Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Wegbezuinigen gallowaykoeien ook voor PVA onbespreekbaar

  Galloway koeien 12

 Gallowaykoeien (Schelfhorst)

                      

Wie langs het Lateraalkanaal op de Schelfhorst loopt heeft grote kans ineens oog in oog te staan met een Gallowaykoe. Op een groenstrook langs dit kanaal zorgen deze runderen ervoor dat het gras kort blijft. Ze zijn heel selectief en eten geen struiken en bomen. Al jaren doen deze dieren hun werk als goedkope grasmaaiers. De runderen zorgen tevens voor variatie in de plantengroei en houden het landschap open. Ook hebben deze dieren weinig zorg nodig en kunnen in de natuur prima overleven zonder hulp. Zelfs de geboorte van een kalfje kunnen ze zelfstandig ter wereld brengen. Ze zijn dus zeer nuttig.

Maar voor de tweede keer binnen een jaar dreigen deze prachtige dieren wegbezuinigd te worden. Een vreemde situatie want deze galloways kwamen er omdat onze gemeente juist wilde bezuinigen op onderhoud.  Nu een jaartje later staan dezelfde bezuinigingen echter gewoon weer op het verlanglijstje van dit college terwijl een meerderheid van de gemeenteraad daar toen anders over dacht.

Het opnieuw proberen deze Galloway koeien weg te bezuinigen is voor de Partij Vrij Almelo dan ook wederom onacceptabel.

Harry de Olde

 

Galloway koeien 07Voorzitter Rob Snijder (PVA) 

               

IMG_3441

 Raadsvolger Sjoerd Visser (PVA)

 Galloway koeien 04

Rob Snijder en Harry de Olde     

                   

Galloway koeien 16 Het onlangs geboren kalfje

 

IMG_3439

 Sjoerd kiekt galloways

 Galloway koeien 10

Moeder en dochter Galloway

 

Galloway koeien 17Prachtig natuurgebied

 

Brief buurtbewoners aan college van B&W op 22-05-2011

http://www.almelo.nl/Bestanden/Voorjaarsnota%202011/Dhr%20E.H.%20Lammers%20-%20Galloway%20runderen.pdf

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

10 Comments to “Wegbezuinigen gallowaykoeien ook voor PVA onbespreekbaar”

 1. Irene schreef:

  Ik ben het volledig met je eens. Mijn buren vonden het nodig om de bomen in de tuinen enorm te snoeien waardoor ik nu niet meer gewekt wordt door een groot aantal zeer muzikale vogels. Zij hebben het dus ook niet begrepen, net zoals het College van Almelo, dat zijn m.i. ook geen dierenvrienden. Gewoon tegenstemmen dus !

 2. Furr schreef:

  Wat kosten deze beesten nou dan per jaar?

 3. harry schreef:

  Furr..geen reet want met één wijkwaardebon of een halve ambtenaar minder ben je er al.

 4. Ronald lubach schreef:

  En wat betekent weg bezuinigen?
  Gaan ze naar de slacht? Moet iemand ze uit eigen portomonee gaan betalen?

  Ik was heel toevallig aanwezig samen met mijn dochter en een heleboel andere mensen, toen het kalfje geboren werd.
  Ik maak uit al de belangstelling die er toen was op, dat deze prachtige dieren een hele hoop mensen veel plezier brengen.
  Maar alles wat maar enigszins positief is moet weg, en alles wat negatief is, daar moeten we meer geld in pompen.

  Je zou bijna denken dat men opzettelijk de maatschappij aan het kapot maken is.

 5. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Als de bestuurders van de gemeente zonodig willen bezuinigen,weet ik er nog wel een paar.De salarissen van deze wanbeleiders halveren,geen nieuw gemeentehuis,minder onodige ambtenaren,geen nieuwplan uitvoeren binnenstad.
  De gemeente Almelo is niet alleen dieronvriendelijk,maar ook mens onvriendelijk.
  BAH WAT EEN NARE MENSEN HIER IN ALMELO!

 6. Irene schreef:

  Als ik uit de voorjaarsnota 2012 lees dat de gemiddelde ambtenaar in Almelo met 48.000 euri vèr boven modaal ‘verdient’ kan er m.i. zat bezuinigd worden. Ga daar eerst maar eens zoeken of dat niet wat minder kan in onze, nagenoeg failliete, gemeente in plaats van die dieren te lopen teisteren met je moties! Bah !!!

 7. Furr schreef:

  @Harry: nou dan hoeft er dus ook niet op bezuinigd te worden 😉

 8. ronald schreef:

  @Irene

  Als ze mij een baan aan bieden als Ambtenaar, dan wil ik wel voor € 25,000 komen werken. Ik ben er van overtuigd dat er meer mensen zijn die er zo over denken. En met mijn werkervaring zou ik een hele goede ambtenaar zijn. Dus dat dure spul er uit, de goedkopere krachten er voor terug

  Dat bespaart zoveel geld, dat we er nog een paar Galloways bij kunnen laten grazen.

 9. Irene schreef:

  Er lopen nu een aantal Galloway-ambtenaren gratis en voor niks het gras netjes kort te eten. Hier kunnen die stadhuisambtenaren nog wat van leren met hun gemiddelde inkomen van 48.000 per jaar volgens de voorjaarsnota 2012…..

Leave a Reply