Partij Vrij Almelo
Dicht bij de burger
Besluitvorming visie vergunningverlening, toezicht en handhaving in Almelo

  gemeentelijk-gedrag-03-02-09

                                                                                                 

De wet biedt de ruimte om zakelijke bestuurders ter verantwoording te roepen.  Als een onderneming door wanbeleid ten onder gaat, kan een incompetente bestuurder persoonlijk aansprakelijk worden gesteld.

Overheidsinstanties produceren aan de lopende band regelgeving die natuurlijk gehandhaafd moet worden zodat een uitgebreid ambtenarenapparaat de zelf ontworpen regels aan het controleren blijft.  Onze sterke arm der wet maakt er momenteel zelfs een sport van om zoveel mogelijk burgers/ondernemers te betrappen op het overtreden van nieuwe regels om zo de gemeentekas te spekken.

Nu kunnen de dames, heren politici maar raak doen maar de ergste sanctie die hen opgelegd kan worden is:  de politieke consequenties trekken en dat is:  je functie neerleggen om vervolgens in een riante wachtgeldregeling  (op kosten van de benadeelde burger dus) te wachten tot je van een partijgenoot of vriendje een andere funtie aangeboden krijgt.
Als ik als ondernemer faal, dan betaal ik daar een hoge prijs voor dus ik kijk wel uit om egotrippergedrag te vertonen.
Waarom mag  een wethouder of bestuurder privé niet financieel boeten voor wanbeleid ?  Laat ze maar eens 3 jaar in de bijstand om een beetje terug te betalen van de enorme kosten en idiote beslissingen die genomen worden en waar de burgers zich blauw aan betalen via de belastingen. Verantwoordelijke funcionarissen krijgen vaak een exorbitant hoge beloning voor de verantwoordelijke functie die ze bekleden.  Die verantwoordelijkheid blijkt nergens uit aangezien men nimmer ook maar één dubbeltje van die vergoedingen gaat terugbetalen wanneer men van onbehoorlijk gedrag of wanbestuur kan worden beticht.  Dan treedt men slechts terug.

Zo langzamerhand weet heel Almelo het, in Almelo zijn zaken gedaan die inwoners tot grote wanhoop en frustraties dreven. Steeds meer komt aan het licht dat er niet op een normale manier zaken kunnen worden gedaan.  Dus ook dit college zal een kast achterlaten waar het één naar het andere lijk nog uit te voorschijn zal komen. 

Toch een Artikel 12 gemeente in de toekomst ?  We moeten er bang voor zijn.

Harry de Olde

Stem of voeg toe aanUitleg over het gebruik van deze icons :  Plaatsen/stemmen op NUjij Plaatsen/stemmen op eKudos Plaatsen/stemmen op MSN Reporter Plaatsen/stemmen op GeenRedactie Plaatsen/stemmen op Digg Toevoegen aan Symbaloo Stumble it! Voeg dit artikel toe aan Del.icio.us Voeg toe aan je Google bladwijzers Voeg toe aan je Facebook-profiel Abonneer je op de RSS-feed van deze site Verstuur deze pagina per e-mail via Feedburner Plaats dit bericht op Twitter

2 Comments to “Besluitvorming visie vergunningverlening, toezicht en handhaving in Almelo”

  1. Baronesse Vanhepjeniks Totplukmekaal Zubedelstaf schreef:

    Goed verwoord Harry, inderdaad, als de bestuurders van deze gemeente bij aangetoonde wanbeleid uit hun functie worden gezet zou het een mooi gebaar zijn om ze op bijstands niveau te laten rondkomen,weten ze gelijk eens hoe dat is,en mischien een goed idee om deze lui ook maar gebruik te laten maken van de voedselbank,weten ze ook wat voor dooie vogel ze aangeboden krijgen door hun eigen beleid.Want van barmhartigheid en menselijkheid hebben de meeste van deze lui nooit gehoord

  2. Andressa schreef:

    Leuke site.

Leave a Reply