Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Een VVD-er (ingezonden)

 

Een of andere VVD-er die trots naast een bushokje staat. Waarschijnlijk heeft meneer nog nooit in een lijnbus gezeten. ‘De auto is geen melkkoe’. VVD. Zeker Nu, zo lees ik. Maar ik zeg liever: VVD. Zeker Niet, want de Werkende man/vrouw wordt keihard gepakt via dat vreselijke Kunduz-akkoord. Lekker belasting gaan betalen over je reiskosten. Gestraft worden omdat je werkt. De VVD, die twee jaar geleden nog opkwam voor de automobilist, kleedt diezelfde automobilist anno 2012 financieel uit.
Een ongeloofwaardige klup, dus, maar dat wist u al.
Houdt u daar rekening mee als u een VVD’er tegenkomt. Als hij praat, liegt hij, want morgen kan hij wel weer iets anders roepen. Zijn zin eindigt ook steevast met ‘in het landsbelang’.

Ik ben overigens nog iedere dag blij dat ik geen rijbewijs heb. Geen dure brandstof, reparatie’s, APK-keuringen, wegenbelasting, verkeersboetes en andere geldklopperij. Ik ga gewoon op de brommer naar mijn werk en bij noodweer pak ik de trein. Als ie rijdt tenminste.

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Een VVD-er (ingezonden)”

 1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal zubedelstaf schreef:

  Na vele jaren ervaring met onder andere de Beveliging,weet ik als geen ander dat de reiskosten die betaald worden al een schijntje is van de werkelijke kosten en in een schril contrast staan met de kosten. Om een voorbeeld te geven, een beveiliger word van Rotterdam naar Den Bosch gestuurd,en krijg 19ct aan vergoeding,x een tank erg dure benzine of diesel en dat betekent dus dat deze werknemer er al op moet toe leggen,nog even niet meegerekend de afschrijving van je auto,de onderhoudskosten en eventuele vervangingen en reparaties. De auto is wel degeljk een flinke melk koe in nederland,denk maar aan het kwartje van kok,en laten we niet vergeten dat 85% van de bezine prijs bestaat uit accijnzen en belastingen die rechtstreeks de schatkist n gaan, dan boven op dit alles een enorme wegenbelasting en word je extra gestraft als je gas of diesel rijd, dat dit schonere brandstoffen zijn als benzine. Wat mij betreft komt de paard en wagen weer terug. Dan de onzinnege uitlatingen van de regering dat men dan maar dichter bij het werk moet gaan wonen,wat men vergeet dat bv in een beroep als beveiliger je door je baas het hele land word door gestuurd,en als planner weet ik dat ik mensen moest inplannen voor Amsterdam, terwijl er iemand in Amsterdam iemand inplande voor de haven voor Rotterdam.
  Dus laten we maar eens beginnen bij de verantwoording van werkgevers,even buiten beschouwing gelaten dat je soms ook geen baan kon vinden in je eigen omgeving,en om toch aan het werk te kunnen je het verder weg gaat zoeken,jaren lang door de overheid gestimuleerd,en word nu keihard terug gepakt.
  Deze overheid in Nederland deugt van geen kanten.
  zelf hoeven de boeven geen wegenbelasting te betalen en rijden een auto met chauffeur op de kosten van de staat(wij dus).Nog een extra reden om er over na te denken wat u gaat stemmen.!!!!!!!!

 2. Sjoerd Visser schreef:

  Tegenstrijdige politiek voeren is de oorzaak dat geen enkel probleem echt wordt opgelost maar dat er veel meer problemen bijkomen dan gewenst.
  Misleiding met “bezuinigingen” blijkt al jaren NIET de oplossing te zijn. Toch gaat men ermee door.
  De Overheid heeft geen gat in de hand, maar een gat OM de hand. Helaas blijft de overheid doorgaan met het verspillen van afgenomen geld aan onhaalbare en onbetaalbare projecten. En blijft dus ook doorgaan met het geld afnemen uit uw portemonnee middels drogredenen.

 3. Furr schreef:

  Mooi stukje Baronesse.

  Klopt helemaal, ik zoek ook werk, alleen hier in het Oosten is vrij weinig in het Toerisme waar ik voor af ben gestudeerd. Dus zoek je al gauw richting het westen zo tot aan Amersfoort.

  Nu heb ik binnenkort een gesprek in Arnhem. Dit gaat mij per maand 550 euro aan benzine kosten. Ik denk dat de maximale vergoeding zon 200 euro per maand is. Hoe moet ik dit werk nu aannemen? Ik wil graag een huisje en wil werk hebben. Het werk zal zon 1200 netto zijn per maand – 300 euro aan benzine. Die 200 euro gaat vanaf 2013 nog eens 21% vanaf… Je houdt dus niks over.

  Wat is het gevolg… we nemen die baan dus maar niet. En zitten lekker thuis. (nee ik heb geen enkele uitkering).

  En de overheid zegt dan: je moet gaan werken en dichterbij huis. Helaas zien zij niet dat er hier geen werk is EN IK WEL MOET REIZEN…. echt waar, wat een sukkels!

Leave a Reply