Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Ook bescherming voor circusdieren

 

olifant_0

                                                                                                                                              

De Dierenbescherming Regio Amsterdam is onaangenaamd verrast door de uitspraken van professor Smalhout in zijn column in de Telegraaf van 19 mei.

Behalve dat hij zich denigrerend uitlaat over dierenbeschermers, slaat hij ook de plank mis als hij dierenactivisten hypocriet vindt omdat ze niet zouden opkomen voor dieren in megastallen. Bovendien denkt de professor dat dierenactivisten ten onrechte voor wilde dieren in het circus opkomen. Niets is echter minder waar. De Dierenbescherming gaat geenszins akkoord met wat er in de circussen gebeurt, maar is met handen en voeten gebonden aan de zeer beperkte wet en regelgeving m.b.t. het houden van circusdieren. Om de minimale welzijnsbehoeften als water, voedsel en medische verzorging te borgen, voert de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming LID-uitsluitend na melding van burgers- controles uit en kan slechts indien deze zeer minimale zaken niet op orde zijn, hierop procesverbaal opmaken.

De Dierenbescherming vindt de bestaande regelgeving absoluut niet toereikend. Sterker nog, de Dierenbescherming Amsterdam maakt onderdeel uit van de “Vereniging Wilde Dieren de Tent uit” en is daarmee voorstander van een verbod op wilde dieren in het circus.

De Dierenbescherming is een organisatie die opkomt voor alle dieren, ook circusdieren.

Eva van Joost,
Dierenbescherming Amsterdam

Bron: Telegraaf

 

Reactie:

Prof. Smalhout stelt in zijn column dat het circus Herman Renz in zijn bestaan wordt bedreigd door dierenbeschermers. Volgens hem hebben de dieren een ongelooflijk gelukkig leven in dergelijke circussen. Daar zijn we het niet mee eens. Wij geven de dierenrechtenmensen 100% gelijk dat ze op de barricade staan voor de allerzwaksten van onze maatschappij, namelijk de dieren.

Geen zinnig mens gelooft dat wilde dieren in circussen een gelukkig leven hebben. Zij zitten opgesloten in veel te kleine wagens. Af en toe worden ze eens gelucht als gevangenen en ’s avonds mogen ze ‘dolle fratsen’ uithalen onder storend geluid en licht, onder gejoel van de menigte. Er al eens over nagedacht hoe die ‘dolle fratsen’ werden aangeleerd?

Circussen zijn voor ons OKE,  maar dan zonder dieren. Het befaamde Cirque du Soleil bewijst het dat een circusvoorstelling prachtig kan zijn, … en zij gebruiken geen dieren.

Professor Bob Smalhout hebben wij altijd gewaardeerd om zijn columns met scherpe teksten….maar dit geeft ons toch te denken…

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “Ook bescherming voor circusdieren”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Word hard tijd dat er betere wetgeving komt,endat het einde verhaal is voor,olifanten,leeuwen,tijgers,apen,slangen e.d te misbruiken in circussen of wat dan ook,wilde dieren horen in de natuur,of natuurlijke omgeving,een circus is geen natuurlijke omgeving.
  als er meer dit soort akoorden komen worden mischien de dieren in het wild met rust gelaten omdat er dan niet meer op hun gejaagd word voor eigen gewin.

 2. Frank de Vries schreef:

  Beste Eva van Joost,
  Hoewel het dieractivischme helaas door de politieke aanslag op Pim Fortuyn in een totaal misdadig beeld is komen te staan en er door dit soort organisaties weinig aan gedaan is om dit terroristische imago kwijt te raken (zie ook Green Peace acties!)staat het dierwelzijn mij hoog in het vaandel.
  Dierenbescherming heeft zich in Nederland zich in een zeer (verpolitiekte) kwalijk daglicht geplaatst, door WEER selectieve verontwaardiging toe te passen.
  Evenals ik de Heer Smalhout verweet in zijn bedoelde collumn geen woord te zeggen over de dagelijkse (totaal onnodige en NB wettelijk verboden) wreedheden in de Halal- en Kosjer slachthuizen, zo ook verwijt ik dat alle z.g. dierbeschermende organisaties in Nederland, waarvan ik niet één zich politiek sterk maakt om deze Middeleeuwse wreedheden en NB goedgekeurd door ALLE politieke partijen BEHALVE de PVV.
  Daar wil ik U dagelijks in Nederland zien protesteren en niet laf s’nachts een paar circusdieren vrij laten! (Zelfs Green Peace doet meer aan gemakzuchtig terrorischme jegens rijke, beschaafde westerse landen, dan zich elders zich minder lukratief te manifesteren waar het milieu Staatsdoelbewust en kortzichtig wordt misbruikt.

