Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wikipedia bron voor visie van Almelose ambtenaren

 

Afbeelding 6895Sjoerd Visser in de fractiekamer van de Partij Vrij Almelo 

 

Het was een sterk staaltje onderzoeksjournalistiek van raadsvolger Sjoerd Visser van de PVA. Hij zat dinsdag bij de informatieve raadsvergadering toen het ging over vergunningenbeleid. Een ambtenaar hield een presentatie over de nieuwe visie van de gemeente daarop. Maar toen het ging over laveren, overheid en nevenheid snapte Visser er even niets meer van. Want wat is eigenlijk nevenheid? Gelukkig bood zijn mini-laptopje uitkomst. Door ‘nevenheid’ in te tikken op Google en even de online encyclopedie Wikipedia te raadplegen, werd het hem volkomen  duidelijk.

Visser kwam op deze manier achter de betekenis, maar waarschijnlijk hebben de ambtenaren bij het opstellen van hun visie hetzelfde gedaan. Want een deel van hun presentatie bleek letterlijk voorgelezen van Wikipedia. Dat zag ook de Wandelgang, toen Visser zo aardig was zijn bevindingen even te delen. Dus blijkbaar baseert de gemeente haar nieuwe visie op internetbronnen. En dan ook nog oude bronnen, want de informatie stamt uit 2005. Hoezo nieuwe visie?

 

Bron: TCTubantia

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Wikipedia bron voor visie van Almelose ambtenaren”

  1. Sjoerd Visser schreef:

    Dan heb ik het nog niet eens over het materiaal waaruit men de info gehaald heeft: bijna allemaal overheids- en justitieonderzoeken waarvan rapporten verschenen tussen 2002 en 2004. Naar aanleiding daarvan heeft men een visie bedacht…waarvan er totaal geen bewijs van slagen is.
    Oftewel een visie dat gebaseerd is op resultaten van een “slager die eigen vlees keurt”.
    Mij lijkt het een zoveelste in elkaar gekunstelde visie die tot falen gedoemd is…net als vele andere aangedragen overheids”oplossingen”…die steeds weer mislukten.

  2. Irene schreef:

    Het gepruttel in de gemeenteraad bestaat inderdaad uit een heleboel gebakken lucht…..!

Leave a Reply