo tracht bij de KNVB meer kaarten los te peuteren. De twee finalisten hebben elk recht op 17.500 plaatsen.
Heracles heeft nog nooit voor zoveel eigen supporters gespeeld. Het eigen Polman-stadion biedt plaats aan maximaal 8500 bezoekers. ,,Wat gaaf dat we nu al zijn uitverkocht’’, reageerde trainer Peter Bosz. ,,Voor de spelers is dit een extra stimulans. Het bewijst ook hoe deze club leeft in Almelo en de hele regio’’.
Volgens trainer Bosz schrijft Heracles pas echt geschiedenis als het tegen PSV de beker wint. Het plaatst zich dan voor het eerst in de bijna 109 jaar lange historie voor Europees voetbal. ,,We gaan misschien wel voor 20.000 of 25.000 supporters spelen, als we meer kaarten kunnen bemachtigen. Dat is echt uniek. De Kuip kleurt helemaal zwart-wit. Dat is een ongekende ambiance voor Heracles’’.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

Leave a Reply