Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Parkeergarage met autolift in nieuw Stadhuis Almelo

 

213735-600x337 

Het nieuwe stadhuis krijgt op de eerste verdieping een parkeerplaats voor honderd auto’s. Die parkeervoorziening is vooral bestemd voor bezoekers. De auto’s worden met twee liften naar de parkeervoorziening getransporteerd. In feite is dit type garage een gemoderniseerde versie van de standaard parkeergarage. Toegang tot de garage is mogelijk door de auto te parkeren in de autolift, waarbij de automobilist in de auto kan blijven zitten en de deur van de autolift gesloten wordt. De lift brengt het voertuig naar de gewenste verdieping, waarna de deur weer open gaat. De automobilist kan uitrijden en via de interne rijbanen een parkeervak opzoeken. De automobilist parkeert zijn voertuig en zal te voet met lift of trappenhuis de parkeergarage verlaten.

Aangezien dit systeem meer tijd vergt voor het overbruggen van het hoogteverschil in tegenstelling met bijvoorbeeld hellingbanen en de gevoeligheid van het systeem, wordt dit veelal uitsluitend toegepast bij private parkeervoorzieningen voor vergunninghouders. Door het toepassen van een autolift wordt de betrouwbaarheid van de garage in het geheel lager, in geval van buitenwerking stelling (tengevolge van onderhoud of storing) is het namelijk onmogelijk de voertuigen gauw naar de begane grond te halen en vervult de garage niet zijn functie. Ook een nadeel van dit parkeersysteem is dat automobilisten de wachttijden als langer ervaren dan bij een traditionele parkeergarage omdat ze letterlijk staan te wachten in plaats van door de garage naar hun auto te lopen en de auto naar de uitgang te rijden. Bij grote pieken in het aantal aangeboden en/of opgehaalde auto’s kunnen de wachttijden aanzienlijk oplopen als het ontworpen systeem en het aantal entrees, liften niet op piekbelastingen zijn afgestemd. Dit zal een serieus probleem blijken te zijn.

De grondkosten van dit type garage zullen wel lager liggen maar de aanlegkosten van de autolift en het periodieke onderhoud ervan zullen direct de kosten omhoog stuwen.

Voor het nieuw te bouwen stadhuis wordt een levensduur aangehouden van 40 jaar. Echter het parkeersysteem heeft een levensduur van 25 jaar. Dus zal het parkeersysteem in die tijd één keer moeten worden vervangen. Deze kosten zullen natuurlijk doorberekend worden in de parkeergelden.

Almelo is in het geheel niet berekend op financiële tegenslagen gezien het gevoerde beleid van de laatste jaren.  De affaire Fortezza en het nieuwe stadhuis staan hier model voor……….

Eigenlijk zouden we het niet erg moeten vinden als we straks met het oude stadhuis blijven zitten. Want je kúnt er toch leuke dingen mee doen…

Dat kunnen we omtoveren tot een prachtig sauna- en wellnesscentrum, waar het (ambtenaren) zweet rijkelijk vloeit. Geen gemeentehuis in Nederland waar zoveel zweetdruppels de lijven hebben verlaten als in Almelo. En dat in verschillende soorten sauna’s die we gaan plaatsen. In de omgetoverde oude raadszaal kun je dan op één van de relaxbanken je ogen sluiten, zonder vervelende opmerkingen. Bijvoorbeeld dat een ‘ambtenaar knipoogt met één ….  En dat op een paar honderd meter van je eigen werkplek het gevoel te hebben ‘een dagje uit’ te zijn.

Toch wel heel bizar om na een hete sauna in de frisse buitenlucht naar je ‘eigen toren’ te kijken.

Maar alle gekheid op een stokje We zullen hemel en aarde moeten bewegen om zelfs maar kleine dingen gedaan te krijgen in ……Almelo

We zullen moeten bezuinigen maar er zal eerst heel veel water door de Aa moeten stromen voordat er iets van die bezuinigingen terecht komt.  Gezien de samenstelling van dit college zullen deze bezuinigingen wel weer op de zwakste schouders terecht komen.

 

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Parkeergarage met autolift in nieuw Stadhuis Almelo”

 1. Baronesse van Hepjeniks tokmekaal Zu bedelstaf schreef:

  Het is te zot voor woorden dat ze het gewoon door willen zetten.

 2. Sjoerd Visser schreef:

  En straks…als men in lange rijen achter elkaar staat te wachten…moet je daar waarschijnlijk ook voor het wachten betalen…wegens de geldhonger van deze gemeente.
  Men zal dat waarschijnlijk noemen: WACHTGELD?

 3. Baronesse vanhepjenks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Ook nu bljkt weer dat vrje menngsuiting niet getollereerd word door de almelose politci,en dat er vanbovenaf gedegegeerd word om jou eigen mening te laten verwijderen.Dus de conclusie is dat de democratie een fabel is en de dictatuur een fijt.Ook kunnen de heren en dames slecht tegen de waarheid en leggen zo hun wil op om hun eigen falen en minder frisse zaakjes te verdoezelen.

 4. Irene schreef:

  Die autoliften zijn het toppunt van decadentie, gemakzucht, bevorderd het overgewicht, de kans op suikerziekte en hart- en vaatziekten alsmede het snurkgeraas tijdens de raadsvergaderingen waardoor het ‘presidium van Almelo’ geen controle en bewustzijn meer heeft over amendementen, moties en bezuinigingsvoorstellen en volstrekt onvoorspelbaar wordt hoe, wanneer en hoe laat Almelo naar de knoppen gaat……

Leave a Reply