Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Partij Vrij Almelo vraagt politie Almelo nachtdienst mee te draaien

Als fractievoorzitter voor de Partij Vrij Almelo  ben ik van mening dat raadsleden zoveel als mogelijk moeten oordelen op basis van de werkelijkheid. Niet op basis van horen zeggen.

Vandaar dat ik de politie heb gevraagd of wij een nachtdienst mee mogen draaien. In de gemeenteraad gaat het regelmatig over veiligheid en politie inzet. Daarnaast komen ook drugsgebruik en drankmisbruik onder jongeren voorbij. Hoe kun je hier over oordelen als je de praktijk niet kent?

Eigenlijk zou ieder raadslid eens een avond en een nacht mee moeten lopen. Dat geeft een beter beeld van de werkelijkheid. Op papier ziet het er anders uit dan in de werkelijkheid. Politici dienen zich daar dus meer mee bezig te houden in plaats van al die ellenlange vergaderingen en al die notities en memo’s etc. etc. etc.

Eerlijk gezegd  had ik nu niet altijd een positief beeld over de politie, maar mijn beeld over de Almelose politie heb ik intussen toch wel wat positief, moeten bijstellen. De laatst gehouden informatiemiddag waar (jammer genoeg) maar een paar raadsleden op af kwamen ging over het lokaal alcohol- en drugbeleid, de gezondheid en veiligheid van de Almelose inwoners. Ook blijkt er veel verborgen (kinder) leed, depressies en verslavingsproblemen achter menig voordeur te zitten. Gebeurtenissen die je normaal niet voor mogelijk zou houden…

Zoals u zult begrijpen hebben we dan ook met veel aandacht en interesse zitten luisteren naar het feitenverslag van de Almelose politie.

Dus hulde en dank voor de aanwezige agenten die door hun betoog en uitleg in ieder geval in mijn ogen veel begrip hebben opgebracht.

Wordt vervolgd, dus…….

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Partij Vrij Almelo vraagt politie Almelo nachtdienst mee te draaien”

  1. Irene schreef:

    Harry, als je nachtdiensten gaat draaien in Almelo moet je niet vergeten om je robocop-outfit aan te trekken…..

  2. Fred schreef:

    Is dat niet gevaarlijk?

  3. […] Partij Vrij Almelo http://www.vrijalmelo.nl/2012/10/deze-almelose-politiepet-past-ons-nog-steeds-niet/   ttp://www.vrijalmelo.nl/2012/03/partij-vrij-almelo-vraagt-politie-almelo-nachtdienst-mee-te-draaien/ […]

Leave a Reply