Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Algemene beschouwingen Partij Vrij Almelo

  raadzaal1_1639958q

Voorjaarsnota 2012
 

Voorzitter,
 
Allereerst doet het onze fractie deugd dat de huisaccountant Deloitte onze maandenlang geuite bevindingen in de Voorjaarsnota 2011, de Berap 2011, de begroting 2012 en nu ook weer deze voorjaarsnota 2012 hier in Almelo volledig onderschrijft !
 
Bovendien getuigt dit van grote objectiviteit en ook politieke moed jegens hun eigen opdrachtgever, de gemeente Almelo en hiermee direct en onverkort opkomt voor de belangen van alle 72.000 Almeloërs !
 
Chapeau voor Deloitte !
 
Ook deze voorjaarsnota staat echter weer bol van onverantwoorde ‘botte-bijl’ lastenverzwaringen zoals de onroerende zaakbelasting waarbij ik U erop wijs dat het College zich bij verhogingen moet realiseren dat de van rijkswege opgelegde macro-norm van maximaal 3,75%  absoluut NIET overschreden mag worden op straffe van nòg meer korting op de van rijkswege verstrekte Algemene Uitkering aan de gemeente Almelo ! Indien de gemeente Almelo zich hieraan niet houdt schiet zij zich ons inziens hiermee onherroepelijk in eigen voet !
 
Ook dient het College niet steeds terug te grijpen op resultaten uit het verleden. Wellicht is U de algemeen bekende waarschuwing bekend en dan citeer ik “resultaten uit het verleden bieden geen enkele garantie voor de toekomst (einde citaat) ! En deze waarschuwing geldt met name ook voor Almelo. Sterker nog, het College deinst er op pagina 23 zelfs niet voor terug om te referereren aan prijsontwikkelingen van 60 jaar geleden toen Nederland, direct na WO-II nog volop in de wederopbouw zat. U trekt hiermee wel absurd oude koeien uit de sloot in een uiterste poging Uw gelijk te halen voor een tot op heden desastreus gronduitgiftebeleid ! Deze bevindingen worden nota bene ook onderschreven door Uw eigen huisaccountant !
 
Dromen zijn bedrog en Sinterklaas bestaat dus niet. Almelo zal op eigen kracht en zonder de sprookjes van Grim een artikel 12 status of faillissement moeten zien te voorkomen. Vooralsnog blijft Almelo echter een stad met een hardnekkig onaantrekkelijke binnenstad en een nog altijd toenemende leegstand van winkels zo geeft U zèlf ook toe op pagina 24 !
 
Een andere droom van het college is nog altijd de bouw van het nieuwe gemeentepaleis. Waarom blijft U, als een soort Ali B ‘doorreppen’ over dit voornemen terwijl U op pagina 32 mededeelt en dan citeer ik letterlijk; over het nieuw te bouwen gemeentehuis op aandringen van de ‘Volkspartij voor Draaiers’ voorlopig een zogeheten ‘hold on’ afkondigd !
 
Voorts maakt onze fractie zich grote zorgen over de door U aangekondigde bezuinigingen op onze bibliotheek !
 
Deze door U voorgestelde bezuinigingen per 1 januari 2013, dus reeds over ruim 6 maanden,  komen voor hen echter veel te vroeg en zijn veel te abrupt. Deze opzegging van hun huurcontract over de resterende jaren 2013 en 2014 levert hen een directe schade op van 145.000 euro aan frictiekosten !
 
De bibliotheek gaat daarom nadrukkelijk niet akkoord met deze contractbreuk en claimt van rechtswege dat zij als direct belanghebbende in de gelegenheid wordt gesteld om tot uiterlijk 31 december 2013 te kunnen nadenken over een fatsoenlijk alternatief voor scholen, jongeren en ouderen. Dus brede lagen van de Almelose bevolking en die mogen ons inziens niet over het hoofd gezien worden !
 
De bewuste bibliotheek is wèl bereid coöperatief mee te werken en te denken aan een fusie tussen Hof 88, het Kreatief Centrum en de Bibliotheek teneinde nog eens 50.000 euro te besparen op de begroting. Dus dat is goed nieuws voor de belastingbetaler !
 
Mede gezien het feit dat er met name in Almelo onevenredig veel sprake is van analfabetisme, dus segregratie en verzuiling in onze Almelose samenleving voorzien onze ideeën in een prima win-winsituatie voor alle Almeloërs !
 
Dank voor Uw aandacht !
 

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Algemene beschouwingen Partij Vrij Almelo”

 1. irene schreef:

  Staat er weer netjes op

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Persoonlijk vind ik de insteek verkeerd en maakt men daarin weer geen verschil.
  Beter zou zijn om in het kader van ‘Het Verschil Maken’ meteen de prioriteiten bij te stellen en nu te gaan voor sociale verbetering i.p.v sociale verslechtering.
  En daarna pas alle andere projecten bekijken en zien of die nog haalbaar zijn…ZONDER geld ervoor te lenen.
  Dat zou pas getuigen van Het Verschil Maken, en toon je tevens geen slaafse navolger van de landelijke leiders te zijn…die er daadwerkelijk niets van bakken wat betreft sociale verbetering.
  EERST de mensen, dan pas bij voldoende animo en geld de overheidswensen.

 3. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Almelo maakt juist wel verschil: Ze trappen de bevolking nog verder de vernieling in.En even Harry even attend maken met dromen zijn bedrog,ik schreef al eerder dit bestuur lijd aan een enorme en enstige vorm van grim syndroom,het eftelingvirus,en het kabouter plop uitslag,dit bestuur leeft in een fantasie wereld en in niet inde werkelijkheid,wat mij betreft die handel verbannen en perono non grata verklaren en terug naar hun paddestoel.

Leave a Reply