Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Dierenvrij circus is voorkeur, geen verbod in Almelo

 

piepvandaag-olifanten-circus-2-560x420
                                                                           
                                             
Een circus zonder wilde dieren is juridisch een lastige kwestie, waar de gemeente Almelo en staatssecretaris Henk Bleker het niet over eens zijn. Maandag werd bekend dat Bleker het raadsbesluit om wilde dieren te verbieden in het circus nietig heeft verklaard.

De gemeenteraad heeft echter geen verbod ingesteld, maar geeft de voorkeur aan circussen zonder wilde dieren. En dat is juridisch geen probleem. De kamerleden Houwers en Ten Broeke (VVD) hebben, op verzoek van de Almelose VVD fractie, aan staatssecretaris Bleker gevraag of gemeenten bevoegd zijn circussen met wilde dieren te weigeren of niet meer toe te staan. Het antwoord hierop is ‘nee’.

Ook in de gemeenteraad werd dit naar voren gebracht en uitvoerig besproken. De VVD stemde tegen de motie en probeert nu zelfs verhaal te halen in Den Haag. De gemeenteraad heeft zich hierover uitgesproken en de motie met een grote meerderheid aangenomen.

Bron: Omroep Almelo

 http://www.wildedierendetentuit.nl/nieuws/laatste-nieuws/538-kamervragen-gemeente-almelo-en-circussen

 

Reactie:

Niet begrepen…………….

Over de motie is democratisch gestemd. Wil de VVD aantonen dat er niet democratisch gestemd is? Ook lijkt het of de VVD wil aantonen dat de motie in strijd is met de wet, maar dat is dus niet waar. Het is heel vervelend dat de VVD voor onnodige ruis zorgt, zoveel stof doet opwaaien, het verkeerd interpreteerd en verkeerd weergeeft. Of is het gewoon intimidatie? Het was duidelijk, dus laten we bij de essentie blijven. Het college moet de aangenomen motie gewoon gaan uitvoeren. En de gemeente Almelo moet haar visie als millenniumgemeente vertalen naar praktisch beleid.
Het kan toch niet zo zijn, dat een tegenstemmer van een motie, die aangenomen motie alsnog onderuit kan halen en dat, omdat deze tegenstemmer het niet heeft begrepen?

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Dierenvrij circus is voorkeur, geen verbod in Almelo”

 1. Baronesse van hepjeniks totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Dit verbaasd mij weer niks,want VVD,CDA, begrijpen wel meer dingen niet,dat is ook de reden dat zij een eind van de werkelijkheid staan en van de bevolking,dit is de reden dat het politiek stemgedrag zo drastisch is veranderd, deze partijen hebben nog steeds niets opgestoken na de overwining van Fortuyn.Deze partijen lopen eigenlijk al zo’n dikke 35 jaar met flinke oogkleppen op.Het is van de zotte dat een VVD-er probeert zijn gram te halen via Den Haag. En laat Den Haag zich nu maar eens druk maken om de veel belangrijkere dingen en beslissingen waar Nederland zich nu over moet buigen. Mijn indruk is dat ze in Den Haag alleen nog bezig zijn met koffie leuten en koekhappen,en laten we dat nou voor koninginnedag bewaren.

 2. Furr schreef:

  Ik had het al gezegd: zo’n verbod kan niet.

 3. harry schreef:

  Helemaal mee eens Furr.
  De gemeente gaat nu circussen uitnodigen inplaats van afwachten of er een inschrijving komt.

  Dat zijn er 11 waarvan 8 zonder wilde dieren..

  Dan is de keus snel gemaakt….

Leave a Reply