Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Heemskerk ‘meest diervriendelijke gemeente’

 

wagner1

Wethouder Odd Wagner (links) in gesprek met Frank Dales (dierenbescherming)

 

Gemeente Heemskerk  ”Een diervriendelijke gemeente”

Geen circus met wilde dieren, meer geld voor de dierenambulance en een knaagdiercentrum en een cursus diervriendelijk vissen. Heemskerk is goed voor de dieren. Maar dat is op de meeste plekken wel anders. Volgens de Dierenbescherming heeft slechts 14% van de Nederlandse gemeenten een wethouder, die gaat over dierenwelzijn. En dat moet anders! Een gesprek met Frank Dales, directeur van de Dierenbescherming en wethouder Odd Wagner (GroenLinks) van de gemeente Heemskerk. Volgens Dales zijn duizenden dieren erbij gebaat als dierenwelzijn bij lokale politici “goed tussen de oren zit”.

Download MP3

 

 

Intussen willen ook Amsterdam, Groningen, Den Haag, Alphen aan de Rijn, Eindhoven en Winschoten circussen met wilde dieren uit hun stad weren. 

                         

De peiling  In Almelo

wat u er van vindt……..

Duidelijk meer tegenstanders dan voorstanders van het laten optreden van wilde dieren in een circus. Van de 1309 stemmers op de wekelijkse peiling op de website van De Twentsche Courant Tubantia vindt 42 procent het dierenmishandeling en 23 procent oordeelt dat dierenacts in het circus “volkomen uit de tijd” zijn.

De tegenstanders vinden dat de gemeente Almelo circussen met wilde dieren uit de stad moet weren.

Toch vindt ook 30 procent dat circus en wilde dieren onlosmakelijk bij elkaar horen, terwijl 5 procent van de stemmers aanvoert dat de dieren er zelf veel plezier in hebben om op te treden en er dus geen reden is om er mee te stoppen.

Bron: TCTubantia

http://werkgroepoverijssel.partijvoordedieren.nl/recent/news/i/6405

 

Reportage radio Almelo: 

http://www.aavisie.nl/site/?id=169#bericht/655

 

Wordt Almelo de meest diervriendelijke gemeente in Overijssel ?

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Heemskerk ‘meest diervriendelijke gemeente’”

  1. Baronesse van Hepjeniks tokmekaal Zu bedelstaf schreef:

    In de praktijk zijn de “mensen”die niks geven om dierenleed ook die gene die niks geven om mensen,buren,of de vreemdeling.Vaak zijn dit personen die aan zelfverheerlinking doen en mischien is dit ook wel de groep die idioteu idiologiën aanhangen.Het zou de wereld een stuk vooruit helpen als we ons eens wat menselijker en diervriendelijker zouden opstellen.

Leave a Reply