Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Pleidooi voor referendum over nieuw gemeentehuis Almelo

 

referendum

 

De voorgenomen bouw van het nieuwe gemeentehuis, kosten 58 miljoen of 800 euro per Almeloër krijgt steeds meer en meer een negatieve politieke lading ! En niet onterecht ! Zet het College van Burgemeester en Wethouders haar plan ijskoud door ? Blijft zij onverminderd doof voor de hevige kritiek uit de burgerij ? Almeloërs reageren ondertussen steeds massaler met ook steeds meer argumenten tegen deze nieuwbouw. Sinds kort worden zij hierin zelfs gesteund door het landelijke opinieblad Elseviers Weekblad die uit eigen onderzoek vaststelde dat er sinds 2002 bij maar liefst 77 gemeentehuizen nieuwbouw of renovatie heeft plaatsgevonden doch dat de nagenoeg failliete gemeente Almelo desondanks de landelijke ‘kroon’ steekt met maar liefst  800 euro per inwoner waardoor de gemeenteschuld nog eens met 58 miljoen toeneemt met alle sociale en financiële gevolgen van dien voor alle burgers van Almelo !
 
Indien dit College van B & W de lokale democratie ècht serieus zou nemen en hiermee wellicht een blamerende politieke afrekening in 2014 zou willen voorkomen dan zou zij ons inziens adequaat moeten meewerken aan een lokaal referendum zodat alle 72.000 Almeloërs eindelijk eens, tussentijds, kunnen meebeslissen over de toekomst in hun eigen stad !
 
Dit klemt des te meer omdat de Partij Vrij Almelo inmiddels reeds meerdere suggesties heeft gedaan met bestaande alternatieven waardoor kapitaalvernietiging van vele miljoenen gemeenschapsgeld wordt voorkomen. Ook het oude gemeentehuis blijft voor de PVA een behoorlijk alternatief.

Ons motto blijft dan ook: Beter ten halve gekeerd, dan ten hele gedwaald !

 

Partij Vrij Almelo

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Pleidooi voor referendum over nieuw gemeentehuis Almelo”

 1. Irene schreef:

  Laten we hopen dat er nog voldoende democratisch benul aanwezig is in dit College van Burgemeester en Wethouders voor een adequaat groen licht aan dit referendum !

 2. Furr schreef:

  Ah joh, die veranderen toch niet, doen precies wat ze willen.

 3. Baronesse Vanhepjenks totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Ik ben voor een referendem,maar ja die meeste BOBO’s in de gemeente raad zullen dit waarschijnlijk dwarsbomen.zoals veel mensen ben ik ook tegen een geldverspillend nieuw stadhuis van 58 miljoen,plus de kosten die ernog boven op komen. Laat de gemeente maar eens wat doen voor de armen n deze stad, de voedselbanken,de werklossheid van 40 plusser,lasten verlaging.DE ARROGANTIE van dit bestuur is mateloos irritant en bij de beesten af.

 4. Irene schreef:

  Er hoeft m.i. helemaal geen nieuw gemeentehuis te komen. Waarom deugt het oude gemeentehuis niet meer? Het is m.i. gewoon een kwestie van wat onderhoud plegen en een kwastje verf. Van direct instortingsgevaar is m.i. ook geen sprake. Het wanpresterend college verdient m.i. dus geen prestigieus gemeentehuis !

 5. Sjoerd Visser schreef:

  Áls er een referendum komt dan moet het wel een bindend referendum zijn. Dus niet zo’n referendum a la Bakenende over dat EU-verdrag…waar hij de uitkomst van de meerderheid gewoon aan zijn laars lapte…daarmee de democratie de nek omdraaiend. Wat zitten er toch veel slaafse aartsleugenaars en dromers in de politiek. En allemaal vreten uit de ruif van het afgestolen geld. Welke democratie? Die van de financiële dictatuur…die niet het land leiden maar de inwoners van het land laten lijden!!
  Ook in Almelo !!!

Leave a Reply