Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Zweem van vriendjespolitiek blijft nog steeds hangen in Almelo

 

raad2072-64-600x408 Gemeenteraad (Almelo)

 

De Partij Vrij Almelo is een partij die durft te zeggen wat we denken. Rechttoe, rechtaan. We spannen ons in om onregelmatigheden in onze stad (en daar buiten) op te sporen. Maar steeds weer blijkt dat we op papier wel een democratie zijn maar in de praktijk die democratie een wassen neus blijkt te zijn.Vele acties die de Partij Vrij Almelo tot nu toe opgestart heeft blijkt ondanks de brede aandacht die wij hieraan richting belanghebbenden, pers en college hebben gedaan geen respons op te leveren.

hek44 Omheinde hondenspeelplaats (Ossenkoppelerhoek)

 

Het lijkt op een van bovenaf geregistreerde tegenwerking van de plaatselijke gevestigde orde. Het eigenbelang prevaleert boven alles. Kapitaal en winst bepalen de richting en niet verantwoordelijkheid en zorgzaamheid. Door elkaar steeds de hand boven het hoofd te houden houdt het systeem zichzelf in stand.Vriendjes,(familie) politiek, want ons kent ons en zo draait de hele familie in het bedrijf wat Almelo heet mee. Steeds weer komen we dezelfde personen tegen die het leven moeilijk maken voor burgers en ondernemers. De kloof tussen burger en politiek is al jarenlang onderwerp van discussie. Maar een kloof die minder aan bod komt, is de kloof tussen politiek en ondernemers. Ondernemers die een goede bijdrage leveren aan de stad ga je niet de nek omdraaien met lullige verhalen, regeltjes en dwangsommen waardoor ze het financieel steeds moeilijker krijgen.

 avest1_1595098qHenny ter Avest (dwangsommen)

 

Wij veroordelen deze arrogante wijze van politiek bedrijven. Het is een trieste tijd voor dit falende Almelose bestuurs/rechtssysteem of liever gezegd de smeulende restanten ervan dat nog steeds probeert een deel van de bevolking een loer te draaien met allerlei dwangmatige maatregelen. Ook hier worden de belangen van de ene ondernemer onderschikt gemaakt aan de belangen van de andere ondernemer terwijl er met omwonenden en benadeelden geen rekening wordt gehouden.

 IMG_14713-600x450Geen rekening houden met omwonenden (supermarkt)

 

De macht achter de schijnmacht van de Almelose politiek deelt de lakens uit want steeds komen er weer zaken bovendrijven die ons een erg vieze smaak in de mond bezorgen.

Daarom vindt de Partij Vrij Almelo dat vriendjespolitiek en
belangenverstrengeling nog steeds de juiste woorden zijn in Almelo. Het wordt tijd dat er een einde komt aan deze politisering van de politiek en aan al hun afschermtechnieken.
 
poort1090-64
Het geheim achter de poort (Stegehuis)
                                       
                                                                                    
We blijven opkomen voor een heldere, duidelijke en eerlijke taal, die elke burger en ondernemer in onze gemeente verstaat en begrijpt.
                                                                                      
Al onze inspanningen ten spijt.
 
Harry de Olde
Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Zweem van vriendjespolitiek blijft nog steeds hangen in Almelo”

  1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    De tijd is gekomen om een eind te maken aan de vriendjes en achterkamerpolitiek van het huidige arrogante en hardnekkige en eigenwijze bestuur.
    Zoals ik u al eerder kenbaar heb gemaakt is de democratie een regelrechte leugen en kun je meer spreken van een democratische dictatuur,die aangestuurd word door een stel machtswellustelingen die de scepter zwaaien met harde toon in Almelo. Het moet eens uit zijn en ik hoop daarom dat met de aankomende verkiezingen van de gemeente de burgerij een duidelijke stem laat gelden,want de burger is de dupe van deze laag bij de grond politiek die gevoerd word hier in Almelo en wat tenkoste gaat over de rug van de burgers. Kijk stomkoppen blijf je altijd houden en die zullen altijd wel hun stem blijven geven aan deze verwerpelijke lui, hoogstwaarschijnlijk om dat ze er zelf beter van worden of belang bij hebben.Deze bedenkelijke en arrogante politici moeten op hun plaats gezet worden,je moet er toch niet aan denken dat dit soort lui een aanvulling gaan worden voor het zakkenrollersgilde op het binnenhof,want de politiek op het binnenhof is al erg genoeg en zakt mijn broek van af.Dat de Partij Vrij Almelo tegen gewerkt wordt is wel duidelijk,het doet natuurlijk pijn als de waarheid gezegd word en daar kunnen de dames en heren van dit rollercoaster gemeente raad niet tegen en krijgt de partij de zwarte piet toegespeeld, maar als ze denken dat wij burgers niet helemaal fris zijn in onze bovenkamer hebben ze het toch echt mis. Er komt een dag dat deze raad eieren voor hun geld moeten kiezen, en ik hoop persoonlijk dat die dag morgen al is.

  2. christopher schreef:

    ALMELO – Donderdagavond hield de PvdA haar nieuwjaarsreceptie in wijkcentrum De Schöppe aan de Hoornbladstraat. De opkomst is slecht te noemen, want als je er de vertegenwoordigers van de andere politieke partijen aftrekt, bleven er zo’n 30 leden en belangstellenden over. Voorzitter/secretaris Hendri Bosch zocht de matige opkomst in het slechte weer en vergat gemakshalve dat er nog wel een haal en brengactie werd gevoerd onder zijn leiding. Lijsttrekker Mieke Kuik-Verweg liet in haar toespraak blijken over realiteitszin te beschikken door op te merken dat de parallel gestarte verkiezingscampagne een moeilijke zal worden. ‘Het wordt moeilijk maar we gaan er voor’, zei Kuik. Entertainer Sheila Timmerman zorgde eigenlijk als enige voor een vrolijke noot.

Leave a Reply