Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Almelo’s college gaat koeien melken

  IMG_3437                       

Als de Galloway-runderen die langs het Lateraalkanaal lopen worden wegbezuinigd, kunnen ze worden vervangen door gewone koeien, aldus wethouder Andela…………..Hoe gek kun je zijn?

In vroegere tijden vormden grote en kleine grazers het landschap. Vele van deze wilde grazers zijn in onze streken echter uitgestorven. Ter vervanging worden nu runderrassen uitgezet die nauw verwant zijn aan hun wilde voorouders. De Galloway is een rund met veel primitieve kenmerken. Het is een sociaal dier dat in kuddeverband leeft en in kleine groepjes kan losgelaten worden in natuurgebieden. Het is zeer goed aangepast aan het leven buiten en vraagt weinig zorg. Zo heeft het geen hulp nodig bij het kalveren, dient het niet gemolken te worden en vindt het voldoende voedsel waardoor bijvoederen niet noodzakelijk is. Doordat het niet enkel grassen eet en sommige delen meer of minder begraast neemt de diversiteit van het landschap toe. Zijn vriendelijk, en rustig karakter is ideaal in natuurgebieden met een hoog bezoekersaantal.

Maar als de plannen van deze wethouder doorgaan komen er van die prachtige rood-bonte of zwart-bonte dieren die hij zelf gaat melken… dat heeft hij beloofd. Maar als de bezoekers aantallen dan zullen groeien….Das maar de vraag !!!!!!!!!!

 

Harry de Olde

http://www.vrijalmelo.nl/2012/05/wegbezuinigen-gallowaykoeien-voor-pva-onbespreekbaar/

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

5 Comments to “Almelo’s college gaat koeien melken”

 1. irene schreef:

  Mooi betoog !

 2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Ik weet wel waar het steekt! Het is gebaseerd op jaloersie,deze koeien hebben meer hersen inhoud dan het leeghoofdige college.

 3. Ronald Lubach schreef:

  De enige reden om er wat over te zeggen is om die onvoorstelbaar kortzichtige domme mensen een halt toe te roepen. Maar anders…, wat moet je hier nu nog van zeggen?

 4. Sjoerd Visser schreef:

  Het zijn niet alleen de koeien die gemolken worden, ook de mensen moeten er weer aan geloven.
  Helaas maakt men het beleid niet echt anders, dus de vooruitzichten zijn voorspelbaar: toenemende bezuinigingen op mensen en dieren.
  Zolang met niet meteen begint met vooruitgang bij de mensen (te beginnen met de hulpbehoevenden)…zolang zal die vooruitgang wegens andere “prioriteiten” niet plaatsvinden,
  maar zal de verarming verder toeslaan.
  Helaas blijkt het imago van enkelen belangrijker te zijn dan de levensomstandigheden bij velen.

 5. Clara6 schreef:

  Boehoeoeoeo!!!

Leave a Reply