Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
TIP: Gemeente Almelo kan nu het verschil maken

 

“Belasting op honden is schending mensenrechten”

Een Duitse advocaat heeft het Europees Hof voor de Rechten van de Mens gevraagd om de hondenbelasting af te schaffen. Elmar Vitt uit Salzhausen bij Hamburg vindt de belasting een aantasting van het privéleven en discriminerend. Katten, paarden en hamsters zijn immers belastingvrij. Landen als Groot-Brittannië, Frankrijk en Spanje hebben de hondenbelasting al afgeschaft.

“Ik kan het best betalen, maar geen beschaafd mens kan de platte leugen aanvaarden dat dit een gerechtvaardigde belasting op luxe is”, meent de advocaat, zelf baasje van een Yorkshire terrier. Zijn kansen bij het hof in Straatsburg zijn moeilijk in te schatten.

Reactie:

“Blaftax”

Hondenbelasting is niet meer van deze tijd en is ook voor onze gemeente gewoon een aanvulling op begrotingstekorten en wordt voor allerlei andere doeleinden gebruikt dan de honden.

Teken van een slecht beleid………….

Harry de Olde

 

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

4 Comments to “TIP: Gemeente Almelo kan nu het verschil maken”

 1. Sjoerd Visser schreef:

  Waar de hebzucht verschijnt is het ’t menselijk verstand dat verdwijnt.

 2. Furr schreef:

  Elke belasting is overbodig in NL. Hoeveel taxen hebben we wel niet? Overal is wel een tax voor bedacht en als die er niet is… bedenken ze gewoon onzin zoals CO 2 tax enzo. Plastic tax.

  Wegenbelasting is ook niet meer van deze tijd. Kunnen we ook wel afschaffen. Maar ook toeslagen zoals kinderbijslag is niet van deze tijd; ook afschaffen.

  Ga zo maar door.

 3. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Als ik het goed heb betalen we 26 vormen van belasting.Nederland is van oudsher een expert in stelen ,uitbuiting en belasting heffen.
  Wij behoren tot de top van meeste geinde belastingen van Europa.

 4. Maja schreef:

  Hondenbelasting heffen is pure diefstal omdat het NIET wordt besteed aan de doelgroep: de honden.

  Wél 40.000 euro besteden aan nutteloze “paaltjes” maar een veilig speelveld voor honden is blijkbaar nog steeds teveel gevraagd!

  Naar verluidt incasseert de gemeente Almelo jaarlijks tussen de 250.000 en 300.000 euro aan hondenbelasting. Me dunkt dat de hondenbezitters daarvoor iets terug dienen te krijgen in plaats van dat dit vele geld in bodemloze putten wordt gestort.

  Het hele hondenbeleid van de gemeente is een gotspe. Voor hen die niet bekend zijn met het woord, hier de verduidelijking:

  De betekenis ligt in tussen de begrippen onbeschaamdheid, brutaliteit in extreme vorm en iets onbehoorlijks.

Leave a Reply