Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Belangen burger Almelo ondergeschikt aan fractiediscipline collegepartijen

 

IMG_14713-600x4501

Plan supermarkt Violierstraat  (foto PVA)

 

De Partij Vrij Almelo heeft de burger hoog in het vaandel staan maar wij hebben al langer gemerkt dat de verhoudingen in de Almelose gemeenteraad op slot zitten. Er wordt door het college niet naar de burger geluisterd. Alom wordt onderkend dat ook de Almelose coalitiepartijen het contact met de burger volledig zijn kwijt geraakt.

Ondanks grote financiële problemen, die men zelf niet kan oplossen, houdt men vast aan stokpaardjes die de burger niet wil en die (te) veel geld kosten. Omdat men deze stokpaardjes kost wat kost wil handhaven wordt overal het kind met het badwater weggegooid. Ook een stokpaardje van dit college is het geplande nieuwe winkelcentrum aan de Violierstraat. Bewoners van de Bornsestraat en de Violierstraat zijn er niet gerust op dat de veiligheid in hun straat als het winkelcentrum er komt vergroot wordt. Meer verkeer komt volgens hen direct langs hun deuren. Klanten gaan daar gebruik van maken op zoek naar een parkeerplaatsje. Ook het vrachtverkeer van de supermarkt zal er langs denderen. Dat Albert Heijn graag op deze plek wil komen snappen ze, maar de bewoners willen niet dat het ten koste  van woongenot gaat. En ook niet ten koste van de veiligheid van de bewoners en schoolkinderen.

De Partij Vrij Almelo staat achter de bewoners en is tegen de bedenkers van het plan. De reacties van de college partijen deden ons vermoeden dat ze eigenlijk niet goed wisten waar ze het over hadden.

Eens temeer een bewijs van een sterke fractie-discipline en het weinig ophebben met de burger van Almelo.

 

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

3 Comments to “Belangen burger Almelo ondergeschikt aan fractiediscipline collegepartijen”

 1. Maja schreef:

  Gezien de megalomene projecten van dit college verbaast het mij in het geheel niet dat men dit wil doordrukken, TEGEN de wens van de omwonenden in de Violierstraat en Bornsestraat. Er is helemaal niets mis met AH in de Nieuwstraat: voldoende parkeerruimte en de Nieuwstraat is altijd een drukke straat waar niet minder verkeer zal langskomen als AH daar weg zou zijn.

  Heel anders ziet het er uit als AH zou komen op de beoogde plaats op de hoek van de Violier- / Bornsestraat. In beide straten is nu slechts mondjesmaat een parkeerplaats te vinden en zelfs als er een parkeerterrein bij AH zou komen, blijf je van s morgens 8 tot s avonds 8 het (vele)verkeer naar en van AH houden.

  Dit is dus een héél slecht plan maar gezien het feit dat dit college alle bezwaren van de burgers aan hun laars lapt,zal die AH daar helaas wel komen.

  Mijn enige hoop is dat het gezegde “de kruik gaat zolang te water tot hij barst”, eindelijk eens van toepassing wordt op dit college zodat het bij de volgende verkiezingen naar huis wordt gestuurd. Dat laatste is alléén mogelijk als de bevolking van Almelo eens een keer wakker wordt en massaal op de énige partij gaat stemmen die voor hun belangen op komt: de PVA.

 2. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

  Waar ik me aan stoorde tijdens de raadsvergadering is dat er een aantal politici hardnekkig hun zin wilden doordrijven,niet open staan voor kritiek en voor aanvullende informatie te leveren die door andere politieke partijen gevraagd werden. Wat ook op viel is dat de in het hoenderhok gegooide cijfers ten gunste van de doordrukkers te mooi waren om waar te zijn ,om een zo idealistich beeld te scheppen. Tegenargumenten van andere politici werden van tafel geveegd, en werd er enkele malen flink om de pot gedraaid. Dit is een kleine weergave van hoe disfunctioneel het huidige bestuur anex hardnekkige plucheklevers waren tijdens deze vergadering. Dat is alweer een reden te meer om hier op de rem te gaan staan en tegengas geven aan dit eigenwijze en arrogante bestuur.
  Het word dan ook de hoogste tijd dat deze geldverspillers een spiegel krijgen voorgehouden van de bevolking en de partijen die tegen stemmen,helaas kunnen deze wanbeleiders geen afstand doen van de in hun bezit hebbende lachspiegels. En ik vraag mij stellig af wanneer het tot dit rampencollege door dringt om op te stappen en de eer aan hun zelf te houden,luister eens echt naar het volk en uw stemmers.

 3. Sjoerd Visser schreef:

  Ik denk dat de spiegels zich kapot zullen schrikken, waardoor er weer zoveel jaar ongeluk zal heersen. Wat dus zal betekenen dat het er niet beter op wordt voor de meeste inwoners van Almelo, ondanks alle met aardig gevonden/geleende leuzen van anderen omhulde rapporten, ideeën en agenda’s.
  Het blijkt gewoon voortborduren op het voorgaande met enige aanpassingen ten uwe nadeel. Totaal geen benul hebben om eens een totaal ander beleid te voeren waardoor er ECHT eens Het Verschil Maken wordt aangetoond. Waar men nu mee aan is gekomen is ouwe koek in een veranderd jasje, en getuigt niet van enige realiteitszin en menselijkheid.

Leave a Reply