  Dierenbescherming begint bij respect en vooral kennis van alle dieren.
  Wanneer wij werkelijk van dieren houden laten wij hen allen met rust in hun biotoop, waar zij zich natuurlijk thuis voelen en voldoende ruimte hebben!
  Dus geen circus, geen dierentuinen, geen huisdieren, geen (pluim)veehouderijen, geen rijpaarden, geen blindegeleidehonden, geen voederplaatsen, geen kinderboerderijen, geen mensenhulp aan “zielige dieren”, geen kunstmatige invoer van diersoorten, die hier niet meer kunnen of willen leven etc etc.
  En verder is er nog ALLES te verbeteren aan de gruwelijke wreedheden in praktisch ALLE landen buiten Nederland, waar dieren meestal nog uitsluitend als werkslaven en voedsel worden gezien.
  Er is nog geen dier, dat in staat is zijn gevoelens van pijn, frustratie, knechting, onvrijheid en mishandelingen aan zijn grootste vijand “de mens” over te brengen.
  Ergo, de mens is de wreedste diersoort die ooit de Aarde heeft bevolkt.
  Zowel voor alle dieren als voor de eigen soort.
  Zolang alle Nederlandse dieren-beschermers en hun gesubsidieerde organisaties puur selectief (en laf politiek-correct, waar geen dier wat aan heeft!) hun weinig consequente dieren-liefde(?) aan vooral in de rijke westerse en relatief diervriendelijkste landen pietluttige acties voeren om BV voor onze scharrelkippen nu weer een voetbalveld ruimte te eisen en daarmee onze boeren weer op extra kosten jagen, waardoor ze moeten stoppen omdat de huisvrouw dan goedkopere eieren van legbatterijkippen in Polen gaat kopen, dan weet U wat ik bedoel!

  De Heer Smalhout heeft eigenlijk meer voor het welzijn van exotische showdieren gedaan, dan U met Uw aandacht voor de echte dagelijkse dierenmishandeling, die politiek huichelachtig en wettelijk legaal zich in Nederlandse slachthuizen afspelen (duizenden dieren per dag!)

  Daar tegen protesteren wil ik dagelijks in dit land van U horen!

  Ik wacht er al jaren op!

 3. harry schreef:

  Beste Frank, de moord op Pim Fortuyn heeft niets met dierenactivisme te maken. Tis nog maar de vraag of hij door die gek is vermoord die jij waarschijnlijk bedoeld. Maar dat even terzijde.
  De vraag is of we dieren wel zo mogen gebruiken voor ons ‘vermaak’. Zeker aangezien de dieren zichtbaar te lijden hebben onder de omstandigheden moeten we ons dit afvragen. Is het nodig om dieren te gebruiken in een circus? Het antwoord daarop is ‘nee’. Circussen doen het ook goed zonder dieren. Het is alleen een kwestie van welwillendheid en meegaan met de tijd. Het argument van circussen met dieren is dat het een kwestie van traditie is om met dieren te werken. Traditie kan naar mijn mening nooit reden zijn om dierenleed goed te praten.

 4. Irene schreef:

  Frank de Vries heeft inderdaad een punt dat we ook niet moeten vergeten om het idiote, middeleeuwse rituele slachten eens ter discussie te stellen; Dat raakt m.i. momenteel een beetje (veel) op de achtergrond

Leave a Reply