Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
ONTWIKKELING GRONDBEDRIJF IN ALMELO TOT NU TOE

 

IMG_4131 

Gemeente Almelo blijft doormodderen

Ruim 2 raadsperiodes terug, in 2004, heeft de gemeenteraad van Almelo zich laten verleiden in een zogeheten ‘masterplan’ tot grootschalige aan- en verkoop van grond, wat voordien vanwege de grote risico’s voor de burgerij, nooit een overheidstaak was maar een puur private aangelegenheid. De toenmalige gemeenteraad had zich hiertoe, met geld van de burger, nooit mogen laten verleiden want spekulatie in onroerend goed vereist immers veel commercieel marktinzicht en veel voorspellend vermogen. Tot deze conclusie kwam ook Klaas Abma, adjunct-directeur en hoofd Ruimtelijke Ontwikkeling van de gemeente Littenseradiel in zijn proefschrift “Beoordelen van gemeenten” waarop hij in augustus 2012 promoveerde aan de Open Universiteit te Heerlen. Deze promovendus onderzocht voor zijn dissertatie maar liefst 262 gemeenten en zijn conclusies waren ronduit verbijsterend omdat maar liefst 85% van de door hem onderzochte gemeentes bestuurlijk ondermaats presteerde. In Almelo is het ons inziens niet veel beter gesteld. Van het toenmalige ambitieuze masterplan uit 2004 is er immers niet veel meer over. Van de geplande jaarlijkse bouw van 500 woningen is nu, anno 2012 minder dan 170 over. Van het quotum bedrijventerreinen is 60% geschrapt en van de geplande hoeveelheid vierkante meters kantoorruimte is nog maar 25% over.

Dit concrete falen in Almelo tracht men nu te verhullen met veel uitgebreide ambtelijke evaluaties, marsroutes, masterplannen en zelfs 14 grafieken maar het feit blijft dat adequaat besturen ook veel visie en voorspellend vermogen vereist. Men tracht dit falen nu door te schuiven naar volgende raadsperiodes en generaties tot zelfs 2040 toe, zo blijkt uit pagina 3 van Uw raadsbrief !

Voor de Partij Vrij Almelo is dit doormodderen, tegen beter weten in, volstrekt onverteerbaar !

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “ONTWIKKELING GRONDBEDRIJF IN ALMELO TOT NU TOE”

  1. Irene schreef:

    Deze PVA-mening staat er weer netjes op!

  2. Baronesse van Hepjeniks tokmekaal Zu bedelstaf schreef:

    Voor rekenen heb je hersens nodig, en dat blijkt in de praktijk van onze langdurige plucheklevers een beetje verpulverd te zijn, dus word het hoog tijd dat er schoonschip word gemaakt en de hand op de gemeentelijke buidel word gelegd.Alle idiote plannen de vuilnisbak in en de buikriem aanhalen.Een nieuw en fris bestuur met daarin wat jonge economen zou een eerste stap in de goede richting zijn.En het spreekwoord wie zich brand moet op de blaren zitten,is echt wel van toepassing bij dit rampenraad van almelo.

Leave a Reply