Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Rijk en arm (ingezonden)
 
hippogallery_picture 
 
 
De crisis is veroorzaakt door banken en beleggers. En toch gaat de politiek stug door op de neoliberale marktweg. Vanaf de jaren 80 is dat de one and only melody. Een probleem in de kostensfeer? Een hobbel in de dienstensector? Meer vrije markt, jongens. Hoppa, privatiseren!
 
Waar heeft die neoliberale marktweg ons gebracht? Wordt de post sneller bezorgd? Of beter? Rijden de treinen stipter? Is het OV veiliger en sneller? Is bellen makkelijker geworden? En energie goedkoper? Is de zorg toegankelijker geworden? De vervanging van het ziekenfonds door de particuliere verzekering een succes? Heeft de afbraak van staatsbedrijven ons welzijn vergroot?
 
De overheid en de grote bedrijven moesten maar eens een volksenquête houden over de bovenstaande vragen. Het resultaat zou ze nog wel eens vies kunnen tegenvallen.
Een ding weet ik zeker. De kloof tussen rijk en arm wordt dankzij de vrije markt steeds breder.
Geld haal je op bij de beurs. Slank je kosten af en slok je concurrenten op. Rijk zijn is in. Reclamespotjes zijn slim leuk. De mondiale cultuur omarmt sterrendom en glamour. Iedereen wil miljonair worden en neem ze dus die droom niet af. Van die hunkering naar geld, roem en macht profiteren veel bedrijven schaamteloos.

Maar heb je een casino bezocht dan weet je hoe de roulette werkt. De bezoekers komen binnen in een entree van goud en diamant in de verwachting te winnen. Maar bij de achteruitgang in een ongure steeg liggen de verliezers, berooid en een illusie armer.

Weet u wat ik nou leuk zou vinden ? Morgen in de loop van de dag het einde van deze wereld meemaken. Maar dan wel zo dat iedereen zich daar op kan voorbereiden en beseffen wat dat inhoudt. Bonussen niets meer waard, wachtgeldgeile plucheklevers die van hun zetel vallen, woordenbreiers die hun schrijfgerei op de schroothoop gooien, prijswinnaars met blinkende bekers zonder inhoud, elite met een bek vol tanden, stront aan de knikker. Gaaf toch, uiteindelijk allemaal gelijk, moeten we gewoon doen, lachend de pijp uit. Iemand vroeg zich eens af waarom ik (bijna) altijd refereerde naar de categorie humor.

Glimlachend heb ik niet gereageerd.

 

 

 

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

1 Comment to “Rijk en arm (ingezonden)”

  1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Deze schavuiten wat wij onze regering noemen zijn te laf om een volksenquête te houden,anders hadden ze dat wel gedaan voordat die rot euro door onze strot werd geduwd.Alles wat hierboven vermeld staat heeft ons inderdaad alleen maar achteruitgang gegeven,al die privatisering heeft alleen de overheid en belanghebbenden flink wat opgeleverd en ons burgers alleen maar geld gekost en kost ons elke keer weer meer,denk maar aan de zorgverzekering.
    Wat mij verbaast is dat wij zo’n laf volkje zijn en er niet tegen opkomen. Wij Nederlanders laten over ons heen lopen, en dat weten deze schavuiten maar al te goed en hebben dus vrij spel. Dus mensen word eens wakker,en waneer maken wij van het binnenhof,de dam,en de coolsingel een tahrirplein?

Leave a Reply